Chrome presporo učitava, Video Strimovi seckaju

• Začetnik teme Začetnik teme nolk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nolk

Obećava
Poruka
62
Ima li neko ideju zašto i kako popraviti Chrome problem....?
Oduvek sam koristio Firefox, međutim Chrome je delovao lakši i brži, ali iz nekog razloga, od početka godine, ne može da se učita stranica bar minut stoji bela stranica dok ne učita, a kad kiknem na više tab stranica odjednom da učita tek tada je nemoguće učitati, jedino ako duže klikćem kroz jednu tab stranicu učitava nešto malo brže.
Svakako da sam reinstaliravao Chrome više puta i to u dva profila. Čistio Chache, Temp foldere itd.
Jedino možda da probam neku staru verziju, no... oni pritiskaju za updajte.

Koristim XP, ( imam WIn7 instaliran na drugom disk profilu, međutim presporo mi deluje , sa aero temama itd, i ne mogu da se navinkem. Tako da tražim rešenje za XP ?)

Da li je u pitanju Windows problem, ili grafička karta.., neki virus, gugl sabotaža, ili neka zlonamerno ograničenje brzina koju uvode provajderi, modemi.. telekom u mom slučaju?

Drugi problem je SECKANJE NET STRIMOVA.i VIDEA pre su YouTube i Net strimovi normalno išli, sad secka jutjub (doduše ne tako prestrašno), ali strimovi filmova itd na ostalim sajtovima.. su nemogući za gledanje.
Da li je neki problem u Fleš plejeru, Javi i tim nekim trećim debilnim programskim dodacima, koji nisu više usklađeni sa Xp, ali i dalje traže apdejte? ili nešto drugo...

Mada.. postoji i problem sa 720 filmovima na računaru - u kojima kasni slika za zvukom???
720 filmove sam na XP pre mogao da gledam, 1080 nisam ni pre . Sad dakle samo ove manje razulucije od 720 mogu da gledam?

Možda su neki problemi sa Kodecima? ali sumnjam, jer sam i to nešto instalirao x puta...
al šta znam može neko da preporuči neki kodek pack koji je najbolji..

Znam da sam menjao grafičku kartu u međuvrmenu, na malo bolju.. koja po specifikaijama bi trebala 720 bez problema da pušta, a i 1080 itd.
I memoriju sam digao na nekih 2gb ili 4 , zaboravih tačno.

Al opet kažem da je pre to i sa manjom memorijom i kartom išlo normalno i brže, i internet i ovi filmski plejeri (koje sam razne isprobao).

Takođe sumnjao sam da je nešto do Comodo firewall i antivir koje koristim, pre sam imao i neke antivirus programe Avg itd., međutim sve sam i te druge nebitne procese isključio, pa i taj Comodo, a strimovi su dalje seckali ,
i Chrome ne može da se učita. (jedino ako treba skroz da ih iskjučim, ili u Services disable-ujem, mada ne verujem da je to razlog.
Svakao imam i nekih stotinu instaliranih programa na prvom i nešto manje drugom Xp profilu koj ima iste simptome iako je sveže instaliran, sad da li neki od tih 50ak programa ometa stvari kad nije aktivan, ko to može znati. Ili je pak hardwerski problem.
Grafička karta može biti problem, što se tiče filmova, (ne verujem da je u vezi sa Chrome problemom/), dal možda postoji neko podešavanje? drajvere nove imam,bar za tu neku stariju karticu, ili postoji li način da se izjednači ton, titlovi.. sa slikom u filmovima... Ako je memorija u pitanju, možda karrtice nisu kvalitetne, postoji li Memory Cache, da počistim to neko zapušenje memorije.. šta znam.

Postoji li neko rešenje... ili naslućivanje u kom pravcu da usmerim istragu... postoji li brzi fix ili neki program koji bi doveo u red sve u par klikova, a da nije neka prevara?
Jer u principu samo tražim da mi internet i filmovi funkcionišu kao pre u doba Xp, normlano, ne tražim računar za neke nove igrice i ostala čudesa.

i da znam da je preopširan uvodni post za vas xy koji ste pročitali upis i niste odgovorli,

ali, neka neko kaže kako da mi ne seckaju videoi i strimovi na Xp ( bilo da je frefox,chrome,opera u pitanju..)

