Čija je naša BIA ?

Neznanko

Iskusan
Poruka
5.497
U BIA radi oko 2.000 bezbednjaka

BEOGRAD - Od oko 3.000 tajnih policajaca u Miloševićevo vreme, ne računajući razgranatu doušničku mrežu, u BIA je sada zvanično zaposleno 1.953. I mada ovaj podatak ne govori ama baš ništa o tome u kojoj je meri bivša Miloševićeva tajna služba zaista promenila metode rada, objavljivanje broja zaposlenih javno, po prvi put, ukazuje da BIA ne želi da od svakog podatka pravi tajnu.

Moj komentar:

Znate šta je zlo zla kada su razne BIJ-e, MI-je u pitanju , kada iste službe počnu da rade za kliku na vlasti, a ne za državne postulate na kojima bi normalna država trebalo da stoji.

Kod nas se to često dešavalo, tako da, bezbedonosne zlužbe su često radile protiv naroda, a u korist direktnu onog ili ovog bračnog para, pojedinca koji je vladao zemljom.

Cenim da zakoni o BIJ-i obično nisu takavi da ta služba može bez pardona da uhapsi visokog funkcionera države, čak predsednika države, a gde se očigledno vidi kao kod nas na primer, da taj i taj svojom politikom i ponašanjem opstruira promene i očigledno ekonomski i privredno pljačka supstancu naše privrede…koja je i onako u bednom stanju.

Kod nas se dešavaju obrnuti proseci, DB-e , to jest BUJ-a je često hapsila baš one koji bi prijavili državne zllikovce na čelu sa predsednikom da pljačkaju zemlju.
Znate zašto je to tako, zato što rukovodstvo te Bij-e postavljaju baš ti političari koji često od te zemlje naprave bogalja u ekonomskom i svakom drugom smislu.

Šta hoću da kažem, BIJ-a mora da bude čuvar državnih interesa i društva u celini, a ne čuvar bitangi i hohštaplera na vlasti, kao što je to kod nas već nekoliko decenija.
Baš danas je veća potreba skloniti ovu gamad sa vlast i ovu opoziciju no bilo koju drugu stvar.

Slepcu je danas jasno da su naše političke i stranačke garniture gotovo zločinački udruženi u pljačkanju i satiranju našeg društva, gradjana, naše ekonomije i egzistenvijalne supstance zemlje u celini.

U tome su na istom zadatku i vlada , i parlament i institucije, a sve to pokvira i aminuje lično predsednik zemlje. Svi u Srbiji znaju da je ovo tačno, i svi ćute, e ja neću. Je l’ problem neki što neću ? Ako jeste, javljate mi.

Jel' zna neko koga su oni uhvatili od neprijatelja Srbije a da to nije bio neki Srbin? Koliko ja shvatam to im je posao, ali ja nikad nisam cuo da su oni uhvatili nekog stranog obavestajca, pa cak ni domaceg izdajnika, osim sto ubijaju ko im se ne dopada (Djindjic, Curuvija, Dada Vujasinovic, medjusobni obracuni...). O Siptarima i Hrvatima da i ne govorim (mislim, ni jednog nisu uhvatili). Tako da im je ucinak 0% sto se mene tice. A onda bi mogli i da ih rasformiramo, kad vec nicemu ne sluze.

Čija je naša BIA ?
Како бре чија је. Па зар није твоја и моја?
Па нисмо ли до сад минимално 100 пута на разно местима проглашени за сарднике исте? Па јесмо, па према томе дабобе ... него само плата нешто касни.

Poslednja izmena:
Jel' zna neko koga su oni uhvatili od neprijatelja Srbije a da to nije bio neki Srbin? Koliko ja shvatam to im je posao, ali ja nikad nisam cuo da su oni uhvatili nekog stranog obavestajca, pa cak ni domaceg izdajnika, osim sto ubijaju ko im se ne dopada (Djindjic, Curuvija, Dada Vujasinovic, medjusobni obracuni...). O Siptarima i Hrvatima da i ne govorim (mislim, ni jednog nisu uhvatili). Tako da im je ucinak 0% sto se mene tice. A onda bi mogli i da ih rasformiramo, kad vec nicemu ne sluze.

