Cime hranite vasu decu i tudju kada vam dodju u goste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje dete srazmerno retko jede meso jer ga ne voli a ja ne insistiram da joj na silu dajem vec pojacavamo ishranu sa dosta voca i povrca koje voli,takodje i zitarica,mlecnih proizvoda i jaja.
Odlucio sam da ne jedem meso zbog mnogo toga vise od gledanja moje babe kako kolje kokosku. Izneo sam ovde gomilu argumenata.

..znachi ipak mozemo normalno da komuniciramo.. :)
..shta znachi "sramerno retko"..?
..detetu je potrebno oko 2g mesa po kilogramu tezine, 2-3x nedeljno sve dok, ako je devojchica, ne dobije menstruaciju..
..onda oko 2,5-3g..
..ako ga ne voli i ne jede, gledaj da ga menja namirnicama slichne bioloshke vrednosti - jajima i mlechnim proizvodima..
..mislim - moze i umesto 100g mesa dobiti i 300g pasulja, ali sumnjam da ce moci da pojede toliko, tri puta nedeljno.. :)

..mi smo danas vegeterijanci.. :)
..beba jede kashu pod povrca, zumance josh nisam uvela, a mi testeninu sa pechurkama i chetiri vrste sira.. :)

Znaci i ti si na dijeti? Ne jedes pecurke i sta jos sve ne?
Moje dete je bralo smokvu ponavljam ti ali nije zadavilo pile i ne mislim da treba to da radi.
Kako ces recimo objasniti zasto macku mazis i volis a zdrebe moze da se ubije i pojede? Oces reci da se negde drugde i macke jedu?
A onda opet,ti ljudi sto jedu macke su verovatno bezosecajni i zli ali mi jedemo zdrebad jer moramo.

Normalno da ću joj reći da se negde drugde jedu i mačke :eek: zašto bih to sakrila detetu :eek:

Ti si taj koji ima potrebu da manipulacijom navede dete na određenu ishranu koja se tebi čini dobrom za nju. Što se mene tiče, moje dete može slobodno da jede pečurke, sutra. Stvanro nemam problem s tim :lol: Osim toga i ja ih jedem u zadnje vreme pomalo, al' me uvek stra' :(

Пећинко, твој став је, колико сам сконтала, следећи:
Користио сам месо у исхрани и тако и своју децу хранио. Пошто сам ја у средњим годинама свог живота решио да престанем да једем месо, укинућу га и својој деци.
Сматраш ли то исправним?

Ne gajim sam decu,ponavljam ti. Ali ne insistiram na tom mesu toliko vec na raznovrsnoj zdravoj ishrani.
Ne smatram ni ispravnim sto roditelji ganjanju decu sa tim mesom,recimo ni ja nisam voleo meso kao i moje dete pa su me terali da ga jedem ali ja ne insistiram na tome toliko i sad sam sta?
los roditelj losiji od mojih zbog toga?

Ne gajim sam decu,ponavljam ti. Ali ne insistiram na tom mesu toliko vec na raznovrsnoj zdravoj ishrani.
Ne smatram ni ispravnim sto roditelji ganjanju decu sa tim mesom,recimo ni ja nisam voleo meso kao i moje dete pa su me terali da ga jedem ali ja ne insistiram na tome toliko i sad sam sta?
los roditelj losiji od mojih zbog toga?
Ček ček sad smo prešli sa vegetarijanstva na "dajem detetu da jede šta hoće a bogme i ja glocnem svinjski but".
Ima li kraja tvojim lažima?

..znachi ipak mozemo normalno da komuniciramo.. :)
..shta znachi "sramerno retko"..?
..detetu je potrebno oko 2g mesa po kilogramu tezine, 2-3x nedeljno sve dok, ako je devojchica, ne dobije menstruaciju..
..onda oko 2,5-3g..
..ako ga ne voli i ne jede, gledaj da ga menja namirnicama slichne bioloshke vrednosti - jajima i mlechnim proizvodima..
..mislim - moze i umesto 100g mesa dobiti i 300g pasulja, ali sumnjam da ce moci da pojede toliko, tri puta nedeljno.. :)