- kako da 720p rezoluciji u videima mi ne kasni slika za tonom
i kako da 1080 mi fukcioniše normalno.

i kako da chrome brže i efikasnije realizuje sporo učitavanje..

da, to mene buni što ne mogu stari kompovi da rade kao pre...

videću za taj CHALET OS. (ali ako ne mogu na win7 da se naviknem kako na neki Chalet..)
nailazio sam na reklamu nekog usb priključka, koji garantuje da pretvara stare kompove u nove, ali kažu da je to samo linux na usb.

procesor moguće da je problem, ali opet ranije je mogao sve da fura..
nema neki problem sa igricama, programima itd. samo filmovi i internet video.
mada procesor sam hteo jednom da zamenim, al nisam uspeo da skinem ventilator. iako sam nasao upustvo, nesto je kocilo. a u servis mi se ne ide.

ako je flash problem, šta da činim..
zar nije jutjub počeo neki html5 da korsiti...
mei ovako laički deluje kao niki problem na relaciji Flash /Grafička
mada možda i Firewall, Telekom neka ograničenja, itd. pa možda bi sa većom memorijom procesorom, kartom kartom mogao da gura, ali ovi kao da su stvorili nekakav novi sistem u koji nije ukjučeno podešavanje za starije sisteme.
slčno ovim telefosnkim idiotima, koji rade aplikacije samo za novije verzije, a ove stare ICS, Gingerbred otakačinju..

Firefox, Opera.. rade normalo. (tj opera radi u prvom profilu, u ovom novom drugom ,je neka novija koja ne može ni da se učita)
ipak i oni nešto sporije idu. podnošljivo sporo . Chrome jedini ima neka podešaanja, bookmarkse koji podsećaju na Firefox, koji hoću da zameniim ,jer je oduvek -težak- i nestabilan na XPu ,ali imao sam xy addonova , koje Chrome nije imao. Takođe Gugl špijunira itd. a Firefox je bezbedniji.
Ipak hteo sam da dam šansu Chromu, ali sad taj problem, sporog uključenja i učitavanja.

Uglavnom deluje kao da mene neko namerno sabotira. Neki NSA, Cia/bia, hakerski centri koji me progone i uhode , filtriraju poruke.
Deluje mi ponekad da mi je kompjuterski sistem na nekom tuđem serveru, a ne mom disku. Dok sma onlajn, programi sporije funkcionišu, i folderi se teže otvaraju. Kad sma u offline . što je retko, onda brže ide?
Inače delim vezu ruter/modem interneta sa još jednim tuđim kompom u stanu, a i telefon je nekad prikačen na wi-fi ukućana..
Možda i to sve usporava nekako stvari.
Nekad mi deluje kao da još neko koristi i krade moju vezu, što bi bilo i podnošljivije, a da nije kidnapovao ceo moj operativni sistem. Postoji li način da se utvrdi da mi neko ne otima wi-fi?
Juče sam spoznao da mogu da sa ove druge Xp particije da koristim programe instalirane na prvi profil?! to ranije nije moglo, ili ja bar nisam znao. kao neki backdoor da je otvoren i svi mogu da koriste moj komp koa server ?
možda paranoišem previše..

da, to mene buni što ne mogu stari kompovi da rade kao pre...

videću za taj CHALET OS. (ali ako ne mogu na win7 da se naviknem kako na neki Chalet..)
nailazio sam na reklamu nekog usb priključka, koji garantuje da pretvara stare kompove u nove, ali kažu da je to samo linux na usb.

procesor moguće da je problem, ali opet ranije je mogao sve da fura..
nema neki problem sa igricama, programima itd. samo filmovi i internet video.
mada procesor sam hteo jednom da zamenim, al nisam uspeo da skinem ventilator. iako sam nasao upustvo, nesto je kocilo. a u servis mi se ne ide.

ako je flash problem, šta da činim..
zar nije jutjub počeo neki html5 da korsiti...
mei ovako laički deluje kao niki problem na relaciji Flash /Grafička
mada možda i Firewall, Telekom neka ograničenja, itd. pa možda bi sa većom memorijom procesorom, kartom kartom mogao da gura, ali ovi kao da su stvorili nekakav novi sistem u koji nije ukjučeno podešavanje za starije sisteme.
slčno ovim telefosnkim idiotima, koji rade aplikacije samo za novije verzije, a ove stare ICS, Gingerbred otakačinju..

