Christopher Nolan

Nolan je jedan od najboljih rezisera i nije precenjen. Tarantino i Spilberg su precenjeni jer prave ogromna njesra i bljuvotine propagande kao sto su Django, Kill Bill, Inglorius Bastards, swindrelova lista, spasavanje rajana, lazni dokumentarac last days...
Najbolja dva filma Nolana su Batman Dark Knight i Insomnia. Prestiz i Memento su odlicni filmovi.
Jedini dobar Batman je Dark Knight, stari betmeni i ostala dva Nolanova Betmena su bezvezarija.

Nolan je jedan od najboljih rezisera i nije precenjen. Tarantino i Spilberg su precenjeni jer prave ogromna njesra i bljuvotine propagande kao sto su Django, Kill Bill, Inglorius Bastards, swindrelova lista, spasavanje rajana, lazni dokumentarac last days...
Najbolja dva filma Nolana su Batman Dark Knight i Insomnia. Prestiz i Memento su odlicni filmovi.
Jedini dobar Batman je Dark Knight, stari betmeni i ostala dva Nolanova Betmena su bezvezarija.

Ajd realno, sta je najjaci Nolanov adut? Pa scenario, nikako rezija... On je klasican blokbasterovac i hit mejker... Dok je kod Tarantina rezija sve.. Tarantino u svakom filmu ni iz cega na malom prostoru napravi umetnost, srz njegovih filmova je rad sa glumcem, recenice, i tenzija koja je posledica razgovora, a ne kao kod Nolana ludacke jurnjave i bombasticnih dogadjaja...

Nolad kao reditelj jaka sestica ili mlaka sedmica, scenariji mozda i za 9 ali nijedan nije sam napisao...
A Tarantino rezija 10, scenario nekad 9, nekad 10..

Nolan je odlican reziser, a tarantino je precenjen i osim prva dva filma Tarantino nema dobrog filma.
Tarantino pravi bljuvotine jer nema nikakve ideje u glavi dugo vremena. Tarantino je blokbasterovac i hit mejker. Kod Tarantina su ludacke jurnajve i bombasticnosti i sumanuti filmovi kao kill bill, inglorius basterds kad napravi scenu ubistvo hitlera u scenu iz scarface-a, django bezvezarija...
Pogledaj Insomniju i Betmen Dark Knight. Insomnia je odlicno reziran film sa fenomenalnom i savrsenom atmosferom za pricu.
Jako je glupo reci da je Nolan za reziju sestica.
Tarantino je postao za reziju nula, jer u glavi ima samo haos i konfuziju, i snima kompletne gluposti.

Nolan je odlican reziser, a tarantino je precenjen i osim prva dva filma Tarantino nema dobrog filma.
Tarantino pravi bljuvotine jer nema nikakve ideje u glavi dugo vremena. Tarantino je blokbasterovac i hit mejker. Kod Tarantina su ludacke jurnajve i bombasticnosti i sumanuti filmovi kao kill bill, inglorius basterds kad napravi scenu ubistvo hitlera u scenu iz scarface-a, django bezvezarija...
Pogledaj Insomniju i Betmen Dark Knight. Insomnia je odlicno reziran film sa fenomenalnom i savrsenom atmosferom za pricu.
Jako je glupo reci da je Nolan za reziju sestica.
Tarantino je postao za reziju nula, jer u glavi ima samo haos i konfuziju, i snima kompletne gluposti.

Pogledao sam Denkerk i Memento, nista specijalno.... U oba filma velika tema, ali nikakav rediteljski pecat.. Tj. Denkerk je velika tema, a Memento je neobican film po svojoj konstrukciji, ali ni jedan ni drugi nemaju nista umetnicko... Interstellar mi se bas dopao, ali ni tu rezija nije jaci deo filma...
Pogledacu jos neke filmove od Nolana pa cu dati detaljniji sud...

Sto se tice Tarantina, jeste prva dva filma su mu najbolja, to je tacno, ali ni kasnije nije izgubio svoj smek i prepoznatljivost... Eto vidis meni je on mozda i najbolji reditelj, a ti kazes da snima bljuvotine... 4 Rooms, Django, The Hateful Eight to su super filmovi koje ja volim.. Ovaj najnoviji i Inglourios Basterds nisu remek dela, posebno ovaj drugi je poprilicno supalj, ali cak i u njima ima vise umetnickog nego kod Nolana, to je cinjenica..

Jackie Brown sam gledao ali zaboravio, nije me nesto odusevio, Kill Bill jeste zanrovski film, ali i tu imas klasicnog Tarantina, u smislu dijaloga, narativa, itd..

Pogledao sam Denkerk i Memento, nista specijalno.... U oba filma velika tema, ali nikakav rediteljski pecat.. Tj. Denkerk je velika tema, a Memento je neobican film po svojoj konstrukciji, ali ni jedan ni drugi nemaju nista umetnicko... Interstellar mi se bas dopao, ali ni tu rezija nije jaci deo filma...
Pogledacu jos neke filmove od Nolana pa cu dati detaljniji sud...

Sto se tice Tarantina, jeste prva dva filma su mu najbolja, to je tacno, ali ni kasnije nije izgubio svoj smek i prepoznatljivost... Eto vidis meni je on mozda i najbolji reditelj, a ti kazes da snima bljuvotine... 4 Rooms, Django, The Hateful Eight to su super filmovi koje ja volim.. Ovaj najnoviji i Inglourios Basterds nisu remek dela, posebno ovaj drugi je poprilicno supalj, ali cak i u njima ima vise umetnickog nego kod Nolana, to je cinjenica..

