Чиповање деце – “Чипи је мој нови пријатељ који живи у мени!”

Ozbiljno. Podrzavam svaki napredk.:D
Није напредак.
Сврха је контрола и надзор становништва од стране оних које та контрола и надзор не обухватају, али их они креирају.
Друштво обесправљених робова.

Није напредак.
Сврха је контрола и надзор становништва од стране оних које та контрола и надзор не обухватају, али их они креирају.
Друштво обесправљених робова.

Pravo u svetlu buducnost.:super:

kako ti mislis dami shvatimo tvoju ironiju,kad nas bacas u zbunt sa tim smajlijima:lol:

U sustini podrzavam svaki napredak pa cak i ovog tipa. Ja sam najludji tehnofrik i volim sve novotarije. Kontrola? Ne razumem smisao ovakve kontrole osim u slucajevima maloletne delikvencije koje u SAD ima i previse.
Sve u svemu mislim da ovo ne steti sustinski, a cim ne steti znaci da koristi.- Lane Gutovic. :mrgreen:

al mislim da ce ovi nasi i to pokusati da sprovedu kroz nove zakone za nekih 10-15 godina..
i onda ce se ljudi buniti,samo je bitanje da li ce imati ikakvih efekta..
sad generalno kome spomenem ovu temu,taj kaze ma necu ja dati svoje dete,al sta cete ako uvedu zakonsku obavezu ko u americi...?
da li ce se na kraju svi povinovati ili boriti?

Neka Čipi zaživi, pozdravljam. Ali neka prvenstveno bude prevashodan po telesnim šupljinama političara i ličnosti od javnog značaja. Naravno, tek po preuzimanju funkcije bi bilo očekivano da dobrovoljno udome Čipija sobom. Puno bi mi značilo kada bih u svakom trenu bio potpuno obavešten o njihovim delanjima. Ne valja što smo krenuli ovako naopako. Jer vidite, ljudsko biće, dete u ovom slučaju, nikako nije predmet, kućni ljubimac, lično vlasništvo, muzički stub. A nedostaje i verovatno najvažnija komponenta čitave priče - nema mogućnost slobodnog izbora. A tako nastaju od ljudi zveri.

al mislim da ce ovi nasi i to pokusati da sprovedu kroz nove zakone za nekih 10-15 godina..
i onda ce se ljudi buniti,samo je bitanje da li ce imati ikakvih efekta..
sad generalno kome spomenem ovu temu,taj kaze ma necu ja dati svoje dete,al sta cete ako uvedu zakonsku obavezu ko u americi...?
da li ce se na kraju svi povinovati ili boriti?

U mom kraju su podigli oruzani ustanak kada je vlast pokusala da ga razoruza.
Pametni ce se pobuniti dok ce glupi pojuriti da dobiju svoje cipove prvog dana.

Cipovi i ostalo, pa malo sam skeptican. Razumem ja ono, u svakom trenutku vidis zdravstveno stanje, otvoris Chrome, kucas mojezdravlje.com, i lepo ti pise krvni pritisak, secer, EKG, krvna slika, ma sve na dohvat ruke. Samo "Send" da pretisnes i sve ode kod doktora, ne moras ni na pregled da odes, i ok to zvuci sve prakticno, ali bicu malo skeptican.

Sta ako su ti cipovi povezani na mrezu, tj. neko moze da posmatra nase zdravstveno stanje danju i nocu? Sta ako neko moze da vidi nase bioloske funkcije (tipa da li spavamo ili ne) kada god pozeli? Sta ako neko moze da hakuje sistem i vidi nasu lokaciju u svakom trenutku?
Ili hajde da odemo i korak dalje, zamislimo da takav cip moze da primi komandu da pusti mali strujni udar i da natera nase misice da se grce, srce staje da radi, a uredjaj je "neispravan", ili tako kazu.

Ovo je tu i tamo malo i naucna fantastika sto ja pricam, ali ko ce mi reci da za 20-30 godina tako nesto nece biti moguce? Koliko imamo privatnost danas, pa pitanje je, evo Snowden kada izlazi iz stana vadi bateriju iz mobilnog jer dokle god baterije ima nasa lokacija moze da se utvrdi (ima i ona prica da moze da se prisluskuje, ali nesto ne verujem). Internet, mobilni, pa svaka rec, slovo prodje kroz sistem. Tako da i sada je privatnost pod velikim znakom pitanja, a ja ne znam nekog od nas da ne nosi mobilni kada izadje iz kuce.

Ovaj sistem sa cipovima bi mozda jedino bio dobar ako su u pitanju teski kriminalci (mada razumem da bi se humanisti bunili, jer ako jednom krenemo gde cemo stati), silovatelji, pedofili, ubice gde nije bas svejedno vratiti takve ljude u civilizaciju.

Da se razumemo, nisam protivnik tehnologije, ni unapredjivanja ljudi pomocu nje, ali samo ako mora, a ne, "pa ne bi bilo lose da imamo cip u sebi".

a_very_cool_very_robotic_prosthetic_arm_doing_its_thing-10127.gif

Ovakve stvari mislim da su korisne i da nekom mogu mnogo da olaksaju zivot, a ima odavno oni dodaci koji se ugradjuju u glavu i daju mogucnost ljudima da cuju ili pomazu ljudima sa ostecenim vidom da vide.
Ako nekom moze da spase zivot, ok, ali ovako radi pogodnosti, neka hvala.

