Cime hranite vasu decu i tudju kada vam dodju u goste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
Zasto se gumene bombone tako lepo sijaju?

Odgovor je selak,prirodan nusprodukt koji proizvode insekti,a koristi se kao vezivo za lakove.

U prehrambenoj i zele industriji se dodaje gumenim i zele bonbonama.Inace,selak je izmet tajlandskog insekta.

images

Luda žuraja u najavi! :)
Dolazim kad se zakuva situacija.
Kada tuđa deca dođu u goste (a to je retko), budu poslužena orasima kojih ima na pretek i domaćim kolačima (oblande ili kako god se već zovu, voćni kolač...).
Ako hoće nešto konkretno, nudi im se šta žele, ili ako hoće mogu da jedu ono što ima od ručka ako su baš baš gladna.

Dakle,tema je otvorena da vidimo imaju li mame i tate pravo na decu jer ih hrane aditivima,a aditivi su uzrocnici kancera i drugih teskih oboljenja.I,cime hranite svoju decu.Da li je doslo vreme da ukoliko majke hrane svoju decu namirnicima za koje je dokazano da izazivaju teska oboljenja vreme da im se oduzme deca jer su iste nepodobne za uzgoj zdrave jedinke i malisane teraju u nasilnu smrt.

A zakleli bi ste se da je to sir

Svi proizvodi koji se prodaju kao pasterizovanovani sirni proizvodi u sebi sadrze aditive,hemikalije i pojacivace ukusa koji cine 49% mase tog proizvoda.

who-moved-my-cheese.jpg

Rezultat toga su jeftini proizvodi koji imitiraju pravi prirodni sir,a sadrze tek 51% pravog sira,taman dovoljno da ih njihovi proizvodjaci reklamiraju kao takve.Dakle,to nije sir,to je nesto sto podseca na sir.

Sezona lova na debelu decu

Dok naše babe i dalje veruju da su buckasti obrazi znak zdravlja, socijalne ustanove na Zapadu oduzimaju roditeljima prekomerno gojazne mališane. Ali iz Francuske stiže neverovatan predlog - da debeli đaci imaju manje ocene u školi.

Filozofija koju su zastupale naše bake, da je debelo dete zdravo dete, ovih dana se našla na jednom od najvećih udara, od kada gojaznost među decom predstavlja ozbiljan zdravstveni, a ne samo estetski problem. Bake i sve one majke koje vole da im deca imaju obraščiće i „konac" oko ruke šokirala je vest koja najavljuje jednu drakonsku meru - da profesori debeljucama daju niže ocene!

To predlaže Pjer Dukan, francuski nutricionista, poznat po Dukanovoj dijeti i knjizi recepata koju je prodao u osam miliona primeraka u svetu.

child_obesity.jpg

Hoce li ova malisanka kad poraste dobiti rak,zbog loseg vaspitanja u periodu ranog detinjstva,koje vidimo kakvo je,a moglo se izbeci???

Brza hrana - brza smrt !

U anglosaksonskim školskim dvorištima, vladaju nedisciplina, kriminal, nasilje. Prošle godine je zbog ubistva u SAD uhapšeno preko 2.500 mladih ispod osamnaest godina. Nasilje nad učiteljima i obračunavanje medju učenicima poraslo je za 25 odsto u odnosu na prošlu godinu. U Velikoj Britaniji su psiholozi Michael Bulton i Piter Smith, sa univerziteta Pefild, posle jednog obimnog istraživanja, došli do zaključka da je školska populacija podeljena na dve po veličini iste grupe: prvu sačinjavaju prepotentne kavgadžije, a drugu njihove žrtve.
otrovi.gif

Nikome još nije u potpunosti jasno zbog čega je nastao ovaj fenomen. Kao glavni krivci navode se popustljivost, zlostavljanje u porodici, kapitalizam, droga i televizija. Sve veći broj naučnika je, medjutim, ubedjen da razlog ovog problema ne treba tražiti samo u društvu ili moralu, već i u pogrešnoj ishrani modernog čoveka. Naime, mladi ljudi se hrane uglavnom samo hranom zvanom “smeće” (junk food): hamburgerima, prženim krompirićima, konzervama i industrijskim slatkišima, što sve obilno zalivaju Koka Kolom i ostalim sličnim gaziranim bezalkoholnim bućkurišima.

