gost 434892
Veoma poznat
- Poruka
- 12.912
Апропо целе приче са ћирилицом, постоји једна страница на Инстаграму зове се брка дорћолац и бави се језикословљем, посебно очувањем ћирилице и домаћих речи
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Лепо, убаво, красно, гледно и савршено. Јако волим наше писмо ем јер не наше ем јер је оно што сам побројао у првој реченици.нит' ми је ко намето', нит' присиљавао, али оно сам.. Колико лепо писмо.
Тако и наш устав заповједа. Свака част на поштовању уставаKoristim podjednako oba pisma.
Да, слажем се да је ћирилица лепша. И ја се често осетим мрским да шалтам јер често тражим по гуглу на енглеском или просто на латиници јер је лакше доћи до одговора него тражећи на ћирилициĆirilica je kaligrafski lepša, ali mi latinica često treba pa me mrzi da šaltam font i onda kucam na njoj. U pisanom obliku koristim ćirilicu.
Ja sam diplomataТако и наш устав заповједа. Свака част на поштовању устава![]()
Дипломата и грађанин Републике Србије који поштује њене законе. Бар оне делове закона што се писама тичуJa sam diplomata
Tako jeДипломата и грађанин Републике Србије који поштује њене законе. Бар оне делове закона што се писама тичу
Слажем се у потпуности са тобом. Ћирилица је првенствено од словенског описмењења (нерачунајући глагољицу) наше писмо. Латиница, само име каже, је латинско писмо.Хоће ли неко да објасни зашто се званични документи пишу ћирилицом у Србији, и од када је то ступило на снагу ?
Ћирилица јесте наше писмо званично. Крај, остало су довијања.
Нисам баш приметио да много њих пише ћирилицом,поготово овде на форуму.Све нас је више и све смо јачи (!!)много је младих који су последњих година на мрежи почели да се служе ћирилицом са идејом да је то наше писмо и да га треба неговати.
Зато и ја користим ћирилицу. А многи нам замерају због тога.
Мислим да ипак коришћење латинице већином поготово код популарних извођача и уметника није само из разлога да они испадну нешто модернији или савременији или шта знам, већ да би оно што напишу могли да читају и они који их разумеју а не пишу писмо (хрвати)
Било како било, ја када сам међ' српском рајом користим ћирилицу још одавно. А ви?
Баш чудо да је код теебе навика, будући да је цео интернет латиничан. Објасни ми, како то да је навика будући на то?Нисам баш приметио да много њих пише ћирилицом,поготово овде на форуму.
Иначе,не сматрам да је ћирилица лепше писмо,једноставно је навика у питању.
Навикао сам зато што,кад пишем на папиру,користим ћирилицу.Мало ми је необично кад пишем на латиници.Баш чудо да је код теебе навика, будући да је цео интернет латиничан. Објасни ми, како то да је навика будући на то?
Аха, разумем шта хоћеш да кажеш. Ал опет, више си сигурно на интернету него на папируНавикао сам зато што,кад пишем на папиру,користим ћирилицу.Мало ми је необично кад пишем на латиници.