Čista filozofija

• Začetnik teme Začetnik teme bob63
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Normalno da nema ljutnje ali ja i dalje mislim da ribe nisu narocito pametne vec se instinktivno ponasaju npr. saran je odprilike kao noj ako sakrije glavu misli sa se ceo sakrio ali ga je tesko upecati jer je instinktivno oprezan i nepoverljiv i zato zvaki zalogaj pre nego sto proguta prvo dobro ispita i ako mu je nesto sumljivo ostavi pa zato pecanje "na dlaku" daje daleko bolje rezultate od klasicnog mamca na udici. Ali svako ima svoje misljenje zato i postoje ovakvi forumi da bi se razmenila iskustva ili dao nekom savet pa ko sta prihvati.

Slazem se da je riblja "inteligencija" drugacija od npr.ljudske, ali i ribe imaju sposobnost ucenja, to znaju i sarandzije, i varalicari.........No, na kraju krajeva, zbog ovog ili onog neke ribe je teze upecati, neke lakse, ili u varijanti, negde teze a negde lakse !!!!

ma dobri ste mi vas dvojica .... da vam kaze nesto vas Nitro !!!

KAD BI RIBA BILO KOJA ZNALA STA JE UDICA .... NIKAD NEBI DOSLA NA NJU ... ALI NEZNA ...ONA NEIDE U SKOLU ... A I NEMA FORUMA TAMO U VODI ....

zato udri brate i vataj ... ali samo one iznad mere...... :)

Kupis neki MIX uz njega dobijes recept pa onda kupis sastojke koji ti fale iz recepta, kupis jaja, kupis spric za boile, kupis roler i napravis boile.

Mozda je bolje da kupis gotove.

Razmisli jos malo.

PS. Trebala bi ti i digitalna vaga.

evo jednog primera iz prakse.moj pokojni komšija (DUKICA HADNAĐEV) je imao svoje mesto na tisi,redovno hranio(ne znam čime,verovatno kukuruzom) i pecao iskljucivo na gomboc.i to kako ? e,sad mi niko neće poverovati.čovek je pecao na granu od jasena(izbor drveta nije bitan,nemojte da otvaramo polemiku o tome),na kojoj je bio najlon,kad je kakav imao.uglavnom ne tanji od 0,35,BEZ MAŠINICE.to je trebalo videti.imao je svoj sistem vađenja i zabacivanja.ja sam često gledao kako on to radi,pošto sam imao mesto blizu njega,i često mu pomagao da izvadi ribu.jedne godine je imao 67 komada šarana težine od 2-10 kila.za mene je on najbolji šarandžija svih vremena.
toliko o aromama,priboru,komercijali . . .
LJUDI OVO JE ISTINA.

Ovo sto si napisao je glupost.

1. Neverujem da je mogao na taj nacin da zabaci dalje od 3-4 m sto znaci da bi na toj blizini upecao sarana ne bi smeo ni da gricka semenke a ne da se krece po obali.

2. Recimo da dodje saran i da izdrze udarac i motka i najlon, u prvom naletu bi pocepao sebi usta.

3. Koja je svrha pecanja na granu od jasena?

Deky75:
Ovo sto si napisao je glupost.

1. Neverujem da je mogao na taj nacin da zabaci dalje od 3-4 m sto znaci da bi na toj blizini upecao sarana ne bi smeo ni da gricka semenke a ne da se krece po obali.

2. Recimo da dodje saran i da izdrze udarac i motka i najlon, u prvom naletu bi pocepao sebi usta.

3. Koja je svrha pecanja na granu od jasena?

Je li majstore, a znas li ti kako se pecaju najveci amuri u Srbiji, znaci komadi od preko 20 kila, Bajski kanal, Monoshtor, Kupusina......................

CHAMAC I BAMBUS OD 5m :!: :!: :!:

Stap od bambusa je OK ali najlon privezan za vrh i bez masinice je totalna glupost.
Svako ko je upecao sarana zna da je to glupost. A sto se tice amura iz camca na bambus i to je OK zna se da je nikakav borac, malo se buni kad oseti plicak ali ako se peca iz camca i ako si iskusan sa meredovom nije nikakav problem.

Amur nije borac !!!! he he he !!!!
Mozda ovi ribnjacki, ali na divljoj vodi to je zivi torpedo, drugaciji je nego saran, on ima begove i do 50m i to par komada, a ovo je tacno za plicak, ali mora da bidne umoran..........

E MOJ DEKY,TREBAO SI TI TO DA VIDIŠ.TO JE BILO TAKO.MEŽEŠ DA DOĐEŠ OVAMO,PA DA PITAŠ BILO KOGA.DA TI KAŽEM JOŠ I DA JE MAJSTOR UVEK NOSIO SA SOBOM TRANZISTOR I OBAVEZNO GA UKLJIČIO DOK JE PECAO.ŠTE SE TIČE SVRHE PECANJA NA JASEN,I NIJE NEKA SVRHA.ČOVEK JE JEDNOSTAVNO VOLEO DA POPIJE PO KOJU,I ONDA GA UHVATE MANGUPI,DA IM PRODA PRIBOR... ON JE IZ NUŽDE PECAO NA JASEN.
P.S.ZABACIVAO JE 10-20 METARA I UVEK NA ISTO(ŽELJENO)MESTO.
TOLIKO, I MOLIM TE DA OVO NE NAZIVAŠ GLUPOSTIMA.JOŠ JEDNOM TI KAŽEM OVO JE ISTINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BIG S:
Amur nije borac !!!! he he he !!!!
Mozda ovi ribnjacki, ali na divljoj vodi to je zivi torpedo, drugaciji je nego saran, on ima begove i do 50m i to par komada, a ovo je tacno za plicak, ali mora da bidne umoran..........
U 50% slucajeva pliva ka obali tako da ne znas ni da li ga imas na stapu, a u drugih 50% slucajeva bezi ka otvorenoj vodi i to uglavnom po povrsini i tada je kao torpedo ali ako imas dovoljno najlona izvuci ces ga bez problema.

More biti, pricam samo kao kibicer, dok sam promatrao lokalne amurdzije kako se ceraju po kanalu, ja sam jednog 10-kilasa slucajno zakacio varalicom za rep, pa to je bilo bre totalno ludilo, izvukao mi je 50m za 5 sekundi..........

Back