Kalifornijski kriminolog, Stiven Shentaler, obavio je u roku od 10 godina više od osam stotina istraživana po američkim zatvorima i popravnim domovima. On je drastično menjao ishranu zatvorenika i domaca: Umesto gaziranih, sintetičkih pića uveo je voćne sokove, smanjio je procenat šećera, povećao procenat vitamina B i minerala, kao što su magnezijum, aluminijum i merkurijum. Rezultati njegovog eksperimenta su bili do te mere ubedljivi da su jednom ubici na sudu u San Francisku priznali smanjenu uračunljivost zbog preteranog uživanja “Junk Food” ishrane.

Dakle,vidimo,nazalost,istrazivanja pokazuju da buduce ubice koje leze po zatvorima nisu krivi,u krivu su roditelji koji su tako hranili svoju decu i vidimo da su isti nepodobni i nespoosobni za normalan uzgoj jedinke,i da se u cilju kvalitetnijeg i zdravijeg drustva istima treba onemoguciti pravljenje i uzgoj dece.A ako ih imaju,istog trenutka oduzeti.

Krivicno delo ( vidimo po naucnim istrazivanjima eminentnih strucnjaka ) je posledica,dok su uzrok roditelji i vaspitanje.

Istina,neke boli,kad se suoce sa cinjenicama koje se ne mogu poreci,ali i dalje za neke postoji sansa pre nego sto postanu roditelji da se promene da kasnije ne bi bilo katastrofalnih posledica,kako po njih,njihovo dete,tako i na drustvo u totalu.Bezanje od istine nije resenj,stvara se samo jos dublji ponor iz kojeg je teze izaci.

jao a sta si ti jeo kad si bio dete

Garant je jeo filovani fingot, prevedeno sa mađarskog mu dođe kao filovani prdežz;)
Mislim da smo previše poblesavili za zdravom ishranom, čitamo, gledamo i slušamo svašta nešto što nam plasiraju proizvođači koji reklamiraju svoju robu kao jedinu zdravu. Odrasla sam na lebu i masti posutom alevom paprikom, imam sve zdrave zube (54.g.) ništa me pod milim bogom ne boli, dobro, kičma je problem, ali valjda to nema veze sa klopom, a možda i ima, imala sam saobraćajku, možda sam se pre toga naklopala nezdrave hrane pa ne primetih babu u pola šest ujutro na biciklu, ko bi to znaoz;)
Moja deca dok su bili klinci jeli su slatkiše kad god im se prohtelo i kad god je bilo za pojesti, uslov je bio da se ručak, doručak i večera jedu kako Bog zapoveda, a ako i pored toga mogu slatkiši, nema frke, bitno je bilo da se zubi peru najmanje dvaput dnevno, i što je interesantno, nikad posle pola devet uveče nisu bili na nogama i pored svog tog šećera.
Ma daj, dali smo se u preteranu brigu oko zdrave hrane a udišemo sranje od vazduha pregrejanog globalnoz:((

Samo to znate,da vredjate.To je jedan vid agresivnog ponasanja i moze se povezati sa ovim dole boldovanim.Tesko je ljudskom umu priznati stvari kada mu se kristalno jasno predoce.Takva je struktura svesti.Malo njih ce obraditi informacije pravilno,vecina odlazi u neki vid podsticanja destrukcije i autodestrukcije,zato sto su pod uplivom emotivnog dela svoje licnosti koji nadvladava razumsko razmisljanje i zakljucivanje.

To za vazduh i prebacivanje vodenice sa zatrovane hrane na njega pricaj nekom drugom,istrazivanja su istrazivanja i to se ne mze poreci.U krajnjem slucaju,onaj ko se hrani zdravo,zna nacin za udisanje kvalitetnog vazduha i kako isti ukoliko je zatrovan,procistiti.