Pa povatali s Gnjilansku grupu . Onu grupu , koja je na monstruozan nacin ubila vise od 100 Srba , Al eto , od njih 13 , 9 je uhvaceno . Od njih 9 , 5 hje pusteno da ceka presudu kod kuce , gde im je priredjeno slavlje, i ako im je krivica dokazana . Dakle m una da nestanu i nikad ih vise necemo videti . Za brutalna ubistva preko 100 Srba , dobili su pio 9 godina zatvora prosecno . A to znci da jedan francuz vredi tri puta vise od 100 Srba .
U ostalom , BIA je jedan strasno mocan pistolj , ali samo Vlada Srbije je strelac .BIA ne donosi odluke , nego to rradi telo u okviru Vlade Srbije . Dakle , Mikser nije kriv kad torta ne valja. Kriv je kuvar . , zar ne?

БИА је и даље наша српска само није баш јасна њена функција!
У тој квазислужби безбедности ради 2000 припадника који се баве обезбеђењем министара и Бориса Тадића. Класична служба државне безбедности каква постоји у свим нормалним земљама не постоји у Србији што поналогу "пријатеља" са запада што због домаћих политичара и њихове глупости.
Борис кад је зајашио власт прво што је урадио уништио је војску и службе државне безбедности и модернизовао их према европским "препорукама"!
Иначе та БИА се бави и трагањем за српским "ратним злочинцима" и вртењем палчева у слободно време,стране службе и ловци на Ратка Младића се слободно крећу по Србији као по јавном клозету,а и шиптарска мафија и вехабије немају већих проблема!
Тај систем је толико добар да чак агенти из ФБиХ вршљају по Србији у потрази за Ратком Младићем све са таблицама своје земље,прате наводне јатаке и пребијају их у сачекушама поред пута! Једног генерала у пензији су тукли поред ибарске магистрале у нади да ће под батинама одати где се крије Ратко,али се испоставило да незна па су га само тукли по табанима и ногама да се не примети обрада и запретили уколико пријави полицији или се неком обрати за помоћ да ће му побити целу породицу!
Е то се дешава док наша БИА има важна посла и д...ка к...ац!

Бивши КНОЈ, бивша ОЗНА, УДБА, РДБ, садашња БИА.
Наша како да није "наша", ови спочетка иста политика и сада.
Они раде за себе тј. не зна увек држава шта ради БИА, а руководство поставља власт. Е сад, шта раде оперативци..

Tek kad nsa Vlada , drzava , a i vecina naroda shvarti da se sve svodi na interse , nase i tudje . Da je zpravo sve jedino i isklucivo sukob i tona nacionalnom nivo , a ne na politickom. Kad budemo shvatili, da postojimo mi , i oni . da se tu ne moze biti neutralan , jer je to prostacko bezanje od cinjenica . Da ko nije s nama , taj je protiv nas .
Tada ce i BIA imati svoju funkciju . Da bi srpska BIA radila ono sta treba , neophodno je da Srbiju vode Srbi i da je srpski narod svestan toga .
Inace , takva sluzba je neophodna i nema drzave koja je nema . Mislim da BIA nema veze sa udbom niti oznom . Trebala bi da nema . Morala bi da bude ideoloski oprana . Ozna i udba su Jugoslovenske ( dakle , hrvatske) sluzbe , a BIA bi tebala da buda srpska . Sad je vreme najveceg moguceg divljanja obaverstajnih sluzbi i tonarocito kod nas .

Апропо теме, и као тема за размишљање: Срби и фасцинација обавештајна служба

Одма и закључак,
.

Bas me zanima kolega ... u koliko neko ( teoretski ) primeti da neka grupa postavlja ekploziv u Knez Mihajlovoj , pa to prijavi BIA , el to drukara , il savestan covek ?

Poslednja izmena:
BIA je kao i uvek jedino i samo svoja. Svi koji su mislili da upravljaju službo(a)m(a) (mislim na političare) su se grdno zeznuli. A oni koji misle da im je služba odana sada jako greše kao što će i svaka naredna vlast grešiti. Direktor nije BIA. :lol:

• Podržavam
Reactions: SRV
BIA je kao i uvek jedisno i amo svoja. Svi koji su mislili da upravljaju službo(a)m(a) (mislim na političare) su se grdno zeznuli. A oni koji misle da im je služba odana sada jako greše kao što će i svaka naredna vlast grešiti. Direktor nije BIA. :lol:

Грешиш данашња служба безбедности Србије не може ни своје дупе да пронађе а не да брине о себи и да буде своја! Погледај какво нам је стање у земљи,да ли ти то говори каква нам је служба? Јадна бедна и "реформисана" по правилима западних газда!

