Čist račun

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
Sada nešto razmišljam o stvarima kao što su predbračni ugovor, DNK analiza, bilo je i tema nekih, pa, u tom tonu... Želim da pitam žene zašto im je toliki problem da potpišu predbračni ugovor, i zanima me šta bi ste rekle da vam muž, dečko, švaler, ko god, zatraži DNK, ili vam čak navede to u predbračnom ugovoru kao obavezno?

Često se provlači ono "pa, ti mene ne voliš!!!", "pa, ti meni ne veruješ!!!", što se vrlo često provlači i u osnovnim manipulativnim radnjama, a nekada i opravdano kao ljutnja, u malom broju slučajeva, pa, zanima me čisto zašto bi reagovale loše na to (ako bi reagovale loše), ukoliko nemate nikakvu pozadinu toga? Meni da neko kaže "hajde na poligraf" kada govorim istinu, ja se uopšte ne bih uzbudio zbog toga preterano, prosto živimo u takvom vremenu da poverenje nije nešto zastupljeno.

Ni u ludili ne bih usla u potpisan brak, ali da zamislim... Ako predbracni ugovor sadrzi materijalna pitanja- ne bih se bunila. I sa njim i bez njega, nakon razvoda ne bih nista trazila, a tako bih samo izbegla njegovu potencijalnu paranoju.
DNK? Kada se moj sin rodio, moja mama je pitala oca moga sina: "Jesi li se uplasio kada si video malog sebe? :lol:" Ne bih se ni za to bunila. Zelis- izvoli. Ali bi time svaka prisnost i prethdni odnos bili unisteni. Ne bih pokusavala da objasnim, ubedim, ne bi cak prosla ni fora: "Hteo sam samo da vidim tvoju reakciju.", dovoljno sto je spomenuo. Ako misli da sam spremna na podmetanje tudjeg deteta ili da nisam sigurna cije je dete uopste, znaci da me dozivljava kao jeftinu, moralnu nakazu i nemamo sta vise da trazimo zajedno.

Koje price cujem iz druge ruke pa verovatno je i bolje potpisati. Sutradan neka moze da mi uzme kucu, auto i izbaci na ulicu i da se slikam. Zeznuto je to.
Ne kazem da je to podrazumevano, i znam za normalne razvode, gde se ljudi razvedu, razdvoje, bez ljutnje i ogorcenosti i zelje za uzimanjem stvari, ali mislim da su takvi primeri retki.

Uprkos ljubavi i svemu, nagon svakog zivog bica je da se odrzi, sto u nasem slucaju znaci i finansijski i materijalno, tako da mora da zastiti sebe.
Njeno je njeno, moje je moje, cist racun.

Ni u ludili ne bih usla u potpisan brak, ali da zamislim... Ako predbracni ugovor sadrzi materijalna pitanja- ne bih se bunila. I sa njim i bez njega, nakon razvoda ne bih nista trazila, a tako bih samo izbegla njegovu potencijalnu paranoju. Ne bih se ni za to bunila. Zelis- izvoli. Ali bi time svaka prisnost i prethdni odnos bili unisteni. Ne bih pokusavala da objasnim, ubedim, ne bi cak prosla ni fora: "Hteo sam samo da vidim tvoju reakciju.", dovoljno sto je spomenuo. Ako misli da sam spremna na podmetanje tudjeg deteta ili da nisam sigurna cije je dete uopste, znaci da me dozivljava kao jeftinu, moralnu nakazu i nemamo sta vise da trazimo zajedno.
Za stav o materijalnim pitanjima svaka cast.:ok:
Krajnje ponizavajuce jeste i to je ogroman udarac na ego zene, ali to je posledica velikog straha i paranoje.

DNK deteta jer 20% dece je podmetnuto po nekim statistikama.

O svasta :evil:

Ovako :
Bunila bih se za predbracni ugovor....
Ne zbog imovine, vec zato sto smatram da se u brak unose i neke svari koje se ne mogu izmeriti,premeriti, i ubrojiti i staviti u ugovor :)
Mislim da bu onda sve odmeravala... Koliko je puta on oprao sudje, koliko puta sam ja njemu donela dorucak u krevet itd...
A najpre, nikad ne bi bila sigurna da li ce biti uz mene kad se desi nesto nepredvidjeno...

Sem toga, predbracni ugovor je znak nepoverenja.. Ako nema poverenja- veza je jadna.

Mislim da sam barem zena u koju se moze imati poverenja, da necu ispasti kvarna i nekog odrati na kvarno ~~~~~

Za DNK test se ne bi bunila...
Van pameti mi je to podmetanje dece.... tako da, ako nekom zatreba, mogu da mu nabijem pod nos ! :mrgreen:

:hvala:

Sada nešto razmišljam o stvarima kao što su predbračni ugovor, DNK analiza, bilo je i tema nekih, pa, u tom tonu... Želim da pitam žene zašto im je toliki problem da potpišu predbračni ugovor, i zanima me šta bi ste rekle da vam muž, dečko, švaler, ko god, zatraži DNK, ili vam čak navede to u predbračnom ugovoru kao obavezno?

Često se provlači ono "pa, ti mene ne voliš!!!", "pa, ti meni ne veruješ!!!", što se vrlo često provlači i u osnovnim manipulativnim radnjama, a nekada i opravdano kao ljutnja, u malom broju slučajeva, pa, zanima me čisto zašto bi reagovale loše na to (ako bi reagovale loše), ukoliko nemate nikakvu pozadinu toga? Meni da neko kaže "hajde na poligraf" kada govorim istinu, ja se uopšte ne bih uzbudio zbog toga preterano, prosto živimo u takvom vremenu da poverenje nije nešto zastupljeno.