Kalifornijski kriminolog, Stiven Shentaler, obavio je u roku od 10 godina više od osam stotina istraživanja po američkim zatvorima i popravnim domovima. On je drastično menjao ishranu zatvorenika i domaca: Umesto gaziranih, sintetičkih pića uveo je voćne sokove ...Rezultati njegovog eksperimenta su bili do te mere ubedljivi da su jednom ubici na sudu u San Francisku priznali smanjenu uračunljivost zbog preteranog uživanja “Junk Food” ishrane.

Krivicno delo ( vidimo po naucnim istrazivanjima eminentnih strucnjaka ) je posledica,dok su uzrok bolesti i smrti dece roditelji i vaspitanje.

pa to je revolucijonarno; umjesto gaziranog djubreta, uveo negazirano djubre...kakav genije
kapa dole...
mislim ubilo bi ih da pojedu jabuku umjesto da je popiju z:lol:

A jesi li ti majka ?

Ako vec imas prigovor na sociologe,psihologe,psihijatre i druge koje se bave ovom tematikom nasilnickog ponasanja ( u kojem je pronadjen uzrok kasnijih ubistava,silovanja,teskih bolesti i dr. ) iznesi nam cime se ti hranis i ako imas decu sta im stavljas na trpezu kao i spisak namirnica koje kupujes u supermarketima.I kakve sokove ti pijes i kupujes malisanima,a sigurno je da si se nekad do trgovine prosetala sa malisanom i kupila mu mozda ne gumene bombone ciji se sjaj dobija izmetom insekata,vec nesto drugo.

Da obradimo naucno sa potkrepljenim dokazima.Kad vec imas prigovor na psihologe...

K Sta po tebi onda covjek treba da jede?

Zdravu i organsku hranu koja nije prskana.Plodove od prirodnih semena,a ne GMO,kloniranih.Najbolje onu hranu koju sam proizvede na sopstvenom imanju,ali ako ne poseduje isto,kupovinom proizvoda zdrave i organske hrane ( voce,povrce,kostunjsave plodove ) u radijusu od 40 km od svog mesta prebivalista.

A jesi li ti majka ?

Ako vec imas prigovor na sociologe,psihologe,psihijatre i druge koje se bave ovom tematikom nasilnickog ponasanja ( u kojem je pronadjen uzrok kasnijih ubistava,silovanja,teskih bolesti i dr. ) iznesi nam cime se ti hranis i ako imas decu sta im stavljas na trpezu kao i spisak namirnica koje kupujes u supermarketima.I kakve sokove ti pijes i kupujes malisanima,a sigurno je da si se nekad do trgovine prosetala sa malisanom i kupila mu mozda ne gumene bombone ciji se sjaj dobija izmetom insekata,vec nesto drugo.

Da obradimo naucno sa potkrepljenim dokazima.

ja sam tetka
necakinje jedinice
kojoj kupujem kinder jaja na kamare, razne cokolade, gumene bombone, odjecu, slikovnice
i igracke
njenu bazicnu ishranu prepustam njenim roditeljima
mada tu i tamo zajedno pojedemo krusku, jabuku, a bogami i neko drugo voce
umjesto da non stop zvacka slatkise i preradjenu hranu

e, sad posto sam ja tebi odgovorila na pitanje
lijepo ti objasni meni i ostalima;
da li si ti...otac?
zasto si ovoliko agresivan i bijesan?

mislim, super je zdravo se hraniti, ali kompletna i zdrava ishrana danas
podrazumijeva veliki budzet koji si mnoge obitelji u ovoj zemlji ne mogu priustiti
tako da prije nego krenes opet s tom kvaziosvijestenom tiradom prisjeti se
da je mnogim tvojim sunarodnicima, kao i globalno, trenutno jedini prioritet
prezivjeti ovo s.ranje u kome se nalazimo

nema na cemu. :)

izmet nekog insekta je barem 100% prirodan :mrgreen:

I tebi se to ne gadi?Jesti izmete insekata,pa i same insekte koji sluze kao pojacivaci ukusa.Ok,razumem da nas ima raznih i da ako je jednom gadno stavljati izmet u svoja usta,drugom to nije....ali nije tema o tome da li ti uzivas u proizvodima koji su porskani izmetom,vec je tema o majkama i njihovom trovanju sopstvene dece,hranom koja je dokazano stetna i izaziva teske bolesti...

