Ciscenje uticnica

MORSKA VILA

Primećen član
Poruka
646
Par uticnica u kuhinji su mi bas zapustene skoro pocrnele, ocistila bi ih ali se bojim da upotrebljavam sredstva i vodu zbog struje. Da li je opasno ako pazim da voda ne dodje do samog centra uticnice ili kako da ih ocistim?

Да глиМерица,и тачније, не испитује напон него "испитује постојање струје".
Ispitivač.

A ti vilo šta si to uradila?
Možda i nije prljavo nego izgoreno.
Moj savet ako ne znaš bolje ne diraj.
Nađi nekog ko se već opekao, ili izučio da ti pokaže...

Ili se ..odvijaš...

Par uticnica u kuhinji su mi bas zapustene skoro pocrnele, ocistila bi ih ali se bojim da upotrebljavam sredstva i vodu zbog struje. Da li je opasno ako pazim da voda ne dodje do samog centra uticnice ili kako da ih ocistim?
opasno je oko uticnica posebno sa mokrom krpom i ako se ne iskljuci struja
ako su ti uticnice toliko prljave najbolje je da ih zamenis..tj kupiš nove a neko ti ih zameni i ..uživas
uticnice nisu skupe

Zasto da menja ispravne uticnice?
Odsrafi jedan sraf, ocisti i vrati.
Tako je !
Zadnjih 25 - 30 godina sve utičnice su dvodelne ( Maska +armatura )
Ja kad radim nešto u stanu po zidovima poskidam sve maske i ubacim u lavor sa deteržentom da se operu i posle vratim . Posao od 20 minuta
uticnica-suko-aling-conel-prestige-line-630000-16a-250v-sa-porculanskom-jezgrom-QIFL1RRUZ-1155x1155.webp

Ne mora da se isključuje struja ako se koristi glinerica, odšrafiš jedan šraf i staviš u toplu vodu sa deterdžentom i posle pola sata oribaš. To bude masnoća od kuvanja u kuhinji i elektrostatička prašina. Možeš i neki sprej za odmašćivanje da koristiš.

Prosušiš krpom i vratiš.

Back