Pozorište "Čista kuća" - Atelje 212

mr Kiza

Domaćin
Poruka
3.937
https://atelje212.rs/predstave/cista-kuca

Lepo je @Soradze nekom prilikom rekla da ako na sajtu postoji okacen dramski tekst predstave, ista onda verovatno i ne vredi previse ako ne moze da se odmah razume, i to pravilo se jos jednom potvrdilo. Stavise, usudio bih se da kazem da je ovo nesto najkonfuznije i najnerazumljivije sto sam do sada odgledao, jer i pored najbolje namere nisam uspeo da skapiram poentu ovog ostvarenja, iako se u njemu preplicu razliciti manje ili vise patoloski odnosi nekoliko blentavih likova koji se pojavljuju na sceni, mada dominira kriza srednjih godina kod oba pola.
Makar sam uzivo izbliza imao prilike da vidim Radmilu Tomovic, svojevremeno najlepsa od cetiri "Lisice" iako je danas u srednjim pedesetim i dalje odlicno izgleda. 😍

https://atelje212.rs/predstave/cista-kuca

Lepo je @Soradze nekom prilikom rekla da ako na sajtu postoji okacen dramski tekst predstave, ista onda verovatno i ne vredi previse ako ne moze da se odmah razume, i to pravilo se jos jednom potvrdilo. Stavise, usudio bih se da kazem da je ovo nesto najkonfuznije i najnerazumljivije sto sam do sada odgledao, jer i pored najbolje namere nisam uspeo da skapiram poentu ovog ostvarenja, iako se u njemu preplicu razliciti manje ili vise patoloski odnosi nekoliko blentavih likova koji se pojavljuju na sceni, mada dominira kriza srednjih godina kod oba pola.
Makar sam uzivo izbliza imao prilike da vidim Radmilu Tomovic, svojevremeno najlepsa od cetiri "Lisice" iako je danas u srednjim pedesetim i dalje odlicno izgleda. 😍
Razumem te potpuno. I drago mi je da si bio jasan i ukazao na ono šta jeste problem ove predstave - ona ne komunicira sa publikom.
Ako gledaoc mora da čita dramski tekst ili intervju da bi shvatio šta je gledao, onda predstava nije uradila svoj posao.
Predstava je jednostavno napravljena u mentalnoj matrici koja nije naša i zato deluje konfuzno i udaljeno.
Hvala ti na utisku - ovakvi komentari su dragoceni.
:klap: :heart2:

Pročitala sam sada deo dramskog teksta i shvatila da je u pitanju psihološka i sociološka drama.

Možda bi ova drama bolje prošla kod čitalačke publike?

Da li su sve žene koje imaju fakultet iste kao Lejn? Kakvo je bilo Lejnino detinjstvo? Da li je njena primarna porodica imala poslugu, i kako se prema njoj odnosila?
Zašto Matilda radi kao spremačica? Postavila bih još dosta pitanja...Zanima me i u kojoj meri visoko obrazovanje utiče na međuljudske odnose...

Sta god da je, ipak je nerazumljivo za prosecnog coveka.
Na primer, "Voz" u Zvezdara teatru takodje nije laka drama za pracenje, dijalozi umeju da budu teski, filozofski i apstraktni, ali je od pocetka jasno o cemu se radi i ko je ko. I onda, iako mozda ne drzi paznju svo vreme, to je ipak ostvarenje vredno postovanja i gledanja. To ovde nije slucaj.

Sta god da je, ipak je nerazumljivo za prosecnog coveka.
Na primer, "Voz" u Zvezdara teatru takodje nije laka drama za pracenje, dijalozi umeju da budu teski, filozofski i apstraktni, ali je od pocetka jasno o cemu se radi i ko je ko. I onda, iako mozda ne drzi paznju svo vreme, to je ipak ostvarenje vredno postovanja i gledanja. To ovde nije slucaj.
Uvek bih se opredelila da gledam Sergeja, bez obzira da li razumem, ili ne o čemu se radi, hahahah

Back