Chevrolet Epica

Poruka
29
Jel moze neko da mi kaze nesto o ovom automobilu?
Chevrolet-Epica-Accessories.jpg

Gledao sam specifikacije diesel varijante sa 150 KS, ne trosi vise od 7l gradske voznje a na otvorenom 4.5 - 5l :) Sto i nije neka potrosnja ...

Kod nas i u Evropi brzo gubi vrednost...kao polovnjak ne vredi ništa ( ko ga kupi novog, nahebo je )

To sam i ja primetio kako brzo pada cena polovnih vozila te marke i za sada mi nije jasno koji je/su razlozi.

Poslednja izmena:
Potrosnja je apsolutno nerealna za toliki motor i toliki auto bez obzira sto je dizel.
Ako vec gledas Chevrolet, Cruze je mnogo bolji izbor. Prijatelj ga ima sa 1.6 benzincem i zadovoljan je. Naravno uzet je nov.

Jel moze neko da mi kaze nesto o ovom automobilu?
Pogledajte prilog 320157

Kupio sam 2008g auto u salonu, prošao sam 100 000 km BEZ IKAKVOG KVARA, sve SAVRŠENO FUNKCIONIŠE, potrošnja je NEVJEROVATNA, na otvorenom postizao sam 3,3l/100 km, (slike koje prikazuju bord computer sa ostvarenom prosječnom potrošnjom u 65 pređenih km, od kojih je GOTOVO POLOVINA USPON, objavio sam na FB profilu)

Širi je za 6 cm u kabini od E class Mercedesa istog godišta, brži je od njega značajno i manje troši.

Vozio sam ga maximalnom brzinom 210 km-h, u tom režimu pokazuje nedostatke pojačane buke u kabini i duplira se potrošnja. Ovo je zbog toga jer ima samo 5 brzina. Auto je težak 1650 kg, a ubrzava od 0-100 za manje od 10 sec...dakle radi se o bolidu u klasi....

Posle 100 000 mijenjam plivajući zamajac, novi košta oko 550 EUR, polovni 250...

Sve ostalo SAVRŠENO RADI, KAO DA SAM AUTO IZVEO IZ SALONA

Za manje pare, jače i bolje auto ne postoji na planeti....

Tipican veci americki automobil.

Snazan, grub i trosi mnogo.

Iz serije "Optre" i "Cruzea"

Lupa ovaj blajbinger kao otvoren prozor

Odlican porodican auto, podcenjen sto znaci jeftin u nabavci...

- - - - - - - - - -

60% čajnezerskih delova kao i na svakom američkom autu.
Kod nas i u Evropi brzo gubi vrednost...kao polovnjak ne vredi ništa ( ko ga kupi novog, nahebo je )

Pa to je upravo odlicno daje mogucnost ljudima sa malim budzetom da dodju do odlicnog vozila tj do auta kojeg nikada ne bi mogli sebi da priuste da auto nosi znak gospodara prstenova, nisan ili elisu aviona...

Potrosnja za auto ove velicine prihvatljivih 8.2 litra po specifikaciji auto date

Motor 2000 kubika jeftina registracija

Bolji auto a za manje para od ovoga za porodicu tesko moze da se kupi

Prostran, veliki , udoban , veliki gepek - to je najbitnije vecini porodicnih ljudi.

Narocito veliki gepek to zna svako ko je sa porodicom i malom decom ikada putovao negde na odmor.

- - - - - - - - - -

Kupio sam 2008g auto u salonu, prošao sam 100 000 km BEZ IKAKVOG KVARA, sve SAVRŠENO FUNKCIONIŠE, potrošnja je NEVJEROVATNA, na otvorenom postizao sam 3,3l/100 km, (slike koje prikazuju bord computer sa ostvarenom prosječnom potrošnjom u 65 pređenih km, od kojih je GOTOVO POLOVINA USPON, objavio sam na FB profilu)

Širi je za 6 cm u kabini od E class Mercedesa istog godišta, brži je od njega značajno i manje troši.

