Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 236.889
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Skoro 50 konja ,nije malo bas …sve zavisi u kakvom ti je stanju motor ,mada da sam na tvom mestu ne bih isao preko 25-30 konja bez obzira na stanje ,kilometrazu …a zavisi i kakva ti je turbina …
Ima 2 vrste "cipovanja" preko ECU-a softverski i preko tuning boxa, ovo drugo je jeftnija varijanta.Ima kod nas dosta njih koji se time bave. Većina ima samo mape, ali neki imaju i valjke pa se tu lepo sve i izmeri.
Ima kod mene blizu 200 evra bilo ali bas rade profesionalno.250€ opusteno traze u bgu paz da im ne dam,mozda neka unutrasnjost do 150 ako rade provereno
Fale nam zene ovde, ti si uvek dobrodoslazato što se u budženje motora razumem ko pravi sručnjak![]()
Kod nas je najbolje gorivo na Mol pumpama.Ja sam isto za ali ne kod svakoga.. Samo oni koji znaju šta rade a takvi nisu bas cesti .. Neki stage 1 je ok , 2 moze da prođe 3 vec trazi dodatna ulaganja ato se tice hlađenja i evr veće turbine , intercolera dizni pumpe ali generalno 20% vise snage je sasvim ok i ne šteti puno ako vozite normalno... Nije isto dizati konje u Austriji i u Srbiji jedana od stvari koju bi trebalo uzeti u obzir je i kvalitet goriva .. ovo je za postavljaca teme![]()
Tuning box je najbolja stvar za to, ne povecava previse i moze lako da se skine ako nesto ne odgovara ...a ecu kad se uradi to je trajno.Pola vozača nema pojma da vozi ne koči motorom pa tu posle čipovanja treba da se stave duplo veći diskovi i kočiona klješta. To sve povlači jedno za drugim na vozilu nije to samo puknem remap. Svako odstupanje veće od 20% zahteva detaljne provere i apgrejd.
Razumni tuning je stage 1 sve preko toga za trke pogotovo ovi sa turbinama.Daleke 2008, kupio sam AR 147 JTD. Bila je stara manje od pet godina (zadjni model pre restajlinga).
Na Zlatiborskom putu, žena naleti na kamen u srednjoj preticajnoj traci, i naravno probije karter.
Žena ne staje, motor zakuje na četvrtom ležaju. Kaže, samo joj je jedno vreme sijala kantica za zalivanje cveća.
Ubacujem motor od Punta 86 KS. Moja turbina i agregati. Motor je identično išao. Na valjcima kod drugara koji se bavi
tjuningom, pokazala je 115,1KS. Poenta priče je, da fabrika ubacuje isti motor različite snage u razne modele auta.
U konkretnom slučaju Fiat. Ima model JTD motora sa 80, 86, 116 ks. Znači da bi neko čipovao motor od 80ks na
116ks, dovoljno je druga turbina i nova mapa. Znači ništa se nije promenilo, u suštini isti motor. Da, za ovaj od
116ks, mora i plivajući. Pristalica sam nekog razumnog tjuninga.