Firefox, Opera.. rade normalo. (tj opera radi u prvom profilu, u ovom novom drugom ,je neka novija koja ne može ni da se učita)
ipak i oni nešto sporije idu. podnošljivo sporo . Chrome jedini ima neka podešaanja, bookmarkse koji podsećaju na Firefox, koji hoću da zameniim ,jer je oduvek -težak- i nestabilan na XPu ,ali imao sam xy addonova , koje Chrome nije imao. Takođe Gugl špijunira itd. a Firefox je bezbedniji.
Ipak hteo sam da dam šansu Chromu, ali sad taj problem, sporog uključenja i učitavanja.

Uglavnom deluje kao da mene neko namerno sabotira. Neki NSA, Cia/bia, hakerski centri koji me progone i uhode , filtriraju poruke.
Deluje mi ponekad da mi je kompjuterski sistem na nekom tuđem serveru, a ne mom disku. Dok sma onlajn, programi sporije funkcionišu, i folderi se teže otvaraju. Kad sma u offline . što je retko, onda brže ide?
Inače delim vezu ruter/modem interneta sa još jednim tuđim kompom u stanu, a i telefon je nekad prikačen na wi-fi ukućana..
Možda i to sve usporava nekako stvari.
Nekad mi deluje kao da još neko koristi i krade moju vezu, što bi bilo i podnošljivije, a da nije kidnapovao ceo moj operativni sistem. Postoji li način da se utvrdi da mi neko ne otima wi-fi?
Juče sam spoznao da mogu da sa ove druge Xp particije da koristim programe instalirane na prvi profil?! to ranije nije moglo, ili ja bar nisam znao. kao neki backdoor da je otvoren i svi mogu da koriste moj komp koa server ?
možda paranoišem previše..
Instaliraj XP SP3 sa SATA integrisanim drajverima i neces imati tih problema vise,ako bi Win.7,onda neku laksu verziju,evo gde mozes skinuti.Idi na sredinu stranice i imas dva plava polja,jedna je Cracked verzija,a druga je Activated,skini ovu drugu:http://softasm.com/windows-xp-pro-sp3-cracked-2015-iso-sata-drivers/

Sumnjam da imam SATA disk/kablove, vec ATA. ili je to gore linkovano nešto sasvim drugo ? imam već obični SP3 update.
takođe brine me kod renstalacije sistema.. da se ne izbirišu podešeni boot.ini fajlovi za selektivno dual startovanje tri sistema.. ni sam ne znam kako sam to podesio...
ChaletOS ću možda kasnije probati, kad oslobodim disk prostor za novu particiju.. Novi OS mi je krajnja opcija.

pale moon sam isprobao.. i deluje kao firefox.. nešto brži meni itd. ali Video ide isto sporo i secka kao i firefoxu i chromu.
a jos nisam 1000 bookmarkova importovao, plus adonni, plugins,history ... možda zbog toga mi krlja firefox? cache jedino čistim redovno.
ipak online video problem je veći... nebitno dal 320, 640, 720 rezolucija... koči i secka.

zato tražim sajt za "download" a ne online gledanje filmova manjh dimenzija od 720 hd, a ne CAM.?
torent me smara da tražim i retko se nalaze takvi manji hd fajlovi.

Što se tiče još nekih Windows XP problema.. Imam jedan već duže godina..
Taskbar i Desktop ikonice nikako da ostanu kako ih rasporedim i ostavim, posle svakog restrarta poređaju se po nekoj njihovoj šemi... a nije abecedna..?!
Za desktop sam našao rešenje u intalaciji programčića (save desktop layout.. tako nešto) ali za Taskbar nemam rešenje (taskbar takođe ne može da se raširi ni skupi ostaje samo mesta za osam ikonica, vidljivih).
Mislim da sam pre nešto i po Registriju menjao itd, ali ne pomaže.. ali ako neko zna neka predloži..
Da i je neki od instaliranih programa pokvario nešto? ne znam..
Ili je neka vrsta hakera napravila neki njihov raspored...
Od program jedino Comodo firewall/antivir mi je uključen..
Nemoguće da grafička karta može biti uzrok..
To dvoje i AVG su jedine bitnije instalacije koje sam radio u novom xp profilu. pored nekih 30ak + programa. i tog SP3 koji moguće da mi je sjebao sve i ranije, jer davno pre je bilo ok.
Inače glavni xp profil mi je pre nedelju dana izvršio neki autoapdejt (iako sma blokirao te apdejte) i nisam mogao da se logujem, ipak zahvaljujući bluescreen uvideo sam da je problem bio u nekom fssfltr_tdi.dll drajver sistemskom fajlu.
Nekako se sve čini da oni namerno unštavaju računare sa tim apdejtima, da bi svi kupovali nove itd. To nije lepo i trebao bi neko da nadje svu tu geek mafiju i propusti kroz šake. I država treba da..... OK. ovo nije pdf politika. zaustaviću se ovde.

