Čime je Božidar Maljković zadužio srpsku košarku?

Meliot

Elita
Poruka
24.428
Čime je Božidar Maljković zadužio srpsku košarku pa mu se ukazuje velika pažnja svuda gde se pojavi? Sada je čak i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. On je čovek zaista uradio veliki posao u svojoj karijeru, osvojio je tri titule prvaka Evrope sa Jugoplastikom, Limožom i Panatinaikosom, ali što se tiče srpske košarke nije je trenirao nacionalni tim, od klubova je na početku karijere trenirao Radnički iz Beograda i bio asistent u Zvezdi. Posle Jugoplastike se otisnuo u "pečalbu" i nije se više vraćao u srpsku košarku. I sad svi treba u Srbiji njemu da se klanjamo što je imao uspešnu internacionalnu karijeru?

Bio dobar trener, ali sada me pomalo nervira svojim izjavama. Nema intervjua a da ne ponovi frazu "svako ko me dobro poznaje, zna da sam ja takav i onakav"(časan, strog, pošten, itd, sve pozitiva). Rekao je pre olimpijade da je uspeh 10 medalja, sada je i ovo uspeh, ako si takav kao što se opisuješ onda kaži da 5 medalja nije dovoljno i da ćemo otkloniti porbleme i uzroke za polvičan uspeh (ja lično ne znam da li je ovo uspeh ili nije, nema jasnih kriterijuma, ali ne smatram da je neuspeh).

Nije neuspeh jer je No1e izvadio stvar i uzeo mnogo vrednu medalju.

To je kao bajka.

Kao kad je Roki pobedio projekta Ivana Draga. :D

I vaterpolisti pobedili hrvate.

Kosarkasi i strelci ocekivano.

Da je bilo 5 medalja samo iz malih sportova, bio bi drugaciji osecaj.

Ako bi bili objektivni onda jeste neuspeh.

Odbojkasice razocarale, 2 povrede u atletici gde su ocekivane medalje i nista od borilackih sportova i kajakasa gde su i sukobi na relaciji OKS i savez.

Rukomet u kanalu, muska odbojka...

Ima tu mnogo posla za nekog mladjeg.

Шјор Божо ми је један од најдражих, ако не и најдражи тренер, као тренер. Међутим, заиста, за српску кошарку је направио – ништа. Тако му се намјестило, такав му био животни и спортски пут. За разлику од њега, Марина (која је од малена била свуда више него у Србији) за српску кошарку је урадила изузетно много.

Back