Čime nadomestiti emotivnu prazninu?

hrana,alkohol,teretana,putovanja,socijalni kontakti na duhovnom(konverzacijskom) nivou,rad na resavanju egzistencije(pod uslovom da ne jede sve vreme),drustveno aktiviranje na odredjenom polju kroz nematerijlnu nadoknadu(ili uz minimalnu) - zastita prava zivotinja,zalaganje za decu bez roditeljskog staranja,zalaganje za sprecavanje nasilja u porodici...

Nema supstituta za ljubav..kad je potrebna onda je ništa drugo ne može zameniti, ni posao, ni film, muzika -ma ništa..
Treba preokrenuti svoje mišljenje o ljubavi za 360 stepeni i krenuti polako sa otvaranjem sebe ka drugima, davanjem iste bez nekih bitnih očekivanja..
Prevelika očekivanja i zatvorenost čine tu neutaživu prazninu..

- - - - - - - - - -

..a što kaže Lollol da se čovek navikne na to, mislim da se na to nikad čovek ne može navići, jedino može da se saživi
sa tim i tako jednog dana postane drvo...:lol:

Kada ste bez emotivne veze jako dugo, kako podnosite nezadovoljenost te potrebe da volite i budete voljeni?

Koji su supstituti za ljubav?

Ne postoje supstituti. Od nedostatka ljubavi se brzo krepa, doduše, ostaje vegetiranje, ako se to računa kao življenje.
E sad, izvor ljubavi nije samo emotivna partnerska veza. Treba je pronaći i u drugim ljudima, životinjama/ ljubimcima. Hobije i to fizikalisanje stvarima ne računam, jer nema povratne reakcije, već je samo privremeno ispunjavanje vremena.

Jel ovo neka fora.. pa koristite eglizme umesto reci Zamena. ?!
ili neki vid emotivne terapije.
ja prvi sa eng nikom mozda nemam ili imam pravo da ukazujem na to da izlaz iz emotivnih kriza nije u bezanju u strane drzave i trazenje stranaca kao novih partnera.
postoji recimo nase domace drvece, koje vam nudi izuzetna terapijska dejstva, dugovecno traje, nista ne trazi, puno daje, stoga veza sa njim ne proizvodi emotivne lomove.

Kada ste bez emotivne veze jako dugo, kako podnosite nezadovoljenost te potrebe da volite i budete voljeni?

Koji su supstituti za ljubav?

uh tesko
ja cijeli zivot tako

nezgodno mnogo
ako si u mogucnosti brzo leti i trazi nesto za sebe

ja nikad nisam nasla nesto odgovarajuce za sebe i zavrsih na lijekovima...

plus svakodnevni zivotni problemi, a prazan covjek sve puno teze podnosi

da, rad pomaze al je problem sto covjek kad nije emotivno ispunjen odna nema volje ni za rad ni za bilo sta drugo

milion puta sam pomislila da kad bi djelila zivot sa osobom koju istinski zelim sve bi mi bilo lakse, i problemi, i bol i sve, cak mislim da bi mi bilo ne lako nego cak i drago na rukama te osobe umrijeti

al ne nadjoh nesto slicno

eto nadrobih ja svasta nebitnog a samo htjedoh reci da zamjene nema, ja mislim da sam sve u zivotu pokusala al ne ide, zao mi je :(

Sve je to lepo, nego drveće šuti, kad bi mi barem iscvrkutalo nešto ili me lepo i smišljeno lagilo, odmah bih se udala za nj. :ok:
Duhovni ljudi instancanog sluha mogu komunicirati sa drvecem, sistenje lisca na vetru je jezik koji njima govori nesto...
postoji i dendromantija, proricanje pomocu drveca.
pored dobro znane dendroterapije, lecenja.
:)

milion puta sam pomislila da kad bi djelila zivot sa osobom koju istinski zelim sve bi mi bilo lakse, i problemi, i bol i sve, cak mislim da bi mi bilo ne lako nego cak i drago na rukama te osobe umrijeti

al ne nadjoh nesto slicno
Čovek treba da pokuša da se ne sažaljeva, jer, ako je za utehu, procentualno ima manje ljudi koji se potpuno usaglase u emotivnom smislu sa nekim, a to što su u vezi ne mora ništa da znači, nekad je baš i teže na taj način zavaravati sebe, bivajući pored realno neodgovarajuće osobe.

- - - - - - - - - -

Duhovni ljudi instancanog sluha mogu komunicirati sa drvecem, sistenje lisca na vetru je jezik koji njima govori nesto...

:)

Pa nema uvek vetra, u tome je poenta, lako je biti duhovno zanesen kad ti vremenska prognoza ide na ruku. ;)

samoljublje. pozitivna slika o sebi. zadovoljstvo odrazom u ogledalu. napališ se na sebe. uživaš u fizičim užicima. klopa, alkohol izazivaju dobar osećaj. kretanje isto. platiš ku.rvu to isto izaziva dobar osećaj. u svemu tome se krije ljubav. ako sam ne izazoveš osećaj koji se definiše kao ljubav neš ga ni imati.

Ne shvatam,čemu ovolika polemika,znao sam druga koji je postao aneksiozan,niko ga ne voli i nije voljen itd..,nije mogao ni da popije kafu sa mnom,ali čim je našao devojku,sve mu je to nestalo,sad nedavno se oženio,sad ima da ga boli glava,hahaha,...Ljudi obično pate posle raskinute ljubavi,ali najbolji savet je,"nađi drugu devojku",a oni koji ne nađu,kao što kaže @terminal

Back