Moze li neko nesto da mi kaze o cinu samoubistva Ane Karenjine iz istoimenog Tolstojevog romana? Hvala unapred.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moze li neko nesto da mi kaze o cinu samoubistva Ane Karenjine iz istoimenog Tolstojevog romana? Hvala unapred.
Svaka ti je kao boldovana, dragoljubeTo da je pisac Tolstoj "namestio" samoubistvo Ani je sasvim odgovarajuće njegovoj mizagoniji...
Cekaj, samo zato sto si rekao da nije bila nikakva majka dobio si peticu?Mogu da kažem da sam u gim. rekao na proučavanju knj. dela da je Ana nikava majka i dobio sam 5.
Pa našle se kučke u "Teoriji književnosti" da odu na makijato...Cekaj, samo zato sto si rekao da nije bila nikakva majka dobio si peticu?
U tom romanu njeno majcinnstvo i ne igra bas nikakvu ulogu, kao ni kod ove Eme Bovari.
Cekaj, samo zato sto si rekao da nije bila nikakva majka dobio si peticu?
U tom romanu njeno majcinnstvo i ne igra bas nikakvu ulogu, kao ni kod ove Eme Bovari.
To da je pisac Tolstoj "namestio" samoubistvo Ani je sasvim odgovarajuće njegovoj mizagoniji...
Bio je slab švaler I iz bezbednosnih razloga je nezajažljivu Karenjinu FIK!![]()
Je li tvoj motiv zaista da saznaš nešto o tamnim ćoškovima ljudskog uma ili ti je potrebno da spremiš lektiru?![]()
Procitaj Emu Bovari od Flobera pa onda uporedi te " cinove". Petica ti je zagarantovana.
...Ovde Tolstoj prenosi poruku sa polja svojih moralnih gledišta da "ništa u životu ne može proći nekažnjeno" ,(što je i pouka Zločina i kazne,Dostojevski i Tolstoj su veoma slični).
Ne secam se kako Ana pije caj, ja Toltoja volim zbog sasvim desetih stvari, a tu nikako nije neka psihijatrija i Frojdovska nauka.Naravno da nije samo.
Ana je negativan lik, ne bih rekao da majčisto ne igra nikakvu ulogu. Ne sećam se Gospođe Bovari..ja generalno nikad njisam ni Realizam ni Romantizam štovao mnogo... šta imamo da kažemo o Tatjani Onjegin..ništa
Sa 16 godina svakako da se određuješ jasno prema junacima, porukama, motivima..
Ana pije čaj tako što drži šoljicu sa malim prstom podignutim?
Ne secam se kako Ana pije caj, ja Toltoja volim zbog sasvim desetih stvari, a tu nikako nije neka psihijatrija i Frojdovska nauka.
Samubistva je uvek bilo, a narocito tih nesrecno zaljubljenih ( i cuveni Geteov roman Jadi mladoga Vertera
imaju istu temu samo sto je ovde muskaac, a ne zena.
Da li je neko los sin, majka, cerka, deda, baba to je u romanu tipa Ema Bovari i Ana Karenjina totalno nevazno.
Hm ... Kada Anu Karenjinu shvatite kao prvenstveno STRASTVENU ženu koja, kada prestane ljubav s muškarcem, gubi razlog za život, i ako u obzir uzmete Tolstojevu paradigmu ljubav=materinstvo, Anu je Tolstoj kažnjavao, kažnjavao ... i napokon lišio života. Zaboga, nije bila duhovna.
Više volim Ibzenovu Noru.
Колико моралисања...
И по правилу, нико се не осврне на чињеницу да је живела у браку без љубави. Страствена жена у браку без љубави...
Сурови Толстој...