I da dodam još, bitnu stvar.. da YouTube video često treba 30 do 60 sekundi da startuje, vrti se onaj ajax, pola minuta...
ranije su videoi instantno kretali?

Uglavnom postoji taj problem Embedovanih video-a - Flash-ova, koji mi usporavaju stranicu. Nekakvi konflikti možda..
Našao sam da Chrome sadrži interni Flash i Sistemski Flash, i da treba jedna disble-ovati, no taj članak napisan 2013e, možda se nešto promenilo u skladu sa novim Windowsima.. ja u about-plugins vidim samo jedan. ali ni to ne pomaže..

Dakle Online Video samo u Browserima mi secka... A strimovi mi normalno idu u drugim programima, poput SFtelekom.exe i WEb TV (programa za gledanje TV Arenasport itd..) jer oni koriste neke drugačije protokole? valjda..
da nema tog programa ja bih poludeo ( i bacio bombu na arenu) od gledanja sportskih prenosa na online strimovima umesto na kablovskoj ili rts gde im je mesto, na sajtovima koji valjda imaju manji bandwidht , kao i ovi filmski sajtovi?
Ipak zato milsim da je pre svega problem u browseru i flashu ili provajderu, a ne u kompu. Mada generalno mi se čini da je smrdljivi telekom smanjio brzinu interneta. A pre inače i sa manjim net brzinama i jutjub i ostali video sadržaji su gurali sasvim fino, i manjom memorijom, grafičkom itd. hardwer
Što se tiče telekomovog interneta... dešava se čestu u zadnjih godinu dana da prekida.. veza... na neodređeno vreme... uglavnom kad je loše vreme napolju, kao da su neke instalacije, kablovi oštećeni, Ili nešto nije u redu sa modemom jer je star.. ili pak to namerno sabotiraju, da bi uzeo neke pakete koje nude. kablovsku i internet. Ali neće im to proći, neću da se odričem sbb i sport kluba, zbog smrdljive arene i lopovskog rts-a.

Uglavnom lista osumnjičenih trenutno izgleda ovako..
Flash / Browseri
Grafička
Firewall
Kodeci
Windows Xp
Telekom
Hakeri
Geek Windows šteberi

Poslednja izmena:
Ne znam kako si došao do ovoga, kad se na torentima može bez problema naći 720p veličine kao bolji divx ili 1080p od 2-3GB...
želim nešto preglednije pretraživanje ,sa posterima i opisima filmova, zato tražim download sajt za 640p filmove?
smara me da klikćem i proveravam koji je film.. da li je cam ili ne.

ajd kad pričaš o torentima, daj neki koji radi najbolje. nešto nestaju neki često..
torrenthound i torrentdownloads trenutno koristim...
piratbay je nestao? i još neki.. torrentz..

Zapravo se ja i ne razumem u te 720p i ostale tehničke stvari. Samo znam da filmovi sa većom rezolucijom i boljom slikom mi ili koče ili kasni slika za tonom.
Moguće da neki 720p mogu da se gledaju , i meni se čini da su neki filmovi sa većom rezolucijom išli... možda jer imaju neke druge slabije specifikacije...? ali ja u pretrazi vidim samo 720 i 1080 i skidam 720p. jer 1080 je prejak i za memoriju i grafičku valjda itd. Mada kroz maglu mi se čini u prošlosti da sam1080 snimke sa telefona mogao da gledam normalno. Moguće da ne vidim razliku između pojmova, ovo p pikseli/ . na monitoru od 1400 -900 kad je slika preko celog ekrana, onda je to 1080p? tu ni slika ne ide glatko. A 720 je manji obim, tu zvuk i ton nisu usklađeni. A pre je išlo ok.. 640 itd je ok.