Jackie Brown sam gledao ali zaboravio, nije me nesto odusevio, Kill Bill jeste zanrovski film, ali i tu imas klasicnog Tarantina, u smislu dijaloga, narativa, itd..
Four Rooms je odlican film i jedna od mojih top 10 komedija, ali taj film ima 4 rezisera. Tarantinova soba, cetvrta soba je najbolja od svih.
Tarantino je po meni posle Cetiri Sobe postao los reziser, da li je toliko smrko' koks da je izgubio razum ili mu je slava udarila u glavu i od toga izgubio razum. Mozda oboje.
Kod Nolana i te kako ima umetnicnog i odlican je umetnik. Insomnia, zatim koncept i rezija filma kao sto je Memento zahteva veliki talenat.

Four Rooms je odlican film i jedna od mojih top 10 komedija, ali taj film ima 4 rezisera. Tarantinova soba, cetvrta soba je najbolja od svih.
Tarantino je po meni posle Cetiri Sobe postao los reziser, da li je toliko smrko' koks da je izgubio razum ili mu je slava udarila u glavu i od toga izgubio razum. Mozda oboje.
Kod Nolana i te kako ima umetnicnog i odlican je umetnik. Insomnia, zatim koncept i rezija filma kao sto je Memento zahteva veliki talenat.

A meni je na primer The Hateful Eight u rangu sa Pulp Fiction i Ulicnim Psima... Cela ta prica kako je Tarantino propao u odnosu na svoje pocetke kod mene ne pije vodu...

Ni meni se ne svidja svaki Nolanov film, i najveci reziseri nemaju sve dobro. Nisu mi se svideli Interstellar, Tenet, Inception, Dunkirk.
Insomnia, Batman Dark Knight, Prestige, Memento su remekdela.

Slazem se sa Nolanom 100%. tv shows i serije su glupost.

A meni je na primer The Hateful Eight u rangu sa Pulp Fiction i Ulicnim Psima... Cela ta prica kako je Tarantino propao u odnosu na svoje pocetke kod mene ne pije vodu...
Tarantino je postao nula za reziju i najprecenjeniji je reziser, jer snima kompletne nebuloze. Film mora da ima smisao, filmovi bez ikakvog smisla, samo neke "kul" scene je potpuno bezveze. Postoje odlicni nelinearni filmovi i nadrealni filmovi koji imaju svoju sutinu, ne mora da bude linearna struktura da bi bio dobar film.
Tarantino kao Majkl Bej i pojedini filmovi Kristofer Nolana, nema ideju vec se oslanja na bezbroj borilackih scena, ubistava, i njemu nekakvih "kul" scena.
U inglorius basters sam ocekivao da brad pit vikne hitleru "say hello to my little friend".

Dobar je Nolan. Ima svoj stil, a opet se ne drži striktno jednog žanra.
Sećam se da me je zaintrigirao Prestižom, a da sam ga još više zgotivio nakon što sam pogledao njegov low-budget prvenac Following.
Mislim da od njegovih filmova nisam pogledao samo Interstellar (planiram, mada je predugačak i još je SF, a ja nisam baš ljubitelj tog žanra) i onaj sa Supermenom.

Moj komentar za Teneta

Tenet

Najlosije od Nolana sto sam do sada video... A video sam Interstellar, Memento, The Prestige i Dukirk... Sa ovim poslednjim se kida..
Da se razumemo, ni Tenet nije los film, ali nije bas ni toliko dobar, kao neki prosek.. Uopste nije lose da postoji, onako prihvatljiv...
Od odlicnog ili remek dela je za po 2 i 3 klase daleko...

Ima nekih momenata koji mogu da se tumace kao feminizam, da je Prestige danas snimao verovatno bi ubacio umesto Bejla i Hjua dva crnjca, tako da Nolan se bas trudi da uvek bude aktuelan i u trendu, sto je za njegovu karijeru super... Iskreno, film je holivudski klise, i to jos akcioni...

Tu je i ludi, podmukli ruski oligarh naravno, ajde za putovanje kroz vreme mogu da pohvalim, to jeste zanimljiva tema i mozda je ovo samo moj utisak, ali mi deluje da je sve vise eksploatisu na filmu i serijama, sto nije nista lose, uvek naidje neka moda... :D

Ali sustinski film nema nikakvu dubinu da se zamislis, niti tezinu, osim nesto malo prijateljstva na kraju, koje je na granici patetike, i sta ostaje kao poenta, da je vreme relativna kategorija, i sta jos, pa prakticno nista... Opet kazem, da su glumci losi, ili da je reditelj nesto skandalozno lose napravio ja bih rekao, ali nije, ne mogu da kazem, samo taj dramski deo je skoro zanemarljiv, sve je brzo, ludo, a zanrovski akcioni filmovi su po meni jeftina zabava...

Tako da eto, ako vas ne mrzi, idite do bioskopa, 2 i po sata zabave i razbibrige i to je to.. :)

Ocena 6.5/10

Interstellar možda najlepši film koji sam ikada gledao,gluma,dijalozi,vizuelni aspekt filma,muzika,poruka filma,teme iz astronomije koje se spominju i manje više tačno prikazuju,sve me je oduševilo
Ali razumem da je malo teže da se udubiš i da zavoliš film ako nisi zaludjenik za astronomiju ili Sci-Fi

Back