Zdravu i organsku hranu koja nije prskana.Plodove od prirodnih semena,a ne GMO,kloniranih.Najbolje onu hranu koju sam proizvede na sopstvenom imanju,ali ako ne poseduje isto,kupovinom proizvoda zdrave i organske hrane ( voce,povrce,kostunjsave plodove ) u radijusu od 40 km od svog mesta prebivalista.

idi turi nos u kredenac pa iz njega izvadi i fotkaj barem tri namirnice
koje su proizvedene u radijusu od 40 kilometara
od tvog mjesta prebivalista i koje koristis na tjednom nivou
al pazljivo pogledaj etikete - zanima te zemlja porijekla, a ne samo prozivodjac

I tebi se to ne gadi?Jesti izmete insekata,pa i same insekte koji sluze kao pojacivaci ukusa.Ok,razumem da nas ima raznih i da ako je jednom gadno stavljati izmet u svoja usta,drugom to nije....ali nije tema o tome da li ti uzivas u proizvodima koji su porskani izmetom,vec je tema o majkama i njihovom trovanju sopstvene dece,hranom koja je dokazano stetna i izaziva teske bolesti...

pa kakva je razlika, osim kulturoloske, u tome da li jedes insekta ili ljesnik?

U principu se sa svim navedenim slažem... kao delom ishrane. Mlečni proizvodi, meso ( ne preradjevine, već meso, takodje uzgajano u domaćinstvu, a ne u odgajalištima i klanicama, jel ), med... sve je to super, to je idealna opcija.
ALI....
Treba, narodski rečeno, imati para za sve to, uključujući i sve moguće i nemoguće druge izdatke, osim za hranu. Osim para, treba imati mogućnosti druge vrste, treba naći pouzdanog čoveka koji te neće slagati da li je seme gmo ili ne-gmo, da li je jabuka prskana ili nije... i masa drugih stvari... I opet jedno
ALI...
piješ istu vodu, vodovodsku ( ako ne, ako piješ flaširanu, opet izdatak, a nije garancija da to nije obična voda, upakovana u flaše, možda eventualno malo obogaćena, a možda ni to ), a dišeš i isti vazduh - zagadjen. I podložan si istoj radijaciji kao i svi ostali i svim stresovima kao i pre... + imaš i dodatni stres - gde da nabaviš pare za struju, grejanje, odeću, obuću i ostalo, jer sve pare i koje imaš i koje nemaš - dade na jabuke, mleko direkt od seljaka, orašaste plodove i integralni hleb od ne-gmo semena.

Dakle, sve je u redu, kamo sreće da svi sebi i svojoj, a i tudjoj deci to možemo priuštiti... ali praktično je teško izvodljivo.
p.s. ne kupujemo gumene bombone. Ne voli ih dete, a ni mi. Ali zato lešnik karamele... iiiih :)

Samo to znate,da vredjate.To je jedan vid agresivnog ponasanja i moze se povezati sa ovim dole boldovanim.Tesko je ljudskom umu priznati stvari kada mu se kristalno jasno predoce.Takva je struktura svesti.Malo njih ce obraditi informacije pravilno,vecina odlazi u neki vid podsticanja destrukcije i autodestrukcije,zato sto su pod uplivom emotivnog dela svoje licnosti koji nadvladava razumsko razmisljanje i zakljucivanje.