Evo sad sam proverio na telefonu 720HD je vrsta videa koju izbegavam da snimam ,jer mi ne ide na kompu, a i zbog veličine fajla.
Puni široki VGA i obični VGA je nešto manji i takvi videoi su ok na kompu. Ali itaj telefonski 720HD slika je skoro preko celog ekrana, kao da je 1080?! i ranije je to moglo da se gleda na kompu,
Moguće da postoji neka razlika između 720HD i običnog 720 ?
ali ja ne bih ove CAMbioskop ako su oni 720p. Često u torenitima pše samo 720p a HD se ne pominje, pa kad skinem nešto ne znma dal je HD ili nije. Zato 640HD bi bilo naj rešenje.. trenutno.. za mene. jer nisam sprman samo zbog filmova (jer i nisam neki filmofil.) da menjam ceo računar i sistem.

Što se tiče grafičke.. koristim neku amd Ati radeon... zaboravio sam naziv, ali znam da ima bolje specif. od Nvidie koju sam pre koristio.. i gde je sve bilo ok. Sad jedino nisam siguran da li je poblem sa filmovima počeo od te promene grafičke, jer nisam gledao puno filmove u kompu ni strimove, u proteklih par godina od te promene.

Poslednja izmena:
Thepiratebay je živ i zdrav...
720p = 1280 x 720 (ili manje, kad je slika onako uska kao u bioskopu, npr. bude 500 i nešto)
1080p = 1920 x 1080 (važi isto)

Postoje razlike u birate-u, pa zbog toga i u veličini fajlova, a i još gomila različitih podešavanja koja mogu da dovedu do seckanja. YIFY radi "male" HD verzije (720p po 700-800 MB) i ne preteruje sa podešavanjima, pa ti to verovatno radi.

Sumnjam da imam SATA disk/kablove, vec ATA. ili je to gore linkovano nešto sasvim drugo ? imam već obični SP3 update.
takođe brine me kod renstalacije sistema.. da se ne izbirišu podešeni boot.ini fajlovi za selektivno dual startovanje tri sistema.. ni sam ne znam kako sam to podesio...
ChaletOS ću možda kasnije probati, kad oslobodim disk prostor za novu particiju.. Novi OS mi je krajnja opcija.

pale moon sam isprobao.. i deluje kao firefox.. nešto brži meni itd. ali Video ide isto sporo i secka kao i firefoxu i chromu.
a jos nisam 1000 bookmarkova importovao, plus adonni, plugins,history ... možda zbog toga mi krlja firefox? cache jedino čistim redovno.
ipak online video problem je veći... nebitno dal 320, 640, 720 rezolucija... koči i secka.

zato tražim sajt za "download" a ne online gledanje filmova manjh dimenzija od 720 hd, a ne CAM.?
torent me smara da tražim i retko se nalaze takvi manji hd fajlovi.

Što se tiče još nekih Windows XP problema.. Imam jedan već duže godina..
Taskbar i Desktop ikonice nikako da ostanu kako ih rasporedim i ostavim, posle svakog restrarta poređaju se po nekoj njihovoj šemi... a nije abecedna..?!
Za desktop sam našao rešenje u intalaciji programčića (save desktop layout.. tako nešto) ali za Taskbar nemam rešenje (taskbar takođe ne može da se raširi ni skupi ostaje samo mesta za osam ikonica, vidljivih).
Mislim da sam pre nešto i po Registriju menjao itd, ali ne pomaže.. ali ako neko zna neka predloži..
Da i je neki od instaliranih programa pokvario nešto? ne znam..
Ili je neka vrsta hakera napravila neki njihov raspored...
Od program jedino Comodo firewall/antivir mi je uključen..
Nemoguće da grafička karta može biti uzrok..
To dvoje i AVG su jedine bitnije instalacije koje sam radio u novom xp profilu. pored nekih 30ak + programa. i tog SP3 koji moguće da mi je sjebao sve i ranije, jer davno pre je bilo ok.
Inače glavni xp profil mi je pre nedelju dana izvršio neki autoapdejt (iako sma blokirao te apdejte) i nisam mogao da se logujem, ipak zahvaljujući bluescreen uvideo sam da je problem bio u nekom fssfltr_tdi.dll drajver sistemskom fajlu.
Nekako se sve čini da oni namerno unštavaju računare sa tim apdejtima, da bi svi kupovali nove itd. To nije lepo i trebao bi neko da nadje svu tu geek mafiju i propusti kroz šake. I država treba da..... OK. ovo nije pdf politika. zaustaviću se ovde.
Nije isto kompletan instaliran SP3 i Update-ovan.Mnogo velika razlika,a SATA integrisani drajveri nisu samo za SATA HDD-ove vec i veca mogucnost apdejta nekih dodataka za programe koji ti trebaju za rad.Za task bar,idi na njega sa desnim klikom,pa destikliraj "Lock the Taskbar".Moci ces da rasiris i skupis i vise ce ti ikonica stati na task,mada to nije dobro kad ima mnogo ikonica,koci rad kompa.Nisam odavno na XP-u,ali pomalo je ostalo u secanju.Idi desnim klikom na te sakrivene ikonice i tu negde potrazi komandu da ti se poredjaju ikonice u task-u kako ti hoces.Sto se tice You Tube-a,kada se otvori idi desni klik na player i kad se pojvi prozorcic sa stikliranom komandom Enable,samo destikliraj i trebalo bi da radi brze.

