cilj opravdava sredstvo

Две године сам свакодневно лагала једну особу.

И опет бих то урадила.

Просто, таква је била ситуација, а он је погледом молио да га лажем.

То су биле најтужније две године мог живота.

И да, овог пута је циљ оправдао средство.

Иначе не лажем, и то ме скупо кошта у животу.

ma slagala sam sto puta. ne mislim da sam nekog nastetila time..
ali ne, cilj ne opravdava sredstvo.
cak i kad nesto jako jako zelim, ako nacin nije u skladu sa mojim poimanjem morala, ljudskosti ili sta znam cega, ne mogu..

a zasto mislite da ih laz stiti?

Има таквих ситуација, Табе.

Рецимо, ако је неко болестан, а не жели то да зна.

Шта ћеш?

Да будеш искрен или да му улепшаш задње дане живота слагавши га?

a ko procenjuje da ne zeli da zna?
ovo je jako dobro pitanje
ako zamislim da sam ne daj boze to ja,sa jedne strane mislim da bih volela da znam,obavis sta ti je preostalo,ispunis sebi neku zelju,posvetis se dragim ljudima,imas vremena da se lepo oprostis sa ljudima.da nekome nesto oprostis,ili da od nekog trazis oprost
sa druge strane postoji mogucnost da se obeznanim od straha,da se paralisem,da pocnem da tonem u samosazaljenju i ocaju pa postanem teret i sebi i drugima
:think:
Svi lažu.Samo treba uzeti papir i olovku i zapisati šta neko priča ili snimiti razgovor,pa ga preslušati.

nije lose ni krenuti od sebe.zapanjili bi se kad bi smo iskreno upisali koliko puta slazemo sami.ispalo bi da toga nisamo ni svesni

ovo je jako dobro pitanje
ako zamislim da sam ne daj boze to ja,sa jedne strane mislim da bih volela da znam,obavis sta ti je preostalo,ispunis sebi neku zelju,posvetis se dragim ljudima,imas vremena da se lepo oprostis sa ljudima.da nekome nesto oprostis,ili da od nekog trazis oprost
sa druge strane postoji mogucnost da se obeznanim od straha,da se paralisem,da pocnem da tonem u samosazaljenju i ocaju pa postanem teret i sebi i drugima
:think:

nije lose ni krenuti od sebe.zapanjili bi se kad bi smo iskreno upisali koliko puta slazemo sami.ispalo bi da toga nisamo ni svesni
imam pravo da znam. to pravo pripada i drugima.
to je moj stav.

Back