cikago

• Začetnik teme Začetnik teme AURA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
don't worry,mislim da su svi razumeli pitanje!

naravno da mozes nesto da radis,a to je babysiting ili u nekom restoranu!!
mislim da su ti to jedine opcije!

o da mozes da cistis zgrade,stanove....

Zdravo.

Cisto informativno, da pitam kakve su sanse za zaposlenje srpskih imigranata u CIkagu/Milvokiju ? :)

Sta je tarzeno?

Da li se moze naci zaposlenje tipa prevodilac srpsko-engleskog jezika" "menadzment" itd :)

Kako se zivi, jel moze da se zaradi dovoljno za zivot ? :)

Pitam ovo sve cisto informativno, jer mi se pre godinu dana vratila drugarica iz Milvokija (posle 8 godina zivljenja tamo) i kaze da je zivela cak jedno vreme po crnackim getoima jer su bili slabi sa novcem iako su joj roditelji radili po 2 posla :eek:

:bye:

Zdravo.

Cisto informativno, da pitam kakve su sanse za zaposlenje srpskih imigranata u CIkagu/Milvokiju ? :)

Sta je tarzeno?

Da li se moze naci zaposlenje tipa prevodilac srpsko-engleskog jezika" "menadzment" itd :)

Kako se zivi, jel moze da se zaradi dovoljno za zivot ? :)

Pitam ovo sve cisto informativno, jer mi se pre godinu dana vratila drugarica iz Milvokija (posle 8 godina zivljenja tamo) i kaze da je zivela cak jedno vreme po crnackim getoima jer su bili slabi sa novcem iako su joj roditelji radili po 2 posla :eek:

:bye:

Iskreno da ti kazem,ovo je ne moguce!!
Zivim u Chicagu,radim i placam college i uopste se ne zalim!!
Milwaukee je mnogo jeftini od Chicaga i zato ne mogu da verujem u to sto je napisala... ali opet Ameriku svaka osoba dozivljava na drugaciji nacin...mozda se samo nije ukolpila i zato vidi sve tako crno!
U Americi nista ne pada sa neba,sve moras sam da postignes!!

Veruj mi ziva je istina.
I jos kao sto navedoh, kaze da su radili po dva posla njeni roditelji...
I meni to nije jasno.

Zapravo se oni ne bi ni vratili ovde da joj nisu oca uhapsili jer je on za vreme rata u ex-YU bio neki komadant neke jedinice koja je izvrsila zlocin u Srebrenici pa su ga deportovali u Sarajevo pa su se svi vratili.

Ok to nije ni bitno :)

Nego odgovori mi na pitanje...kako je naci posao kao prevodilac eng-srp. ili ensto slicno ? :)

Nije tako tesko naci posao prevodioca ali ne kao stalni posao (nisam rekla da je lako!!), zato sto ja radim kao honorani prevodilac za jednog americkog imigracionog advokata...

Nista nije tesko kad imas volju!

Pozdrav svima..Drugar i ja bi smo trebali doci za Cikago u Decembru.Posto tamo nemamo ama bas nikoga,je l' moze mozda neko da nas uputi kojim slucajem na neki poslic ili neki smestaj..Svaka pomoc i informacija dobro dosla..Ja sam inace na turictickoj vizi koja je pri kraju a on je na J1 vizi koja je takodje pri kraju...Hvala unapred svima..Pozz

Back