Poslednja izmena:
Nije isto kompletan instaliran SP3 i Update-ovan.Mnogo velika razlika,a SATA integrisani drajveri nisu samo za SATA HDD-ove vec i veca mogucnost apdejta nekih dodataka za programe koji ti trebaju za rad.Za task bar,idi na njega sa desnim klikom,pa destikliraj "Lock the Taskbar".Moci ces da rasiris i skupis i vise ce ti ikonica stati na task,mada to nije dobro kad ima mnogo ikonica,koci rad kompa.Nisam odavno na XP-u,ali pomalo je ostalo u secanju.Idi desnim klikom na te sakrivene ikonice i tu negde potrazi komandu da ti se poredjaju ikonice u task-u kako ti hoces.Sto se tice You Tube-a,kada se otvori idi desni klik na player i kad se pojvi prozorcic sa stikliranom komandom Enable,samo destikliraj i trebalo bi da radi brze.
Hvala na pojasnjenju. Ipak cu onda probati da instaliram taj fajl.

Sto se tice taskbar problema... probao sam to vec pre... ali vraca se sve samo od sebe na locked verziju.
mozda quick launch folder neki nevidljivi fajl da editujem.. desktop.ini, thumbs.db

@zaluđenik
Hvala za YIFY sajt. i Potplayer videću da probam.

ako neko ima još neku ideju.. neka napiše..
:)

izmena:
ok znači 480p 720p 1080p su oznake kvaliteta, a ne rezolucija..
jer vidim da 480p može da bude Screen:720*400 ... to je ono što meni ide.. verovatno.
a 720p Screen:1280x720.. je diskutabilno?! sad da li je to defakto HD ili, je HD sve ono što nije CAM itd.
1080p = 1920 x 1080 je ono što je daleko dostižno.

što se tiče plejera.. meni najbolje i najbrže deluje MPC klasični plejer... ali veći filmovi na njemu slabije idu
znam da na GOM player-u sam uspevao da gledam neke filmove koje nism na MPC-Hc i VLC.
imam i neki KM player noviji, al ne deluje zdravo. Ipak se pitam zašto GOM bolje deluje za teže filmove... od MPC i VLC, koji su dobri za sve ostalo
winamp, bs, windows media pleyer su star klasici koje ne koristim više.. Postoji li još neki plejer osim tog POT? koji bi možda bio efikasniji..

Poslednja izmena:
ok znači 480p 720p 1080p su oznake kvaliteta, a ne rezolucija..
jer vidim da 480p može da bude Screen:720*400 ... to je ono što meni ide.. verovatno.
a 720p Screen:1280x720.. je diskutabilno?! sad da li je to defakto HD ili, je HD sve ono što nije CAM itd.
1080p = 1920 x 1080 je ono što je daleko dostižno.
Ne. To su oznake rezolucije. E sad, puna rezolucija 720p je 1280x720, ali (ne znam zašto, možda ima veze i oprema sa kojom se snima ili na kraju krajeva izbor reditelja) neki filmovi se snimaju u ultra wide formatu, gde je širina slike mnogo veća od visine. onda visinu do pune popunjavaju crne trake koje se obično kropuju (odsecaju) kod kompresovanja.

