Cija je ideja da se partner kaznjava prevarom?Muska ili zenska?

Da, u srzi toga je postovanje, ali je prevara besmislena ako se krije, iz perspektive "postene" moderne zene, bar po meni...

Kod onih necasnih i bahatih one ce kao nepostovanje dozivljavljavati i dosta manje prestupe ili cak i probleme itd.

Onog momenta kad prevara izadje na videlo stereotipna verzija "dzentlmenskog" muskarca koji zenu dozivljava kao vlasnistvo ce to videti kao povredu casti, licno unizavanje i sta sve ne i onda ce nasrnuti na zeninog svalera, a ne na zenu, za razliku od muskarca starinsko-crnogorskog kova koji ce uzeti malj i pogacu.:lol:

Literatura, Ocajne Domacice...:)

Da, u srzi toga je postovanje, ali je prevara besmislena ako se krije, iz perspektive "postene" moderne zene, bar po meni...

Kod onih necasnih i bahatih one ce kao nepostovanje dozivljavljavati i dosta manje prestupe ili cak i probleme itd.

Onog momenta kad prevara izadje na videlo stereotipna verzija "dzentlmenskog" muskarca koji zenu dozivljava kao vlasnistvo ce to videti kao povredu casti, licno unizavanje i sta sve ne i onda ce nasrnuti na zeninog svalera, a ne na zenu, za razliku od muskarca starinsko-crnogorskog kova koji ce uzeti malj i pogacu.:lol:

Literatura, Ocajne Domacice...:)
budalo :rotf:

- - - - - - - - - -

mogla bi da se otvori tema:
reflektovanje besa prema ljubavniku umesto prema zeni kao prikaz sirovinskog razmisljanja iz ugabuga perioda i potrebe za zastitom teritorije i ocuvanjem jebarnika.:lol:
u osnovi mrzi ga da juri novu zenu pa se pokriva(odrzava privid muskosti) pred sobom i drustvom kroz jurcanje za svalerom uz sacmaricu u ruci :koto: :svaler: :pljus: :rotf:

i onda se on oseca ko musko,a ona ko da ima najaceg i najbojeg primerka...a ne ko da su jedno drugog popljuvali u lice,i tako se nastavlja sreca sreca radost i carolija♡☆♡☆♡☆♡☆♡...

the end.:rotf:

Prosto pitanje, nije filozofsko ni tesko...
Sta mislite one ideje sto se stalno cuju, o tome da je neko nekog kaznio u vezi ili braku za nedovoljno postovanja prema partneru tako sto ga je prevario, kome padaju na pamet?

Muskarcima i kojim ili zenama i kojim?

Inace je cesto prisutno razmisljanje medju tinejdzerima, ali su to povatali od starijih...

ovek ne vara da bi kaznio partnera, niti jer je nezadovoljan u vezi/ braku
već zbiog sebe i svog zadovoljstva.

Mnogo ljudi je ovako razumno i pravi se razumno, ali u praksi imaju bas ovakva opravdanja i cinjenja...
Mnogo , bas mnogo...
A kad bas njima postavim ili sam postavio pitanje u proslosti , sami su se becili da je to neki tamo polusvet, tako da ne verujem u polusvet tamo , nego ovde...
Izvini munjo nije namenjeno tebi licno kao prigovor, nego iskustvo da je polusvet u vecini medju nama...ali stvarno tako mislim i praksa to pokazuje...

- - - - - - - - - -

Женама је далеко лакше да преваре мушкарца. Само каже да јој треба и први мушкарац који наиђе ће прихватити (мање више)

Требало би да, фактички, то више раде жене.

Fakticki da...i psiholoski da...i libidno da...
Fakticko zbog rodnog okruzenja i danasnjeg okruzenja...
Psiholoski zato sto muskarac mora da napadne, a zena da donese odluku...a napad tj muvanje traje duze...osim ako je hronicno a to ovde nije slucaj...
Libidno ....uuuu, daleko libidnije su zene, tj vise mogu puta ......