Cipovi i ostalo, pa malo sam skeptican. Razumem ja ono, u svakom trenutku vidis zdravstveno stanje, otvoris Chrome, kucas mojezdravlje.com, i lepo ti pise krvni pritisak, secer, EKG, krvna slika, ma sve na dohvat ruke. Samo "Send" da pretisnes i sve ode kod doktora, ne moras ni na pregled da odes, i ok to zvuci sve prakticno, ali bicu malo skeptican.

Sta ako su ti cipovi povezani na mrezu, tj. neko moze da posmatra nase zdravstveno stanje danju i nocu? Sta ako neko moze da vidi nase bioloske funkcije (tipa da li spavamo ili ne) kada god pozeli? Sta ako neko moze da hakuje sistem i vidi nasu lokaciju u svakom trenutku?
Ili hajde da odemo i korak dalje, zamislimo da takav cip moze da primi komandu da pusti mali strujni udar i da natera nase misice da se grce, srce staje da radi, a uredjaj je "neispravan", ili tako kazu.

Ovo je tu i tamo malo i naucna fantastika sto ja pricam, ali ko ce mi reci da za 20-30 godina tako nesto nece biti moguce? Koliko imamo privatnost danas, pa pitanje je, evo Snowden kada izlazi iz stana vadi bateriju iz mobilnog jer dokle god baterije ima nasa lokacija moze da se utvrdi (ima i ona prica da moze da se prisluskuje, ali nesto ne verujem). Internet, mobilni, pa svaka rec, slovo prodje kroz sistem. Tako da i sada je privatnost pod velikim znakom pitanja, a ja ne znam nekog od nas da ne nosi mobilni kada izadje iz kuce.

Ovaj sistem sa cipovima bi mozda jedino bio dobar ako su u pitanju teski kriminalci (mada razumem da bi se humanisti bunili, jer ako jednom krenemo gde cemo stati), silovatelji, pedofili, ubice gde nije bas svejedno vratiti takve ljude u civilizaciju.

Da se razumemo, nisam protivnik tehnologije, ni unapredjivanja ljudi pomocu nje, ali samo ako mora, a ne, "pa ne bi bilo lose da imamo cip u sebi".

a_very_cool_very_robotic_prosthetic_arm_doing_its_thing-10127.gif

Ovakve stvari mislim da su korisne i da nekom mogu mnogo da olaksaju zivot, a ima odavno oni dodaci koji se ugradjuju u glavu i daju mogucnost ljudima da cuju ili pomazu ljudima sa ostecenim vidom da vide.
Ako nekom moze da spase zivot, ok, ali ovako radi pogodnosti, neka hvala.
Vrli novi svet.:super:

Inace, taj Chippy je prevara teska, izmisljotina.
A mozda oni zele da mi to mislimo? :think:

pa imaju i zwanicnu web str,stawila sam u 1poruci, i kad ukucas na guglu izlazi dosta clanaka o tome.bas sam istraziwala po netu,jer sam bila u fazonu wtf,jel owo stwarno(a i da se ne obrukam na krsti:D)..
a sto se tice pogodnosti cipowanja po meni one padaju u wodu,jer nema sanse da bi se wlast zaustawila samo na kriminalcima..
a inace wecinom se slazem sa twojom kilometraznom porukomXD

Sve ima svoje prednosti a i mane. Zamislimo da su ove robotske ruke toliko jake, tj. da imaju tako jake motore da mogu nekome ruku da slome bez problema. Nije bas svejedno.

ne mogu wideo sad da otworim,al kontam na sta mislis.opet po meni to ne moze da se uporedjuje jer owakaw napredak ne oduzima nikom slobodu(a i swako bez obzira na snagu moze da ubije,ne treba mu jaka ruka dowoljan je noz).

Mozda sam ja i malo tehnofobican ovde, mada ljudi sa vestackim rukama koji mogu saviju metal (malo fikcije radi boljeg primera) me plase pomalo. Jednostavno onda postoji sloj ljudi koji su napredniji, fizicki, tehnicki ili kako vec. Stoji, nece takav covek da postane masina za ubijanje, jer eto, moze mu se, ali opet moc mami i kvari. I to sto kazes, i ruka je tu na kraju alat, kao i noz, ne prvenstveno oruzje.

http://buynongmoseeds.com/companies-begin-planting-microchips-under-employees-skin/
One high-tech office in Sweden is implanting its workers with computer chips under their skin. The Epicenter complex in Stockholm, Sweden, office workers are becoming droids by inserting dog-style microchips to unlock doors, operate photocopiers, and share contact info.

“We call it augmented humanity,” said tech trends expert Faith Popcorn, author of “Dictionary of the Future.” “We foresee a future in which everyone will have an implanted chip that will benefit our personal lives as well.”

The group promotes the use of bio enhancement technology, and they predict that in the future implant systems will closely monitor a range of inputs from the body sensors while interacting with the internet of things. Or, in laymen’s terms, we will be physically connected with the internet.

Back