Chris Eubank

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.431
Christopher Livingstone Eubank (Zagreb, 8. avgusta 1966) je britanski profesionalni bokser koji se takmičio od 1985. do 1998.
220px-Chriseubank.jpg

Držao je VBO titule u srednjoj i super srednjoj kategoriji između 1990. i 1995. godine, a BoksRec ga je rangirao kao trećeg najboljeg britanskog boksera u super srednjoj kategoriji svih vremena.
Vladao je kao svetski prvak više od pet godina, u prvih deset godina bio je neporažen kao profesionalac i ostao je neporažen u srednjoj kategoriji.
NJegova takmičenja za svetske titule protiv britanskih kolega Najdžela Bena i Majkla Votsona pomogla su britanskom boksu da dostigne vrhunac popularnosti devedesetih godina, a ekscentrična ličnost Eubanka učinila ga je jednom od najprepoznatljivijih ličnosti tog perioda. U poslednje dve godine boksa izazvao je tadašnjeg kandidata i predstojećeg kandidata Joea Calzaghea u pokušaju da povrati VBO titulu u super srednjoj kategoriji, a pobednički Calzaghe je kasnije tvrdio da je to bila najteža borba u celoj njegovoj karijeri. Poslednje dve borbe Eubanka bile su protiv juniorskog šampiona VBO-a u teškoj kategoriji Karla Tompsona i obe su bile brutalne. U revanšu je Eubank zaustavljen prvi i jedini put u karijeri. Eubank je zaslužan za hrabrost u ringu, u kojem je uspeo da odvede značajne kazne od napadača snage na putu do pobeda i poraza, a za njega se kaže da ima „granitnu“ bradu.
NJegov sin Kris Eubank mlađi takođe je profesionalni bokser.

Wikipedia

Christopher Livingstone Eubank (Zagreb, 8. avgusta 1966) je britanski profesionalni bokser koji se takmičio od 1985. do 1998.
Pogledajte prilog 968298

Wikipedia
I šta veliš, rođen u Zagrebu?

Tja, uvek sam govorio da Hrvati nisu samo pokatoličeni Srbi nego da imaju i svoje autohtone stanovnike, nešto kao Maori na Novom Zelandu. :andjeo:

Ovaj mora da je jedan takav.:hahaha:

Nego, 'de nađe ti to? Pošto Wiki na engleskom daje Dolič (Dulwich), deo Južnog Londona, kao mesto rođenja. :think:

Poslednja izmena:
Mislim da Cris Eubank (senior i junior) malo zapostavljen u odnosu na druge velikane boksa. Gledajući neke njegove mečeva na Arena Fight-u ostao sam fasciniran načinom borbe pogotovo starijeg Eubanka

Back