ЧИЈИ је град Београд?

Чији је град Београд?

• Београд је град само нас, Београђана.

• Београд је град свих нас, грађана Србије, јер је наш главни град.

• Београд је град само нас, Београђана.

• Београд је град свих нас, грађана Србије, јер је наш главни град.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa koje ti komplekse imas..
Ja sam autohtona novosadjanka, kao sto rekoh vec negde, moji preci su na ovim prostorima zabelezeni jos 1561...i meni niko ne smeta, ni ko je dosao pre '45., a ni posle, kako ko prica i kako se ko preziva.

Smeta mi samo malogradjanstina i nekultura...smeta mi kad me neko sa registarskom tablicom npr NI...., ne pusti na pesackom prelazu.

A znači ipak ti smeta NI....:lol:

Pa jel si tolerantna ili nisi? ...

Beograd je prije svega grad ljudi koji su rodjeni u njemu.
Ljudi koji su rodjeni u Beogradu ga manje-vise vole na ovaj ili onaj nacin. Neki ljubav ne umiju da iskazu ili je iskazuju na mnogo cudan nacin.
Beogradjane nebih dijelio na Stare i Nove Beogradjane. Kada kazem Stare i Nove ... ne mislim na one koji zive u dva razlicita dijela grada vec mislim na one koji su beogradjani vise vjekova i na one koji su tu nekoliko generacija ili su pak juce stigli i postali njegovi zitelji.

Beograd je i grad onih koji ne zive u Beogradu.
Beograd je grad koji svojom sirinom i shvatanjima prihvata svakog i svako u njemu zauzme svoje mjesto.

Инспирисан другим темама где се истичу поруке "мој град", "марш из мог града", где се прозивају сви они Срби и/или грађани Србије који нису житељи Београда, а унутрашњост и остали градови у Србији називају "вукојебинама" којима шетају козе и сл., постављам питање ЧИЈИ је Београд град?

Београд је главни град државе Србије, центар администрације, свих најјачих државних институција, од образовних до здравствених, у њему је целокупна наша власт и подједнако је град свих нас, а не само Београђана. То је моје мишљење. Јбига... цена тога да твој град буде главни град целе државе, шта да се ради. :(

oni koji nasednu na ovu propagandu: rodjeni beogradjani, oni koji su dosli od nekuda i oni koji zive negde drugde, i koji zbog toga pocnu oci jedni drugima da vade, su svi zajedno jednim imenom oFce. :lol:
sta je bolje nego stare rane otvarati. :zper:

Volim Beograd.
Jednostavno, obično, nezanimljivo....
Volim ga jer je jedini grad koji imam u poslednjih 35 godina. Volim Beograd, u koji sam bežala iz škole, prvi put se zaljubila, prvi put se u njemu ljubila...
Volim ga i zato što sam ga mrzela..... To je grad u kojem sam prvi put bila gladna, u kojem ništa nisam dobila sa diplomom mog fakulteta, a očekivala sam (***** fakultet, nemoj sada da ovo cenzurišete), tako su me naučili...
Volim ga i mrzim zbog svih onih "izbeglica" iz devedestih, koje Beograd NIKADA nije mrzeo, nego se zaljubljivao u njih, mrzite me SADA, volim ga zbog nacionalizma, koji MOJ BEOGRAD ne poznaje, zbog svih mešanih brakova, ljubavi, "Ubistva sa predumisljajem", zbog svih "Sela koja su lepo gorela"- ali samo u beogradskim bioskopima, volim ga zbog svih mojih prijatelja iz Osijeka, Zagreba, Poreča, Sarajeva, Banja Luke...
i mrzim zbog sitnih srpskih duša, koje su to pokušavale da mi oduzmu.
Ne mogu da dužim, zarad svog srca, ako je moj Beograd zagrlio Sarajavo (devedestih), da čujem tog "junaka" koji misli da Beograd neće zagrliti Niš, Lazarevac, Leskovac,Kragujevac, Kumane...čik da čujem onog ko misli da će Beograd odabaciti sela i gradove....
I sram Vas bilo.
Ne mogu dalje.....

Poslednja izmena:
Volim Beograd.
Jednostavno, obično, nezanimljivo....
Volim ga jer je jedini grad koji imam u poslednjih 35 godina. Volim Beograd, u koji sam bežala iz škole, prvi put se zaljubila, prvi put se u njemu ljubila...
Volim ga i zato što sam ga mrzela..... To je grad u kojem sam prvi put bila gladna, u kojem ništa nisam dobila sa diplomom mog fakulteta, a očekivala sam (***** fakultet, nemoj sada da ovo cenzurišete), tako su me naučili...
Volim ga i mrzim zbog svih onih "izbeglica" iz devedestih, koje Beograd NIKADA nije mrzeo, nego se zaljubljivao u njih, mrzite me SADA, volim ga zbog nacionalizma, koji MOJ BEOGRAD ne poznaje, zbog svih mešanih brakova, ljubavi, "Ubistva sa predumisljajem", zbog svih "Sela koja su lepo gorela"- ali samo u beogradskim bioskopima, volim ga zbog svih mojih prijatelja iz Osijeka, Zagreba, Poreča, Sarajeva, Banja Luke...
i mryzm zbog sitnih srpskih duša, koje su to pokušavale da mi oduzmu.
Ne mogu da dužim, zarad svog srca, ako je moj Beograd zagrlio Sarajavo (devedestih), da čujem tog "junaka" koji misli da Beograd neće zagrliti Niš, Lazarevac, Leskovac,Kragujevac, Kumane...čik da čujem onog ko misli da će Beograd odabaciti sela i gradove....
I sram Vas bilo.
Ne mogu dalje.....

