Poznavalac stvari
Legenda
- Poruka
- 60.338
Није напредак.Ozbiljno. Podrzavam svaki napredk.![]()
Сврха је контрола и надзор становништва од стране оних које та контрола и надзор не обухватају, али их они креирају.
Друштво обесправљених робова.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Није напредак.Ozbiljno. Podrzavam svaki napredk.![]()
Није напредак.
Сврха је контрола и надзор становништва од стране оних које та контрола и надзор не обухватају, али их они креирају.
Друштво обесправљених робова.
Нит је светла, а нит је будућност.Pravo u svetlu buducnost.![]()
Pravo u svetlu buducnost.![]()
a sta je tebi tu svetlo?
I ovako sve kontrolisu. Jos veca kontrola je preko potrebna da bismo postali sto vise zlo i izopaceno kapitalisticko-globalisticko drustvo.
Sve ono o cemu sam oduvek sanjao.![]()
kako ti mislis dami shvatimo tvoju ironiju,kad nas bacas u zbunt sa tim smajlijima![]()
Bez zakona
al mislim da ce ovi nasi i to pokusati da sprovedu kroz nove zakone za nekih 10-15 godina..
i onda ce se ljudi buniti,samo je bitanje da li ce imati ikakvih efekta..
sad generalno kome spomenem ovu temu,taj kaze ma necu ja dati svoje dete,al sta cete ako uvedu zakonsku obavezu ko u americi...?
da li ce se na kraju svi povinovati ili boriti?
Vrli novi svet.Cipovi i ostalo, pa malo sam skeptican. Razumem ja ono, u svakom trenutku vidis zdravstveno stanje, otvoris Chrome, kucas mojezdravlje.com, i lepo ti pise krvni pritisak, secer, EKG, krvna slika, ma sve na dohvat ruke. Samo "Send" da pretisnes i sve ode kod doktora, ne moras ni na pregled da odes, i ok to zvuci sve prakticno, ali bicu malo skeptican.
Sta ako su ti cipovi povezani na mrezu, tj. neko moze da posmatra nase zdravstveno stanje danju i nocu? Sta ako neko moze da vidi nase bioloske funkcije (tipa da li spavamo ili ne) kada god pozeli? Sta ako neko moze da hakuje sistem i vidi nasu lokaciju u svakom trenutku?
Ili hajde da odemo i korak dalje, zamislimo da takav cip moze da primi komandu da pusti mali strujni udar i da natera nase misice da se grce, srce staje da radi, a uredjaj je "neispravan", ili tako kazu.
Ovo je tu i tamo malo i naucna fantastika sto ja pricam, ali ko ce mi reci da za 20-30 godina tako nesto nece biti moguce? Koliko imamo privatnost danas, pa pitanje je, evo Snowden kada izlazi iz stana vadi bateriju iz mobilnog jer dokle god baterije ima nasa lokacija moze da se utvrdi (ima i ona prica da moze da se prisluskuje, ali nesto ne verujem). Internet, mobilni, pa svaka rec, slovo prodje kroz sistem. Tako da i sada je privatnost pod velikim znakom pitanja, a ja ne znam nekog od nas da ne nosi mobilni kada izadje iz kuce.
Ovaj sistem sa cipovima bi mozda jedino bio dobar ako su u pitanju teski kriminalci (mada razumem da bi se humanisti bunili, jer ako jednom krenemo gde cemo stati), silovatelji, pedofili, ubice gde nije bas svejedno vratiti takve ljude u civilizaciju.
Da se razumemo, nisam protivnik tehnologije, ni unapredjivanja ljudi pomocu nje, ali samo ako mora, a ne, "pa ne bi bilo lose da imamo cip u sebi".
![]()
Ovakve stvari mislim da su korisne i da nekom mogu mnogo da olaksaju zivot, a ima odavno oni dodaci koji se ugradjuju u glavu i daju mogucnost ljudima da cuju ili pomazu ljudima sa ostecenim vidom da vide.
Ako nekom moze da spase zivot, ok, ali ovako radi pogodnosti, neka hvala.
Радоје Домановић ,,Данга"!U mom kraju su podigli oruzani ustanak kada je vlast pokusala da ga razoruza.
Pametni ce se pobuniti dok ce glupi pojuriti da dobiju svoje cipove prvog dana.
Inace, taj Chippy je prevara teska, izmisljotina.
A mozda oni zele da mi to mislimo?![]()
Sve ima svoje prednosti a i mane. Zamislimo da su ove robotske ruke toliko jake, tj. da imaju tako jake motore da mogu nekome ruku da slome bez problema. Nije bas svejedno.