..mi smo danas vegeterijanci.. :)
..beba jede kashu pod povrca, zumance josh nisam uvela, a mi testeninu sa pechurkama i chetiri vrste sira.. :)
Hvala ti na vracanju rasprave na ovaj nivo.
U principu se uklapa u taj minimum,virsle i pastete barem ja joj ne dajem a i ne voli ih tacnije dobije nagon za povracanje.
konjsko meso je savetovao lekar ali i to je bljuvala a pristala je na cveklu,kupine,spanac...
Jaja jede manje vise al zato mleko i sir tamani,doduse ja bi sve to voleo da je sa neke domace farme ali sta da se radi...
trudim se da i to obezbedim sto cesce ali nije uvek dostupno...
prijatnoz:)
i nas ceka rizoto sa pecurkama za rucak,neka salata iz zimnice i gibanica pride...

Normalno da ću joj reći da se negde drugde jedu i mačke :eek: zašto bih to sakrila detetu :eek:

A hoces li mu reci da si u mesari kupila samleveno meso i kosti Bambija koje je kancerogeno i time ga svesno ( dobila si informaciju ) teras u smrt ili bolest.Jel tako kancer je bolest i dovodi do smrtnih ishoda.

No o je manje bitno za pricu.Ono sto je zxanimjivo je da sam danas izveo eksperiment.Od vas nekoliko se ne moze doci do reci i svaki vid konsdtruktivnog dijaloga gusite svojim komentarima.

Dakle,neko vreme nisam bio na forumu,i ova tema je vec treca cetvrta,pala je ispod,nema mene nema vas.Kako dodjem ja ili neko ko podrzava zdrav koncept zivota tako se stvorite odjednom,nekoliko vas iz nebuha i udri...

Pitanje da li uopste imate decu kad forsirate kancerogenu ishranu...Ali imate racun.Kao da vas neko placa pa se ovako ponasate.Drugog objasnjenja nema..jer nijedan covek koji ima barem trunku covecnosti ne bi pisao ovo ste ste vi dosada napisale.A ovo je prelazni period.I u narednim godinama stvari idu na nasu korist.Vasi gospodari to znaju i pojacano vas manipulisu.Ali vi pioni ne znate o kakvoj igri je rec.

Smejete se ovome a u RL jedva prezivljavate.I kad ste sami placete od teskoce postojanja.Tada vas oni napustaju jer ste samo njihov instrument.

Na kraju ljubav uvek pobedjuje i mi smo ti koji ce se radovati,vi cete otpasti kao da vas nikad nije ni bilo.

A hoces li mu reci da si u mesari kupila samleveno meso i kosti Bambija koje je kancerogeno i time ga svesno ( dobila si informaciju ) teras u smrt ili bolest.Jel tako kancer je bolest i dovodi do smrtnih ishoda.

No o je manje bitno za pricu.Ono sto je zxanimjivo je da sam danas izveo eksperiment.Od vas nekoliko se ne moze doci do reci i svaki vid konsdtruktivnog dijaloga gusite svojim komentarima.

Dakle,neko vreme nisam bio na forumu,i ova tema je vec treca cetvrta,pala je ispod,nema mene nema vas.Kako dodjem ja ili neko ko podrzava zdrav koncept zivota tako se stvorite odjednom,nekoliko vas iz nebuha i udri...

Pitanje da li uopste imate decu kad forsirate kancerogenu ishranu...Ali imate racun.Kao da vas neko placa pa se ovako ponasate.Drugog objasnjenja nema..jer nijedan covek koji ima barem trunku covecnosti ne bi pisao ovo ste ste vi dosada napisale.A ovo je prelazni period.I u narednim godinama stvari idu na nasu korist.Vasi gospodari to znaju i pojacano vas manipulisu.Ali vi pioni ne znate o kakvoj igri je rec.

Smejete se ovome a u RL jedva prezivljavate.I kad ste sami placete od teskoce postojanja.Tada vas oni napustaju jer ste samo njihov instrument.

Na kraju ljubav uvek pobedjuje i mi smo ti koji ce se radovati,vi cete otpasti kao da vas nikad nije ni bilo.

Ја дођем на тему кад видим да си ти ту, јер си ми дужан одговор!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back