CIA test - koliko je sati na fotografiji

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
CIA - centralna informativna agencija na svom twitter nalogu objavila je mali test za sposobnost analitičkog zaključivanja. Potrebno je na osnovu fotografije odrediti koliko je sati. Kako bi vam pomogli, dali su 3 moguća odgovora.

KOLIKO JE SATI? 7am, 11am, 3pm?
Obrazložite zašto mislite da je vaš odgovor tačan.

612098a3-cde4-45c5-8bb9-34550a0a0a64-zagonetka.jpg

Tačan odgovor je 7am. To se može videti po tome što sneg još uvek nije očišćen, ulična rasveta je uključena što znači da je rano jutro, školski autobus je parkiran kao i senke koje su dugačke jer je sunce tek počelo da izlazi.

Izvor

Poslednja izmena od moderatora:
Pa što si dala rešenje? :lol:

Senke se pružaju na severozapad što znači da je jutro ili rano pre podne, a u ovom slučaju je ponuđen samo jedan takav termin. Po tome sam pogodio.
Ostalo ne bih primetio...mislim otkud znam kada busevi u americi stoje a kada kreću. Kod nas toga nema. Ovo drugo ajde...ima logike, priznajem nisam video, a što se tiče snega....ovde stoji netaknut nedeljama u nekim delovima grada...mislim ovo su asocijacije za neku kulturnu sređenu gradsku vlast očigledno :lol:

Pa što si dala rešenje? :lol:

Senke se pružaju na severozapad što znači da je jutro ili rano pre podne, a u ovom slučaju je ponuđen samo jedan takav termin. Po tome sam pogodio.
Ostalo ne bih primetio...mislim otkud znam kada busevi u americi stoje a kada kreću. Kod nas toga nema. Ovo drugo ajde...ima logike, priznajem nisam video, a što se tiče snega....ovde stoji netaknut nedeljama u nekim delovima grada...mislim ovo su asocijacije za neku kulturnu sređenu gradsku vlast očigledno :lol:
Rešenje je za one koji žele da pogledaju. Ali ti koji su rešili, nisu trebali da kažu: Shvatila sam na osnovu senke da je u 7am što implicira da je proverila tačnost. :D
Neki ljudi prosto žele da se zna da su rešili :mrgreen:

Rešenje je za one koji žele da pogledaju. Ali ti koji su rešili, nisu trebali da kažu: Shvatila sam na osnovu senke da je u 7am što implicira da je proverila tačnost. :D
Neki ljudi prosto žele da se zna da su rešili :mrgreen:
pa kad pitas

ajde da prosirimo - radi se o kanadi

svedjani i norvezani sigurno preciznije stede struju , pa iskljucuju rasvetu sto pre mogu

a rusija cini mi se da nije , zbog arhitekture i autobusa

Back