Ukratko:
  • FS (full screen) odnos slike 4:3 - 1,33:1
  • WS (wide screen) 16:9 - 1,77:1 (to ti je recimo 1280x720 i 1920x1080)
  • UWS (ultra wide screen) odnos koji može biti i veći od 2:1
BluRay, BDRip, BRRip, DVDRip, CAM, TS - označavaju izvor kopije.
Kvalitet zavisi od mnogih podešavanja, tvoje je da se odlučiš (naravno, između ostalog i u skladu sa snagom svog kompjutera) šta ćeš skidati. 720p od 700-800MB ili od 3-4GB.
Ako recimo filmove gledaš na kućnom bioskopu (DVD) onda možeš samo 480p kopije Xvid ili DivX kodek (ne i x264).

Mnogo toga ima...

Evo ti i primera:

pr2.jpg

A hologram for the king - 1264x528 - 2,4:1 (znači ima mali krop i bočno - i to se dešava - i gore dole)

pr1.jpg

Primećuješ koliko je manja visina slike? (zapravo, ove slike, kad se stave kao prilog, nemaju punu rezoluciju, ali vidiš odnos širine i visine slike)

Poslednja izmena:
720p.BluRay.x264-[YTS.AG]
WEBRip.x264-FUM[ettv]
HDRip.XviD.AC3-EVO
ovo iznad i još par 720p fajlova koje sam isprobao mogli su da rade, ovaj prvi doduse samo u win 7. mpc-hc.
problem koji me zbunjivao je film koji nije mogao da radi ni u win7. .x265. što je zahtevniji format izgleda.

u suštini znam da su grafička k. i memorija problem, ali.. osećam da nešto u vezi interneta baguje..

Microsoft .NET framework ?
Microsoft Visual C++

imao sam nekih problema sa virusima koji su zahvatili ove i druge fajlove... pa kad sam ih instalirao ponovo, windows je tražio nekih 5 verzija da istaliram sve... umesto samo najnoviju.
i pamtim da je dolazilo do nekih komplikacija i greški pri instalaciji. itd. Nisam siguran da sam instalirao kako treba ove programe, koje nemam pojma čemu služe... Sad da li utiču na video i internet je pitanje?

Nisam stigao ovihdana da instaliram preporučeni,XPsp3sata, ali probaću uskoro,,valjda ima ugrađene te net frameworke, visual cc ,flash, java i ostale iritantne apdejte.

WEBRip.x264-FUM[ettv]
HDRip.XviD.AC3-EVO
ovo iznad i još par 720p fajlova koje sam isprobao mogli su da rade, ovaj prvi doduse samo u win 7. mpc-hc.
problem koji me zbunjivao je film koji nije mogao da radi ni u win7. .x265. što je zahtevniji format izgleda.

u suštini znam da su grafička k. i memorija problem, ali.. osećam da nešto u vezi interneta baguje..

Microsoft Visual C++

imao sam nekih problema sa virusima koji su zahvatili ove i druge fajlove... pa kad sam ih instalirao ponovo, windows je tražio nekih 5 verzija da istaliram sve... umesto samo najnoviju.
i pamtim da je dolazilo do nekih komplikacija i greški pri instalaciji. itd. Nisam siguran da sam instalirao kako treba ove programe, koje nemam pojma čemu služe... Sad da li utiču na video i internet je pitanje?

Nisam stigao ovihdana da instaliram preporučeni,XPsp3sata, ali probaću uskoro,,valjda ima ugrađene te net frameworke, visual cc ,flash, java i ostale iritantne apdejte.
Kad instaliras bilo koji program koji koristi te dodatke,netframework i visual,odma ce se i pokrenuti downloadovanje istih.tako da neces imati problema pri instalaciji sledecih programa koji koriste iste te dodatke.Ponovo sam instalirao pre neki dan taj XP SP3 sa SATA integrisanim drajverima.Rade svi apdejti bez ikakvih problema,a programi svi koje koristim na Win.7 rade i na tom OS-u.

WEBRip.x264-FUM[ettv]
HDRip.XviD.AC3-EVO

Microsoft Visual C++

x265 je noviji kodek, prilično je zahtevan, a za sada nema potrebe ni da skidaš filmove sa tim kodekom, naročito ne ako ćeš gledati na starijem kompu. Prvi sa liste, pretpostavljam da je preveliki bitrejt za tvoj komp, ako ćeš da gledaš 720p na tom kompu, biraj manje fajlove (kao što YIFY radi) jer se oni i dobijaju manjim bitrejtom. Kad budeš gledao na jačem kompu i boljem monitoru, onda obrnuto, biraj veće, jer veći bitrejt znači i bolji kvalitet slike.

Back