"Ћириличари"

нит' ми је ко намето', нит' присиљавао, али оно сам.. Колико лепо писмо.
Лепо, убаво, красно, гледно и савршено. Јако волим наше писмо ем јер не наше ем јер је оно што сам побројао у првој реченици.

Ćirilica je kaligrafski lepša, ali mi latinica često treba pa me mrzi da šaltam font i onda kucam na njoj. U pisanom obliku koristim ćirilicu.
Да, слажем се да је ћирилица лепша. И ја се често осетим мрским да шалтам јер често тражим по гуглу на енглеском или просто на латиници јер је лакше доћи до одговора него тражећи на ћирилици

Хоће ли неко да објасни зашто се званични документи пишу ћирилицом у Србији, и од када је то ступило на снагу ?
Ћирилица јесте наше писмо званично. Крај, остало су довијања.

Хоће ли неко да објасни зашто се званични документи пишу ћирилицом у Србији, и од када је то ступило на снагу ?
Ћирилица јесте наше писмо званично. Крај, остало су довијања.
Слажем се у потпуности са тобом. Ћирилица је првенствено од словенског описмењења (нерачунајући глагољицу) наше писмо. Латиница, само име каже, је латинско писмо.

Све нас је више и све смо јачи (!!) 😆 много је младих који су последњих година на мрежи почели да се служе ћирилицом са идејом да је то наше писмо и да га треба неговати.

Зато и ја користим ћирилицу. А многи нам замерају због тога.

Мислим да ипак коришћење латинице већином поготово код популарних извођача и уметника није само из разлога да они испадну нешто модернији или савременији или шта знам, већ да би оно што напишу могли да читају и они који их разумеју а не пишу писмо (хрвати)

Било како било, ја када сам међ' српском рајом користим ћирилицу још одавно. А ви?
Нисам баш приметио да много њих пише ћирилицом,поготово овде на форуму.
Иначе,не сматрам да је ћирилица лепше писмо,једноставно је навика у питању.

Нисам баш приметио да много њих пише ћирилицом,поготово овде на форуму.
Иначе,не сматрам да је ћирилица лепше писмо,једноставно је навика у питању.
Баш чудо да је код теебе навика, будући да је цео интернет латиничан. Објасни ми, како то да је навика будући на то?

Баш чудо да је код теебе навика, будући да је цео интернет латиничан. Објасни ми, како то да је навика будући на то?
Навикао сам зато што,кад пишем на папиру,користим ћирилицу.Мало ми је необично кад пишем на латиници.

Back