Tek kad nsa Vlada , drzava , a i vecina naroda shvarti da se sve svodi na interse , nase i tudje . Da je zpravo sve jedino i isklucivo sukob i tona nacionalnom nivo , a ne na politickom. Kad budemo shvatili, da postojimo mi , i oni . da se tu ne moze biti neutralan , jer je to prostacko bezanje od cinjenica . Da ko nije s nama , taj je protiv nas .
Tada ce i BIA imati svoju funkciju . Da bi srpska BIA radila ono sta treba , neophodno je da Srbiju vode Srbi i da je srpski narod svestan toga .
Inace , takva sluzba je neophodna i nema drzave koja je nema . Mislim da BIA nema veze sa udbom niti oznom . Trebala bi da nema . Morala bi da bude ideoloski oprana . Ozna i udba su Jugoslovenske ( dakle , hrvatske) sluzbe , a BIA bi tebala da buda srpska . Sad je vreme najveceg moguceg divljanja obaverstajnih sluzbi i tonarocito kod nas .
Показатељ ефикасности службе би био једноставан одговор на питање: колико српских непријатеља хода земљом?

Daj ljudi smesni ste, Srbija je drzava u kojoj je narod podeljen po partijskoj osnovi. Zamislite o kakvim majmunima se radi kad je partija ispred drzavnog i nacionalnog interesa. Takvi degeni obicno ostanu i bez drzave i bez nacionalnog identiteta, zato je suvisno pricati o nekom organu koji isto tako zastupa stranacki interes.

Показатељ ефикасности службе би био једноставан одговор на питање: колико српских непријатеља хода земљом?

A sta ako nije nesposobna , nego upravo ima suprotna naredjenja .
Ko sto mo videli , pobvatali su one iz Gnjilanske grupe, pa su ih ovi ( Sudije ) osudili smesno i jos pustili kuci

Грешиш данашња служба безбедности Србије не може ни своје дупе да пронађе а не да брине о себи и да буде своја! Погледај какво нам је стање у земљи,да ли ти то говори каква нам је служба? Јадна бедна и "реформисана" по правилима западних газда!

Jedino što je ostala tajna jeste kada i pod kojim okolnostima bivši i sadašnji pripadnici "službi" jesu spremni i motivisani da primene stečena znanja,sposobnosti i iskustva. To nisu uništili i time ne raspolažu čak ni u naznakama. Ljudski mozak se ne reformiše. Dobar pripadnik službe ćuti i radi svoj posao. Političari pokušavaju da urade svoj ali im to prolazi kod službi bezbednosti samo u dnevnicima i vestima.

A sta ako nije nesposobna , nego upravo ima suprotna naredjenja .
Ko sto mo videli , pobvatali su one iz Gnjilanske grupe, pa su ih ovi ( Sudije ) osudili smesno i jos pustili kuci

Jel' ?
...a sta treba SLUZBA onda da uradi kad vidi da se tako nesto desi jednom, dva puta, itd. ? ha? Sta je pos'o sluzbe ? Da stiti drzavu ili da izvrsava naredjenja cak i ako su protivdrzavna ?

Бивши КНОЈ, бивша ОЗНА, УДБА, РДБ, садашња БИА.
Наша како да није "наша", ови спочетка иста политика и сада.
Они раде за себе тј. не зна увек држава шта ради БИА, а руководство поставља власт. Е сад, шта раде оперативци..

Upravo tako. I bilo bi dobro da ovo svi imaju na umu non-stop, pogotovo kada pljuju ovoga ili onoga, a brane onog drugog. SVI rade za DB, nemojte se zavaravati da nije tako. Zato i imamo ovako konzistentan kontinuitet idiotske politike jer zapravo je vode isti ljudi, oni koje ne vidimo, a ovi majmuni za koje glasamo su nebitne marionete. To mozemo da vidimo po tome kako ih skidaju i kako padaju.

Mislite da je Miskovic dugaciji nego Karic? Samo da neko nadlezan kaze "Mr's" isti bi nestao tog trenutka isto kao Bogoljub. Toliko o svemogucim tajkunima Srbije.

Back