Cini li vas vezbanje mocnijim u krevetu?

Uopšte nije naivno pitanje
Kada vežbaš tipa teretana, pa još neki agresivni spotr tipa borilačkih spotrova itd, ti razvijaš snagu, izdržljivost, kondiciju, samopouzdanje, itd. Misliš da si dobar u krevetu, da lako osvajaš devojke i žene koje ti se sviđaju, da si lepo građen, da ni jedna neće da te odbije, da možeš celu noć itd.
Međutim istovremeno ti naduvavaš svoj ego, pa samom tim pošto si usmeren na razvijanje snage, deluješ snagom na okolinu, i lako dolaziš - ne do postavljenog cilja već do -konflikta sa okolinom. Hoćeš nešto da postigneš snagom. Misliš da si najbolji, najpametniji najjači. Deluješ nepromišljeno, impulsivno. Želiš da se uklopiš sa ljudima koji ne žele takav pristup, jer su međuljudski odnosi mnogo kompleksniji i samom sebi praviš medveđu uslugu. Ako hoćeš da se uklopiš, vremenom vidiš da tu snagu koju si razvio treningom sada moraš da ulažeš u samokontrolu, da paziš na ponašanje da ne povređuješ druge što u tebi stvara konflikt jer težiš da sve rešavaš snagom, koju razvijaš treninzima, i uviđaš da bi ti bilo mnogo lakše i lepše da nikad nisi ništa trenirao.

ja sam radije za psihicko samopouzdanje... kao brus li sto je imao... ili, kao neki nindza kad stekne to samopouzdanje u zabacenom manastiru daleko u brdima... kad pogledom moze da predvidi sledeci potez protivnika... a onaj mu baci pesak u oci... i nasmeje se: ha haha... i misli da je pobedio... ali, nas junak je i to vezbao... razvio je moc da moze i bez pogleda da predvidi sledeci potez protivnika... koji skace na kucu... u tom trenutku, nas junak lagano okrece glavu, praveci se da je iznenadjen... a, u stvari, miran je k'o bubica... hladan kao led... i, u trenutku napada zlikovca koji skace sa kuce, nas junak podize svoju celicnu pesnicu u vazduh, dok neprijatelj svojim nespremnim telom udara u istu... i glasno vice: arghhhhh... i zlikovac pada, uz tup zvuk udarca tela o prasnjavu zemlju... i tada... ucitelj dolazi i kaze: "spreman si"...

rile_laki_oblak:
ja sam radije za psihicko samopouzdanje... kao brus li sto je imao... ili, kao neki nindza kad stekne to samopouzdanje u zabacenom manastiru daleko u brdima... kad pogledom moze da predvidi sledeci potez protivnika... a onaj mu baci pesak u oci... i nasmeje se: ha haha... i misli da je pobedio... ali, nas junak je i to vezbao... razvio je moc da moze i bez pogleda da predvidi sledeci potez protivnika... koji skace na kucu... u tom trenutku, nas junak lagano okrece glavu, praveci se da je iznenadjen... a, u stvari, miran je k'o bubica... hladan kao led... i, u trenutku napada zlikovca koji skace sa kuce, nas junak podize svoju celicnu pesnicu u vazduh, dok neprijatelj svojim nespremnim telom udara u istu... i glasno vice: arghhhhh... i zlikovac pada, uz tup zvuk udarca tela o prasnjavu zemlju... i tada... ucitelj dolazi i kaze: "spreman si"...

E o tome ti pričam - skorz odlepiš

2pike:
Jeste, napucas se u bilderani, dodjes kuci, razvalis nogom vrata i kaaazes (dubokim sexy glaaasom): SAD CU DA TE KARAM!

O la la
93507460gl8.gif

2pike:
Pri tom mislim na treniranje tipa trcanje, sport, teretana i sl. Cini mi se da cak ima uticaja i na samopouzdanje. Ne znam, kako vi po tom pitanju?
Vezbanje, teretana i drugi sportovi su ok, ali ne borilacki, jer on vezba i agresivnost duha. A ta agresivnost nije neophodna da bi postojalo samopouzdanje, koje bi se takodje steklo i kroz druge sportove. 8-)

Sad bas citam o tome... u nekoj knjizi... dr.mr. istrazivanja i tako to...
Pise da korist od vezbanja u smislu samopouzdanja, borbe protiv negativnih emocija (depresije, melanholije, besa... itd) imaju samo oni koji ne vezbaju, pa odjednom pocnu da vezbaju... Oni kojima je vezbanje rutina kao pranje zuba, ne osecaju vise te pozitivne efekte... to jest, kod njih se cesto javi kontraefekat da se osecaju lose kad ne vezbaju...

Back