A voliš li ih zbog toga što su postavljali bombe '60 i '70 po Beogradskim bioskopima od kojih je izginulo na desetine Beogrđana ?

Ili zbog bombi po srpskim avionima ili zbog na desetine izvršenih atentata na srbske građane u inostranstvu i samoj Srbiji ?

Poslednja izmena:
Kakva sad Republika Srpska? Zar su odatle dosli demonstranti?

Ne znam, razne price kolaju, ja sam nacula da je veliki broj onih sto nisu iz Bg dosao diljem Srbije, ali su uglavnom interno raseljeni s Kosova. I uglavnom su oni najebali posto nisu znali sporedne ulicice i prolaze za bezaniju od murije. Mada...njima je stalo da se dokazu ovim "facama" lokalcima, da su odani i pouzdani, po svaku cenu, hapsenje im dodje kao odlikovanje. Tako napreduju u hijerarhiji.

Beograd je prije svega grad ljudi koji su rodjeni u njemu.
Ljudi koji su rodjeni u Beogradu ga manje-vise vole na ovaj ili onaj nacin. Neki ljubav ne umiju da iskazu ili je iskazuju na mnogo cudan nacin.
Beogradjane nebih dijelio na Stare i Nove Beogradjane. Kada kazem Stare i Nove ... ne mislim na one koji zive u dva razlicita dijela grada vec mislim na one koji su beogradjani vise vjekova i na one koji su tu nekoliko generacija ili su pak juce stigli i postali njegovi zitelji.

Beograd je i grad onih koji ne zive u Beogradu.
Beograd je grad koji svojom sirinom i shvatanjima prihvata svakog i svako u njemu zauzme svoje mjesto.

Hvala.
Izvini, glupo je reći hvala zato što razmišljaš.....
Dođite u Beograd
Pa sudite!

Ne znam, razne price kolaju, ja sam nacula da je veliki broj onih sto nisu iz Bg dosao diljem Srbije, ali su uglavnom interno raseljeni s Kosova. I uglavnom su oni najebali posto nisu znali sporedne ulicice i prolaze za bezaniju od murije. Mada...njima je stalo da se dokazu ovim "facama" lokalcima, da su odani i pouzdani, po svaku cenu, hapsenje im dodje kao odlikovanje. Tako napreduju u hijerarhiji.

Molim te da mi prevedeš ono boldovano.
Unapred zahavalan.

Cuj Beograd. To je onaj grad na dveju reka koji otima od ostatka Srbije a
posebno od Vojvodine.
Ne volim nesto posebno tu balkansku kasabu..
Vise sam za Novi Sad. Srednja Evropa i ravnica. E njega volem

Moj otac je iz Novog Sada, a majka mi je odrasla u Sremskim Karlovcima....
Mislite li da bih ja to mogla da omalovažavam?
Pričam samo o gradu o kom sam ja rođena i odrasla...
?

Beograd je svachiji sem od onih koji zive u njemu
previshe tolerantna sredina puna bezvredne "elite" koja mrzi sopstveni narod ko shto lepo reche archibald rajs za srbiju i njenu elitu
dok su po "metropolama" bivshih nam "bratskih"republika srbe proterivali,ubijali ili u najboljem socijalno i ekonomski getoizovali u BG ni jednom strancu iz istih tih bratskih republika nije falila dlaka s glave
tako danas imamo gomilu njih koji nam prosipaju kritiku a perushka im josh iz dupeta viri i nikako da pogode padez i ubacuju strane izraze i rechi al su inache jako urbani seljoberi kruga dvojke koji ochekuju da se 2 miliona srba prilagodi jeziku njihove vukoyebine
svako dobro delo prodje nekaznjeno sho bi rekli ameri...

Svet se deli na kulturne i na nekulturne.

E pa sad ako sam ti bas ja najgora ..neka ti.:)..prema tvom stavu imam toleranciju , jer me bas briga :lol:
Koliko me moje iskustvo i pamcenje sluzi, ovde na Bulevaru obicno oni sa BG tablicama i svapskim kolima prave slalome i dvostruko prekoracuju ogranicenje brzine...

(dok jadni KG, JA, KV i ostali 'seljaci' voze presporo i svaki cas gledaju gde treba da skrenu :( )

Elem... Kad čitam prezimena odjavnih špica na TVu, pripovraća mi se...

Još kad mi kažu, vi sa juga ne pričate pravilno... :bljak: Terajte se bre... Razni Derikučke, Vujaklije, Šupice, Medvedi, Licice, Počuče, Gaće, Đoge, Noge i ostali...

Прво расизам према онима који нису из Војводине, па расизам према онима из градова из унутрашости, а сад први пут ево и аутентичног јужњачког расизма. :eek:

ПС. "Правилно", али у односу на званични језички стандард. Неправилно је мешање је л' и јер, јоргут уместо јогурт итд., дијалекти нису ни правилни ни неправилни, они су дијалекти.

И званичан књижевни српски (или "српскохрватски") је настао по једном дијалекту.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back