To za vazduh i prebacivanje vodenice sa zatrovane hrane na njega pricaj nekom drugom,istrazivanja su istrazivanja i to se ne mze poreci.U krajnjem slucaju,onaj ko se hrani zdravo,zna nacin za udisanje kvalitetnog vazduha i kako isti ukoliko je zatrovan,procistiti.

Po tebi ispade da onaj ko se zdravo hrani samim tim činom i vazduh pročišćava, haha, baš si me ubedio, ili možda zdrava ishrana čoveku daje toliko pameti da pri udisanju automatski pročišćava vazduh, budibogsnama, ti dušo bulazniš čini mi se.

U principu se sa svim navedenim slažem... kao delom ishrane. Mlečni proizvodi, meso ( ne preradjevine, već meso, takodje uzgajano u domaćinstvu, a ne u odgajalištima i klanicama, jel ), med... sve je to super, to je idealna opcija.
ALI....
Treba, narodski rečeno, imati para za sve to, uključujući i sve moguće i nemoguće druge izdatke, osim za hranu. Osim para, treba imati mogućnosti druge vrste, treba naći pouzdanog čoveka koji te neće slagati da li je seme gmo ili ne-gmo, da li je jabuka prskana ili nije... i masa drugih stvari... I opet jedno
ALI...
piješ istu vodu, vodovodsku ( ako ne, ako piješ flaširanu, opet izdatak, a nije garancija da to nije obična voda, upakovana u flaše, možda eventualno malo obogaćena, a možda ni to ), a dišeš i isti vazduh - zagadjen. I podložan si istoj radijaciji kao i svi ostali i svim stresovima kao i pre... + imaš i dodatni stres - gde da nabaviš pare za struju, grejanje, odeću, obuću i ostalo, jer sve pare i koje imaš i koje nemaš - dade na jabuke, mleko direkt od seljaka, orašaste plodove i integralni hleb od ne-gmo semena.

Dakle, sve je u redu, kamo sreće da svi sebi i svojoj, a i tudjoj deci to možemo priuštiti... ali praktično je teško izvodljivo.
p.s. ne kupujemo gumene bombone. Ne voli ih dete, a ni mi. Ali zato lešnik karamele... iiiih :)

e, upravo tako
kako znati

ne znam dal znate za relativno novi skandal oko maslinovog ulja;
mislim, maslinovo ulje je samo po sebi ok
al nije sve sto se kao kvalitetno maslinovo ulje prodaje
ono sto bi trebalo biti

http://www.amazon.com/Extra-Virginity-Sublime-Scandalous-World/dp/0393070212

http://www.dailymail.co.uk/femail/f...oil-Fraud-intimidation-unpalatable-truth.html

mislim, super je zdravo se hraniti, ali kompletna i zdrava ishrana danas
podrazumijeva veliki budzet koji si mnoge obitelji u ovoj zemlji ne mogu priustiti
tako da prije nego krenes opet s tom kvaziosvijestenom tiradom prisjeti se
da je mnogim tvojim sunarodnicima, kao i globalno, trenutno jedini prioritet
prezivjeti ovo s.ranje u kome se nalazimo

nema na cemu.

Ti ist ko tvoja koleginica spisateljica malopre,negira sve dokaze i daje tumacenja na svoju ruku.Pricaj nam malo o tome da se u Srbiji gladuje...da se gladuje4 ne bi se bacala hrana koja se meri u metrickim tonama.

U Beogradu se baca bukvalno na tone hrane! Samo je gradska inspekcija tokom prošle godine uništila skoro pet tona namirnica.

Nezvanične procene su da bi od viškova koji ostanu prestoničkim restoranima i pekarama, moglo da se napravi i do 20.000 obroka dnevno.

BERLIN - U Nemačkoj se svake godine baci 20 miliona tona hrane, s tim što se prehrambeni proizvodi često u kontejneru nađu ne zato što su se pokvarili, već jednostavno što su suvišni

Kako prenosi nemačka medijska kuća "Dojče vele", trećina odbačene količine se sortira već u procesu proizvodnje, trećinu bacaju restorani i trgovine na malo, a preostalu trećinu u đubre bace domaćinstva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back