"Ћириличари"

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Све нас је више и све смо јачи (!!) 😆 много је младих који су последњих година на мрежи почели да се служе ћирилицом са идејом да је то наше писмо и да га треба неговати.

Зато и ја користим ћирилицу. А многи нам замерају због тога.

Мислим да ипак коришћење латинице већином поготово код популарних извођача и уметника није само из разлога да они испадну нешто модернији или савременији или шта знам, већ да би оно што напишу могли да читају и они који их разумеју а не пишу писмо (хрвати)

Било како било, ја када сам међ' српском рајом користим ћирилицу још одавно. А ви?

Meni je zbog disleksije cirilica malo teza za citanje i pisanje,zato je izbegavam.Generalno nemam nista protiv ali mi je malkice bezveze to potenciranje cirilice po svaku cenu kao neki oblik patriotizma narocito jer to otezava stvari ljudima sa disleksijom i strancima koji ne vladaju najbolje tim pismom.

Meni je zbog disleksije cirilica malo teza za citanje i pisanje,zato je izbegavam.Generalno nemam nista protiv ali mi je malkice bezveze to potenciranje cirilice po svaku cenu kao neki oblik patriotizma narocito jer to otezava stvari ljudima sa disleksijom i strancima koji ne vladaju najbolje tim pismom.
Jbga brate, mislim čuvanje našeg pisma jeste vid patriotizma jer bi se bez toga naše pismo u svetu tehnologija izgubilo. Svakako je ugroženo u današnjem vremenu. Što se tiče disleksije, zavisi koje si pismo prvo naučio, mada ne znam jer je nemam.

Lepše izgledaju komentari na ćirilici, ja je izbegavam jer svako malo nešto guglam na engleskom pa me mrzi da se šaltam
Да , такође мислим да је баш схјебано шалтати се стално јер на гуглу стално тражиш на латиници, или на енглеском. И онда то шалтање ти дође сувишно сем ако као ја, намерно нећеш да пишеш ћирилицом

Па има људи који кажу "јао ви патриЈоте пишете ћирилицом" ко затуцани средовечни полуписмени сточари, који не знају латиницу. Као, латиница је савремена, ћирилица је старомодна и руска
To su gluposti.Srpsko pismo spada u najnaprednija pisma na svetu.Naprednije je npr.od engleskog ili francuskog...

Ma nije to.
Ja jesam prvo naučila ćirilicu , pa tek onda latinicu
.U školi smo koristili i jedno i drugo.
Ali nekako mi je latinica lepša.
Nije ona staromodna, nemam ništa protiv ćirilice, ali biram latinicu.
Мени је ћирилица лепша, некако ми је различитија. Ближа мени и мом срцу. Но то су ипак преференције рекао бих

Беспотребне дискусије јер је то питање на уставном нивоу још доста давно разрешено
Није то једина ствар коју не поштујемо из устава :roll:
За устав и језикословци не кажу да су ћирилица и латиница равноправна писма? Ако на то мислиш, ниподаштавње ћирилице јесте кршење устава.

Back