Cigarete uskoro petostruko skuplje

Raduje me ako ce biti tako..Ne moram se truditi da ih ostavim, prosto necu moci da ih placam..:D

Tako je bilo i u Nemackoj i Francuskoj. Posle uzasnih poskupljenja, ali i striktne zabrane pusenja u zatvorenim prostorijama, ljudi su polako
batalili duvan. Inace, petostruko sigurno nece poskupiti, mozda duplo. Ne znam zasto uvek uzimaju Norvesku kao primer. Nedavno sam
u Ceskoj svoj Danhil placala 4 evra ( u Nemackoj je 6, u Francuskoj 6,80), a i navodi se primer Slovenije gde ne kosta ni 4 evra.

Ja sam uglavnom smanjila broj na 5-6 dnevno i to samo napolju. Nekako mi je strasna pomisao da recdimo nesto vise nikada necu smeti,moci.

Cak, ako je covek disciplinovan moze da pusi i samo dve tr4i cigarete , recimo uvece, onda najvise i prijajuz;)

Tako je bilo i u Nemackoj i Francuskoj. Posle uzasnih poskupljenja, ali i striktne zabrane pusenja u zatvorenim prostorijama, ljudi su polako
batalili duvan. Inace, petostruko sigurno nece poskupiti, mozda duplo. Ne znam zasto uvek uzimaju Norvesku kao primer. Nedavno sam
u Ceskoj svoj Danhil placala 4 evra ( u Nemackoj je 6, u Francuskoj 6,80), a i navodi se primer Slovenije gde ne kosta ni 4 evra.

Ja sam uglavnom smanjila broj na 5-6 dnevno i to samo napolju. Nekako mi je strasna pomisao da recdimo nesto vise nikada necu smeti,moci.

Cak, ako je covek disciplinovan moze da pusi i samo dve tr4i cigarete , recimo uvece, onda najvise i prijajuz;)

Kad je tek uvedena zabrana pusenja u zatvorenim prostorijama u Crnoj Gori, djelovalo je ozbiljno.. Trajalo je dva-tri mjeseca i za to vrijeme sam prilicno smanjila pusenje ..Sada, mislim da su svi zaboravili na postojanje tog zakona..
Tvrdim da bi puno pusaca ostavilo cigare da ima takva ogranicenja kao sto su cijena i zabrana..
Ja sam, priznajem, lijena da se sama time pozabavim, tj. da ih konacno ostavim

Kad je tek uvedena zabrana pusenja u zatvorenim prostorijama u Crnoj Gori, djelovalo je ozbiljno.. Trajalo je dva-tri mjeseca i za to vrijeme sam prilicno smanjila pusenje ..Sada, mislim da su svi zaboravili na postojanje tog zakona..
Tvrdim da bi puno pusaca ostavilo cigare da ima takva ogranicenja kao sto su cijena i zabrana..
Ja sam, priznajem, lijena da se sama time pozabavim, tj. da ih konacno ostavim

ja pak tvrdim da bi puno njih se odreklo mnogih drugih stvari da bi mogli da priuste cigarete po bilo kojoj ceni
i to nikad nece biti neka neprihvatljiva cena tipa 100 eur, vec na granici izdrzljivosti

msm..gluposti..
neka mi samo kazu da je kvalitet cigareta ovde i u Norveskoj(n.pr) isti..
U Norveskoj je mozda paklica 10 eu al' je zato plata 3.000.

Neka oni usklade standard sa evropskim zemljama a posle cene..a ne obrnuto.

Sem toga, budzet se puni proizvodnjom i njenim pokretanjem a ne akcizama..

btw, ovo sto pise na pocetku clanka ''Za sada u našoj zemlji paklica najskupljih cigareta – “marlbora” ili “davidova” – košta 1,7 evra od (190 do 210 dinara, zavisno od pakovanja''
nije tacno. Nisam sigurna ali davidov kosta sigurno vise od 210 din.

Back