Cijena taksija, realna ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme Dany6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dany6

Zainteresovan član
Poruka
348
Pre neki dan sam bio u Bg-u i trazio taksi na nekih udaljenosti 8km da me odveze,od glavne autobuske pa do mileve maric ajnstajn 82 maksi,tu u blizini negdje i trazi mi covjek 20 evra?Ja ono u fazonu pitam kako da mi trazi 20 evra jbt jel realan i kaze za 15 moze,i ajde pristanem....stignemo za nekih 6-7min.
Slijedeci put nazovem pink taksi od buvljaka do opet glavne autobuske,naplati mi (slagat cu) da'l je bilo negdje oko 358-380 dinara nez ni sam....
Za ovog prvog nisam siguran kakav je taksi bio ali bio je parkiran odma na izlazu iz autobuske.Pa ajde neka mi neko kaze jel 20 evra za pomenutu destinaciju bila realna ili izrada?
Jedanput kada sam bio,neki mi trazio 30 evra za pribliznu udaljenost,umalo ga u 30 lijepih nisam otjerao hah.

Poslednja izmena:
Pre neki dan sam bio u Bg-u i trazio taksi na nekih udaljenosti 8km da me odveze,od glavne autobuske pa do mileve maric ajnstajn 82 maksi,tu u blizini negdje i trazi mi covjek 20 evra?Ja ono u fazonu pitam kako da mi trazi 20 evra jbt jel realan i kaze za 15 moze,i ajde pristanem....stignemo za nekih 6-7min.
Slijedeci put nazovem pink taksi od buvljaka do opet glavne autobuske,naplati mi (slagat cu) da'l je bilo negdje oko 358-380 dinara nez ni sam....
Za ovog prvog nisam siguran kakav je taksi bio ali bio je parkiran odma na izlazu iz autobuske.Pa ajde neka mi neko kaze jel 20 evra za pomenutu destinaciju bila realna ili izrada?
Jedanput kada sam bio,neki mi trazio 30 evra za pribliznu udaljenost,umalo ga u 30 lijepih nisam otjerao hah.
Trazio ti je vise nego duplo sto je cena. Nekih 8km bi trebalo da bude oko 1000 din, tj 8 i nesto evra. Mene je kostalo i 600 din ako je sa popustom
a 800 din u proseku.
za 2000 din me vozi od aerodroma do jerkovica :P

Није. Рачунај око 170 динара старт, плус 65 динара по километру, на тих 8 км даје рецимо 800 динара.

Da, to bi zvanicno bilo oko 800 dinara po zvanicnom cenovniku s tim sto bi realno bilo od 60% - 100% skuplje po taksimetru tako da mu je mozda uzeo do 200 dinara vise od onoga sto bi "iskucao" taksimetar. Vozio sam se 10-tak puta taksijem u Beogradu i ni jednom cena nije bila ista po zvanicnom cenovniku i ona taksimetru, obavezno je bila mnogo veca.

Тајкси у Београду, вечити проблем.
Шта то значи старт и чему? Које је оправдање?
Не знам, нисам давно био у Србији, да ли постоји Uber или Yandex такси?
Ја у Русији користим њих, пошто су изузетно јефтини и нема шансе за "ваћарење":

убер.jpg

Овде вожња од неких 4 километра кошта нање него старт у Београду?!

Da, to bi zvanicno bilo oko 800 dinara po zvanicnom cenovniku s tim sto bi realno bilo od 60% - 100% skuplje po taksimetru tako da mu je mozda uzeo do 200 dinara vise od onoga sto bi "iskucao" taksimetar. Vozio sam se 10-tak puta taksijem u Beogradu i ni jednom cena nije bila ista po zvanicnom cenovniku i ona taksimetru, obavezno je bila mnogo veca.

Мислим да је bmaxa дао реалну процену. По прорачуну је 690 динара, али уз понеко стајање на семафору треба да испадне 800, максимално 1000. Све преко хиљаду за толику трасу у дневној тарифи би било сумњиво. Причамо ако те не ухвати нека посебна саобраћајна гужва тј. ако стигнеш за стандардних десетак минута.

Тајкси у Београду, вечити проблем.
Шта то значи старт и чему? Које је оправдање?
Не знам, нисам давно био у Србији, да ли постоји Uber или Yandex такси?
Ја у Русији користим њих, пошто су изузетно јефтини и нема шансе за "ваћарење":

Pogledajte prilog 1093757

Овде вожња од неких 4 километра кошта нање него старт у Београду?!
Убер је истеран уз протесте, проблеме итд., а јандекс имамо, мада стидљиво, не видим да се било где рекламирају осим што је буквално на понеком ретком таксију налепница.

Убер је истеран уз протесте, проблеме итд., а јандекс имамо, мада стидљиво, не видим да се било где рекламирају осим што је буквално на понеком ретком таксију налепница.
Па наравно да је протеран јер не би било старта и цена превоза била би знатно нижа. То не одговара тим ваћарошима из београдског таксија (част изузецима).
Поред јефтиног таксија, све је популарнији кар шеринг. За 200 рубљи или 270 динара може се узети ауто на пола сата, одвести где треба, завршити краћи посао и оставити ауто.
То му дође, малтене, као старт и Београду.
Треба тај такси монопол у Београду растурити тотално и завести ред.

Кад је у питању такси, пардон, полицијско-криминална експозитура на точковима, избегавати у широком луку.
Једноставно им треба наметнути унифицирана возила, унифициране униформе и шестомесечни курс о понашању.
Па нека блокирају шта хоће и колико хоће.

Back