Sta mislite one ideje sto se stalno cuju, o tome da je neko nekog kaznio u vezi ili braku za nedovoljno postovanja prema partneru tako sto ga je prevario, kome padaju na pamet?

Inace je cesto prisutno razmisljanje medju tinejdzerima, ali su to povatali od starijih...

Kad su ljudi u lošem braku ili vezi kažnjavaju samo sebe time što ostaju sa partnerom sa kojim nemaju ni najmanji zajednički imenitelj...
Poštovanje neće niko pribaviti tako što će varati svog patnera da bi ga kaznio zbog nepoštovanja.
Do poštovanja se u jednoj vezi stiže na sasvim drugačiji način dok se prevarom gubi i ono malo poštovanja koje je postajalo naročito ako su partneri i njihov odnos u disfunkciji

Zenska je ideja i u njenoj osnovi je zapravo manipulacija muskarcima. Kod muskaraca prevara nema dublji kontekst sem prostog i povrsnog odnosa. Muskarac tu sebi dize ego, reaguje animalno , nagonski, kod vecine je tako, posebno ako se ukaze solidnija prilika tada ce je iskoristiti.
Zene upravo znajuci prirodu muskaraca vesto manipulisu njima stavljajuci im u izgled da ce mozda biti seksa u odnosu gde koketiraju, otprilike to je igra stapa i sangarepe.
Zauzvrat uvek nesto izvuku iz tog odnosa, seme, kombinacije .....

Mnogo ljudi je ovako razumno i pravi se razumno, ali u praksi imaju bas ovakva opravdanja i cinjenja...
Mnogo , bas mnogo...
A kad bas njima postavim ili sam postavio pitanje u proslosti , sami su se becili da je to neki tamo polusvet, tako da ne verujem u polusvet tamo , nego ovde...
Izvini munjo nije namenjeno tebi licno kao prigovor, nego iskustvo da je polusvet u vecini medju nama...ali stvarno tako mislim i praksa to pokazuje...

- - - - - - - - - -

Fakticki da...i psiholoski da...i libidno da...
Fakticko zbog rodnog okruzenja i danasnjeg okruzenja...kasnije nisam siguran da postoji. (moguće i da grešim)
U svakom sl. je meni to pomereno..malko..
Psiholoski zato sto muskarac mora da napadne, a zena da donese odluku...a napad tj muvanje traje duze...osim ako je hronicno a to ovde nije slucaj...
Libidno ....uuuu, daleko libidnije su zene, tj vise mogu puta ......

Ma znam, nego iz osvete je klinačka formulacija kad su u otvorenim "vezama"...
Žena će inače prva da cima bez problema i pravi sačekuše, ali će i veštije da krije.
Njima je prevara potvrda da su poželjne i to je gomili žena dovoljno za funkcionisanje.

muskarac to ne radi da bi kaznjavao , nego da nagradi sebe :D

Ma znam, nego iz osvete je klinačka formulacija kad su u otvorenim "vezama"...
Žena će inače prva da cima bez problema i pravi sačekuše, ali će i veštije da krije.
Njima je prevara potvrda da su poželjne i to je gomili žena dovoljno za funkcionisanje.

Eto jednog jakog argumenta za tvrdnju da zene kao frustraciona bica u opciji i poigravanju oko prevare vide potvrdu da su pozeljne, pa samim tim vazan detalj u svom funkcionisanju i lepom raspolozenju i zivotu..
Kad to prodje, onda se ide dalje u sledecu etapu, a to je pretvaranje tog u normalno , a zatim ide etapa osudjivanja drugacijeg...tj nisi bio dobar ni pazljiv, sledi ti prevara da vidis da moras da se mislis da li su mi sve potrebe zadovoljene, a ja sam malo dete sto ne cuci na noshi, nego tvoje je da procenis sta znaci kad se ucutim...

I kao sto kaze citat na mom profilu

Jednom ponovljen prestup dobija ukus dozvoljenog - Talmud

Tako kaze i iskustvo da
dva puta ponovljen prestup postaje normalno, ljudski...zlocin na mala vrata.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:

Naravno zenska. Tako nesto glupo muskarac nikada ne moze da smisli.

Back