Chinchile

Potrebna mi je pomoc da izaberem ime za svog malog cincila. Trazim neko ime koje bi ga opisivalo, ali u isto vreme bilo i velicanstveno. Evo malo onoga sto obozavam kod njega...
-Kao i svaka druga tinejdzerka i ja imam svoje tajne.:D
Zato ja uvece sednem pored kaveza, otvorim vratanca i krenem lepo sve da mu pricam.:) On kao najbolji prijatelj me slusa i miruje. U oci ma mu se vidi da je zainteresovan za to sto ja pricam, bez obzira sto nerazume.
-Dok sunce napolju przi sve zivo, nas dvoje lezimo na hladnom podu u mojoj sobi i slusamo muziku (obozavam da ga gledam kako se umiljava pre nego sto se izvrne na pod:heart:)
-Brz je kao munja, ali zato se ume zabiti u bilo sta.
-I zna da mi da doznanja da sam pocela da ga smaram...;)
Nadam se da cu uskoro pronaci neko ime koje mu odgovara, jer je zaista poseban...

Imam cincilu vec 7 godina. Mislim da je zenka. Da li ce biti nekih problema ako kupim jos jednu? Da se tuku i sl...
Bilo bi dobro kada bi tačno znala kojeg je pola pa da uzmeš istog pola. ;) Ali 99% će biti tuče, jedino kada bi ih neko vreme držala u posebne kaveze jedan do drugog da se navikavaju ali i onda ne mora da znači da će se sprijateljiti.

E bas steta. Mada... kad bolje razmislim bolje da ostane ovako kako je nego da se nerviram ako povrede jedna drugu. Nesho mi se vidimo do kraja nedelje, rekla sam ti koji problem imam. Pusticu ti por. da se lepo dogovorimo :ok::heart:

Svi koji su se ikada zainteresovali za činčilu znaju da ne smeju da se kupaju, ali šta kad se sam okupa. Evo odgovora sa iskustvom.
Pre nekoliko dana naša činčila je upao u ćup sa vodom. Ne možete ni zamisliti koliko je bio mokar, ni kakva je bila naša panika, ali šta drugo, dobro smo ga osušili tapkajući suvim peškirom, promenili smo nekoliko peškira kolko da se zna. Onda smo ga isfenirali fenom koji ne duva jako i na najumerenijoj temperaturi. Naravno oraspoložili ga sa par zrna suvog grožđa i mogu vam reći sve je O.K.
Nećete verovati kako je shvatio da mu želimo samo dobro, nije se bunio ni za brisanje ni za fen. Posle sat vremena skoro da je bio potpuno suv i trčao je po sobi, naravno još uvek preplašen ali živahan. evo sad je prošlo nekoliko dana nema više nikakvih problema.

Back