Chris Rea

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.205
Clip_4kris.jpg

Kris Ri, rođen kao Kristofer Anton Ri 4. marta 1951, je engleski rok i bluz pevač i gitarista iz Midlzbroa.
Njegov prepoznatljiv glas i sviranje na kliznoj gitari ostavili su neizbrisiv trag u muzici.
Kris Ri je snimio dvadeset pet solo albuma, od kojih su dva bila na vrhu liste UK albuma: „The Road to Hell” 1989. i njegov naslednik „Auberge” 1991. godine.
Njegove hit pesme uključuju "I Can Hear Iour Heartbeat", "Stainsbi Girls", "Josephine", "And Iou Mi Love", "On the Beach", "Let's Dance", "Driving Home for Christmas", "Vorking on It", "Tell Me There's a Heaven", "Auberge" i "Juberge". Čak je sarađivao sa Eltonom Džonom na duetu „Da si ja“.

Iako nikada nije bio na turneji po Sjedinjenim Državama, njegov singl „Fool (If Iou Think It’s Over)” iz 1978. dostigao je 12. mesto na Billboard Hot 100 i proveo tri nedelje na broju 1 na Adult Contemporari listi, što mu je donelo nominaciju za Gremi kao najbolji novi izvođač. Deceniju kasnije, „Vorking On It“ je zauzeo vrh Mejnstrim rok liste. Rein globalni rekord je prodao više od 40 miliona.

Back