Tenet
Najlosije od Nolana sto sam do sada video... A video sam Interstellar, Memento, The Prestige i Dukirk... Sa ovim poslednjim se kida..
Da se razumemo, ni Tenet nije los film, ali nije bas ni toliko dobar, kao neki prosek.. Uopste nije lose da postoji, onako prihvatljiv...
Od odlicnog ili remek dela je za po 2 i 3 klase daleko...
Ima nekih momenata koji mogu da se tumace kao feminizam, da je Prestige danas snimao verovatno bi ubacio umesto Bejla i Hjua dva crnjca, tako da Nolan se bas trudi da uvek bude aktuelan i u trendu, sto je za njegovu karijeru super... Iskreno, film je holivudski klise, i to jos akcioni...
Tu je i ludi, podmukli ruski oligarh naravno, ajde za putovanje kroz vreme mogu da pohvalim, to jeste zanimljiva tema i mozda je ovo samo moj utisak, ali mi deluje da je sve vise eksploatisu na filmu i serijama, sto nije nista lose, uvek naidje neka moda...
Ali sustinski film nema nikakvu dubinu da se zamislis, niti tezinu, osim nesto malo prijateljstva na kraju, koje je na granici patetike, i sta ostaje kao poenta, da je vreme relativna kategorija, i sta jos, pa prakticno nista... Opet kazem, da su glumci losi, ili da je reditelj nesto skandalozno lose napravio ja bih rekao, ali nije, ne mogu da kazem, samo taj dramski deo je skoro zanemarljiv, sve je brzo, ludo, a zanrovski akcioni filmovi su po meni jeftina zabava...
Tako da eto, ako vas ne mrzi, idite do bioskopa, 2 i po sata zabave i razbibrige i to je to..
Ocena 6.5/10