Чист Андроид - предности и мане

Druga stvar Chrome za Android I nije tolika propast. Statistika za 24 sata a stalno visim:
Screenshot_20210925-014614.png

Nego Android je sam po sebi bloat I tu mislim na v10 koji trenutno koristim sa nekoliko prečica na jednom desktopu i vidzetom kalendara.

Pa onda je svaki sistem bloat lol, nije baš tako...

Evo edge

Pogledajte prilog 1022059
Ok jeste duplo manje nego Chrome ali znači li 100Mb gore dole? Pričam o tome da mi je prosečna ukupna upotreba Ram-a 2.2Gb a uglavnom koristim samo chrome I viber. A viber je tek šaka jada...
(Statistika za ceo dan)
Screenshot_20210925-021139.png

Plus radi se o čistom androidu.

Ne znam sad šta je android one? Gde da vidim to?
Pa obicno pise na telefonu na ledjima jasno androidone...
Inace uz Google pixele najcistiji android na nekom telefonu ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Android_One

Time su hteli da nateraju druge da isporucuju na telefonima redovno zakrpe i nove verzije sistema.
Trudi se google , podstice ali bole kineze patka.

Devices are approved by Google, and original equipment manufacturers (OEMs) agree to these requirements:[18]

• Has Android OS updates for two years.[19]
  • Has regular security patch updates for three years.[20]
  • Has stock Android UI.
  • Google services intact.
Android One has these features:

• Minimal amount of bloatware.[18]
  • Extras like Google Play Protect and Google malware-scanning security suite.[18]
  • Android One phones prioritize background activity for the most important apps to reduce power usage. In addition, its lower memory footprint is also suited for entry-level smartphones with 3 GB of RAM or less, as well as those with slower processors.[20]

Pa obicno pise na telefonu na ledjima jasno androidone...
Inace uz Google pixele najcistiji android na nekom telefonu ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Android_One

Time su hteli da nateraju druge da isporucuju na telefonima redovno zakrpe i nove verzije sistema.
Trudi se google , podstice ali bole kineze patka.

Devices are approved by Google, and original equipment manufacturers (OEMs) agree to these requirements:[18]

• Has Android OS updates for two years.[19]
  • Has regular security patch updates for three years.[20]
  • Has stock Android UI.
  • Google services intact.
Android One has these features:

• Minimal amount of bloatware.[18]
  • Extras like Google Play Protect and Google malware-scanning security suite.[18]
  • Android One phones prioritize background activity for the most important apps to reduce power usage. In addition, its lower memory footprint is also suited for entry-level smartphones with 3 GB of RAM or less, as well as those with slower processors.[20]
Aha, ne piše. Izvor mi je gsmarena. Za platformu piše samo Android 10 pa sam pretpostavio da je čist. Uz neke najnovije modele piše i tclui...

Aha, ne piše. Izvor mi je gsmarena. Za platformu piše samo Android 10 pa sam pretpostavio da je čist. Uz neke najnovije modele piše i tclui...
Pazi svaki oem mora da modifikuje cist android i prilagodi ga hw ...
Neki to rade zesce pa skinuju i bloatuju taj android do granica iznemoglosti hw , pogotovo onog koji je low end ... danas je kako kazu malo bolje stanje , trpaju jace specifikacije nego sto podesavaju i prilagodjavaju os ... vise ih kostaju developeri - sw inzinjeri :lol:

Pazi svaki oem mora da modifikuje cist android i prilagodi ga hw ...
Neki to rade zesce pa skinuju i bloatuju taj android do granica iznemoglosti hw , pogotovo onog koji je low end ... danas je kako kazu malo bolje stanje , trpaju jace specifikacije nego sto podesavaju i prilagodjavaju os ... vise ih kostaju developeri - sw inzinjeri :lol:
Ok, al ako je nešto i menjano, čini mi se da je minimalno. Ni približno kao što radi Samsung, čak bih rekao manje i od Sony-ja. Ima jedna aplikacija za tipa&tricks I to je to...

Nego Android je sam po sebi bloat I tu mislim na v10 koji trenutno koristim sa nekoliko prečica na jednom desktopu i vidzetom kalendara.
Mogu da se slozim. Gomila nepotrebnih stvari ne moze da se iskljuci i deinstalira u Androidu 10. Ne mogu ni Tags da iskljucim, a mogao sam do Androida 8.

Ima i dosta nelogicnih stvari. Na primer, mogu da izbrisem Facebook Lite, ali ne mogu da izbrisem overlay. Jos jedan primer: ne mogu da iskljucim galeriju, ali mogu da joj iskljucim overlay, sto pravi aplikaciju neupotrebljivom.

Mogu da se slozim. Gomila nepotrebnih stvari ne moze da se iskljuci i deinstalira u Androidu 10. Ne mogu ni Tags da iskljucim, a mogao sam do Androida 8.

Ima i dosta nelogicnih stvari. Na primer, mogu da izbrisem Facebook Lite, ali ne mogu da izbrisem overlay. Jos jedan primer: ne mogu da iskljucim galeriju, ali mogu da joj iskljucim overlay, sto pravi aplikaciju neupotrebljivom.
Nije samo to. Želeo bih drugi lock screen... Posle 2-3 probe sam odustao, nijedan nije mogao da radi. Takođe, ni jedan autoreponder za SMS zbog nove politike sigurnosti više ne može da radi...

Spisak je poduži i morao sam mnogo da modifikujem workflow,na žalost, na gore.

Nije samo to. Želeo bih drugi lock screen... Posle 2-3 probe sam odustao, nijedan nije mogao da radi. Takođe, ni jedan autoreponder za SMS zbog nove politike sigurnosti više ne može da radi...

Spisak je poduži i morao sam mnogo da modifikujem workflow,na žalost, na gore.
Kao sto ni Wi-Fi Analyzer ne radi kako treba od Androida 6, moras lokaciju da ukljucis da bi radilo. Beskorisno trosenje baterije.

Back