Cosmopolite
Zaslužan član
- Poruka
- 105.977
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Probao zbog uštede podataka, al je njesra pošto je previše sajtova koje prikazuje loše pa sam odustao.Odavno su , uzmes i instaliras operu mini koja malo resursa trosi![]()
Pa da , kompresuje i prikazuje stranice u mobile view...Probao zbog uštede podataka, al je njesra pošto je previše sajtova koje prikazuje loše pa sam odustao.
To isto radi i chrome kad se uključi Lite mode+sve prikazuje kako treba. Samo zbog toga ga i dalje koristim.Pa da , kompresuje i prikazuje stranice u mobile view...
Ok jeste duplo manje nego Chrome ali znači li 100Mb gore dole? Pričam o tome da mi je prosečna ukupna upotreba Ram-a 2.2Gb a uglavnom koristim samo chrome I viber. A viber je tek šaka jada...
Čudna ti ikonica za mrežu a kažeš čist androidOk jeste duplo manje nego Chrome ali znači li 100Mb gore dole? Pričam o tome da mi je prosečna ukupna upotreba Ram-a 2.2Gb a uglavnom koristim samo chrome I viber. A viber je tek šaka jada...
(Statistika za ceo dan)
Pogledajte prilog 1022061
Plus radi se o čistom androidu.
Nije, siguran sam da se TCL nije trudio da u ovaj model ubaci neki UI.Čudna ti ikonica za mrežu a kažeš čist android![]()
Pa ima li android one oznaku?Nije, siguran sam da se TCL nije trudio da u ovaj model ubaci neki.
Ne znam sad šta je android one? Gde da vidim to?Pa ima li android one oznaku?
Inače sve se više trude da ne tovare os previše, one plus, oppo..
Pa obicno pise na telefonu na ledjima jasno androidone...Ne znam sad šta je android one? Gde da vidim to?
Aha, ne piše. Izvor mi je gsmarena. Za platformu piše samo Android 10 pa sam pretpostavio da je čist. Uz neke najnovije modele piše i tclui...Pa obicno pise na telefonu na ledjima jasno androidone...
Inace uz Google pixele najcistiji android na nekom telefonu ...
https://en.wikipedia.org/wiki/Android_One
Time su hteli da nateraju druge da isporucuju na telefonima redovno zakrpe i nove verzije sistema.
Trudi se google , podstice ali bole kineze patka.
Devices are approved by Google, and original equipment manufacturers (OEMs) agree to these requirements:[18]
Android One has these features:
- Has Android OS updates for two years.[19]
- Has regular security patch updates for three years.[20]
- Has stock Android UI.
- Google services intact.
- Minimal amount of bloatware.[18]
- Extras like Google Play Protect and Google malware-scanning security suite.[18]
- Android One phones prioritize background activity for the most important apps to reduce power usage. In addition, its lower memory footprint is also suited for entry-level smartphones with 3 GB of RAM or less, as well as those with slower processors.[20]
Pazi svaki oem mora da modifikuje cist android i prilagodi ga hw ...Aha, ne piše. Izvor mi je gsmarena. Za platformu piše samo Android 10 pa sam pretpostavio da je čist. Uz neke najnovije modele piše i tclui...
Ok, al ako je nešto i menjano, čini mi se da je minimalno. Ni približno kao što radi Samsung, čak bih rekao manje i od Sony-ja. Ima jedna aplikacija za tipa&tricks I to je to...Pazi svaki oem mora da modifikuje cist android i prilagodi ga hw ...
Neki to rade zesce pa skinuju i bloatuju taj android do granica iznemoglosti hw , pogotovo onog koji je low end ... danas je kako kazu malo bolje stanje , trpaju jace specifikacije nego sto podesavaju i prilagodjavaju os ... vise ih kostaju developeri - sw inzinjeri![]()
Sad sam probao i ne dopada mi se što nema kompresije podataka pa ni uštede kad sam na mobilnoj mreži. Reklame ionako blokiram kroz DNS pa mi bloker ne znači ništa.
Mogu da se slozim. Gomila nepotrebnih stvari ne moze da se iskljuci i deinstalira u Androidu 10. Ne mogu ni Tags da iskljucim, a mogao sam do Androida 8.Nego Android je sam po sebi bloat I tu mislim na v10 koji trenutno koristim sa nekoliko prečica na jednom desktopu i vidzetom kalendara.
Nije samo to. Želeo bih drugi lock screen... Posle 2-3 probe sam odustao, nijedan nije mogao da radi. Takođe, ni jedan autoreponder za SMS zbog nove politike sigurnosti više ne može da radi...Mogu da se slozim. Gomila nepotrebnih stvari ne moze da se iskljuci i deinstalira u Androidu 10. Ne mogu ni Tags da iskljucim, a mogao sam do Androida 8.
Ima i dosta nelogicnih stvari. Na primer, mogu da izbrisem Facebook Lite, ali ne mogu da izbrisem overlay. Jos jedan primer: ne mogu da iskljucim galeriju, ali mogu da joj iskljucim overlay, sto pravi aplikaciju neupotrebljivom.
Opa poceli da ogranicavaju sve vise.Nije samo to. Želeo bih drugi lock screen... Posle 2-3 probe sam odustao, nijedan nije mogao da radi. Takođe, ni jedan autoreponder za SMS zbog nove politike sigurnosti više ne može da radi...
Spisak je poduži i morao sam mnogo da modifikujem workflow,na žalost, na gore.
Kao sto ni Wi-Fi Analyzer ne radi kako treba od Androida 6, moras lokaciju da ukljucis da bi radilo. Beskorisno trosenje baterije.Nije samo to. Želeo bih drugi lock screen... Posle 2-3 probe sam odustao, nijedan nije mogao da radi. Takođe, ni jedan autoreponder za SMS zbog nove politike sigurnosti više ne može da radi...
Spisak je poduži i morao sam mnogo da modifikujem workflow,na žalost, na gore.
Cemu onda sluzi taj android ,ne mozes aplikacije da obrises ,ne moze location services da se iskljuci ,mora svaki dan da se nesto cisti i odrzava ?Kao sto ni Wi-Fi Analyzer ne radi kako treba od Androida 6, moras lokaciju da ukljucis da bi radilo. Beskorisno trosenje baterije.
Na žalost, izgleda da je tako i lično, ne dopada mi se taj trend.Opa poceli da ogranicavaju sve vise.