Pa nista...to su samo novotarije kojima je potrebno vreme da zazive. U SAD-u su vec zazivele a bile su stravicne na startu po zenski rod.

Potpisala bih predbracni. Niko ne ulazi u brak sa ciljem da se razvede, zato ne bih imala razlog da ne potpisem.
Kako ne znam sta mi nosi sutra, ako dodjemo dotle da nema nazad, vise bih volela da se gospodski razidjemo u rukavicama nego da se povlacimo po sudovima i otimamo o imovinu.

Ugovor se potpisuje prilikom sklapanja posla kao osiguranje da druga strana nece prekrsti dogovor.
Ljubav, briga i poverenje se ne mogu izmeriti i podeliti kao kuca, kola, njiva...
Ako ne verujem devojci da moze ispuniti moja ocekivanja necu je siliti ugovorom da mi bude verna vec cu naci drugu kojoj verujem u potpunosti.

potpisala bih, bole me q, ionako nikad nisam bila sa nekim oparenim, necemo se nikad jedno od drugog ovajditi :lol:
a to za dnk sam i sama dosla do zakljucka da bih to odma odradila da se osiguram da su mi dali moje dete u bolnici, previse horor prica na tu temu sam procitala, danas debila na sve strane, nikome ne mozes verovati :confused:

O svasta :evil:

Ovako :
Bunila bih se za predbracni ugovor....
Ne zbog imovine, vec zato sto smatram da se u brak unose i neke svari koje se ne mogu izmeriti,premeriti, i ubrojiti i staviti u ugovor :)
Mislim da bu onda sve odmeravala... Koliko je puta on oprao sudje, koliko puta sam ja njemu donela dorucak u krevet itd...
A najpre, nikad ne bi bila sigurna da li ce biti uz mene kad se desi nesto nepredvidjeno...

Sem toga, predbracni ugovor je znak nepoverenja.. Ako nema poverenja- veza je jadna.

Mislim da sam barem zena u koju se moze imati poverenja, da necu ispasti kvarna i nekog odrati na kvarno ~~~~~

Za DNK test se ne bi bunila...
Van pameti mi je to podmetanje dece.... tako da, ako nekom zatreba, mogu da mu nabijem pod nos ! :mrgreen:

:hvala:

Boldovano, vidim ja da se u tebi krije opasnica.:per:

Pa nista...to su samo novotarije kojima je potrebno vreme da zazive. U SAD-u su vec zazivele a bile su stravicne na startu po zenski rod. Potpisala bih predbracni. Niko ne ulazi u brak sa ciljem da se razvede, zato ne bih imala razlog da ne potpisem. Kako ne znam sta mi nosi sutra, ako dodjemo dotle da nema nazad, vise bih volela da se gospodski razidjemo u rukavicama nego da se povlacimo po sudovima i otimamo o imovinu.
Da li predbračni definiše samo imovinu sa kojom se ušlo u brak, ili dijeli po automatizmu njegovo na jednu a njeno stečeno na drugu stanu? I kako se tu gleda na njegova/ njena ulaganja u njenu odnosno njegovu imovinu? Ili se i to računa kao kada napustiš vojnu akademiju?

- - - - - - - - - -

Sada nešto razmišljam o stvarima kao što su predbračni ugovor, DNK analiza, bilo je i tema nekih, pa, u tom tonu... Želim da pitam žene zašto im je toliki problem da potpišu predbračni ugovor, i zanima me šta bi ste rekle da vam muž, dečko, švaler, ko god, zatraži DNK, ili vam čak navede to u predbračnom ugovoru kao obavezno? Često se provlači ono "pa, ti mene ne voliš!!!", "pa, ti meni ne veruješ!!!", što se vrlo često provlači i u osnovnim manipulativnim radnjama, a nekada i opravdano kao ljutnja, u malom broju slučajeva, pa, zanima me čisto zašto bi reagovale loše na to (ako bi reagovale loše), ukoliko nemate nikakvu pozadinu toga? Meni da neko kaže "hajde na poligraf" kada govorim istinu, ja se uopšte ne bih uzbudio zbog toga preterano, prosto živimo u takvom vremenu da poverenje nije nešto zastupljeno.
Za ovo oko predbračnog nisam sigurna. Ni da li bih ili ne bih.
Ali ovu stavku dnk analize ne bih potpisala. To se ozbiljno kosi sa mojom vizijom braka i planiranja porodice. Mogao bi naknadno da je traži, unaprijed nema šanse.

potpisala bih, bole me q, ionako nikad nisam bila sa nekim oparenim, necemo se nikad jedno od drugog ovajditi :lol:
a to za dnk sam i sama dosla do zakljucka da bih to odma odradila da se osiguram da su mi dali moje dete u bolnici, previse horor prica na tu temu sam procitala, danas debila na sve strane, nikome ne mozes verovati :confused:
Mozes onda samo na svoj DNK da testiras bebu.;)
Ne moras na muzev...:lol:

eo, meni to sve ok
nego, jel tebi ok? ovo sve sto si nabrojio
+ potvrda da si plodan, da nemas spolno prenosive bolesti, odredjena oboljenja u obitelji i tako to...
missim, ako je cist racun treba ic do kraja
i dvosmjerno je

a što misliš da su to radnje manipulacije ?

Back