Vozio sam ga maximalnom brzinom 210 km-h, u tom režimu pokazuje nedostatke pojačane buke u kabini i duplira se potrošnja. Ovo je zbog toga jer ima samo 5 brzina. Auto je težak 1650 kg, a ubrzava od 0-100 za manje od 10 sec...dakle radi se o bolidu u klasi....

Posle 100 000 mijenjam plivajući zamajac, novi košta oko 550 EUR, polovni 250...

Sve ostalo SAVRŠENO RADI, KAO DA SAM AUTO IZVEO IZ SALONA

Za manje pare, jače i bolje auto ne postoji na planeti....

Svaka cast na ovoj informaciji iz prve ruke! Ti si jasno dokazao da sve ruzno sto govore o ovom autu nema veze sa realnoscu , tvoje iskustvo je dokaz za to :)

Bravo.

Ovo da ti je trosio samo 3.3 litra dizela na otvorenom bas ne mogu da verujem mozda ako meris samo u petoj brzini potrosnju...

U svakom slucaju odlicna kupovina za male pare dobija se dosta opreme jer amerikanci za razliku od nemaca na stede na opremi

Nemci ti prodaju klot auto bez icega za pare koje kod drugih brendova dobijas full ili skoro full opremu

Sve u svemu fali nam na forumu vise pravih vozaca kao sto si ti nadam se da ces i dalje ucestvovati u diskusijama

Pozdrav

Znas Tihi i na tarabi pise ***** ali to nije.
Tako i ovaj Chevrolet ni video ameriku nije jer je ustvari koreanac.
Da je dobar drzao bi cenu a posto ih jako malo kod nas ima niko ne moze da tvrdi da je preterano dobra kupovina jer na osnovu jednog primerka se ne stvara slika o automobilu. Cruze se nekima pokazao lose i zato ga nema toliko na nasim ulicama iako je po ceni odlicna kupovina.
Ja sam licno prodao drugarovu Evandu i coveku je ubrrzo klipnjaca probila blok. Jel to sad odlicna prica?
Zasto na 1,6 daewoo motorima odlaze bregaste? Jel to dokaz kvaliteta?
I tako u krug ali s obzirom sta si sad rekao izgleda da je tvoj sledeci auto upravo Epica za koju eto nisi rekao da joj odlaze dizne,plivajuci zamajac,turbo i ostalo sto crkava kod dizelasa.z:lol:
Ili to crkava samo kod nemaca?:hahaha::hahaha:

Da je dobar drzao bi cenu a posto ih jako malo kod nas ima niko ne moze da tvrdi da je preterano dobra kupovina jer na osnovu jednog primerka se ne stvara slika o automobilu. Cruze se nekima pokazao lose i zato ga nema toliko na nasim ulicama iako je po ceni odlicna kupovina.
Ja sam licno prodao drugarovu Evandu i coveku je ubrrzo klipnjaca probila blok. Jel to sad odlicna prica?
I tako u krug ali s obzirom sta si sad rekao izgleda da je tvoj sledeci auto upravo Epica za koju eto nisi rekao da joj odlaze dizne,plivajuci zamajac,turbo i ostalo sto crkava kod dizelasa.z:lol:

Zna se šta se i u kojim uslovima eksploatacije kvari. Iako je auto sklopljen u DAEWO pogonima, ključna stvar u produkciji je, ipak, ZNANJE. Sama činjenica da je druk ležaj koji se ugrađuje u Epicu identičan onome u Opel Antari govori o jednoj sinergiji znanja. Dakle, ako se jedan kvalitetni Opelov dio ugrađuje u Epicu, to je znak da auto ne može biti nekvalitetno. To što automobil ne drži cijenu je, takođe, relativna stvar, Audi istih dimenzija i tehničke opremljenosti (10 airbag, 6x CD šaržer, digitalna klima....) košta 3x više, za 6 godina Audi izgubi 4/5 svoje prvobitne vrijednosti (oko 35 000 eur), Epika izgubi 1/2 svoje vrijednosti (oko 10 000 EUR)....Razlika između 35 000 i 10 000 opravdava popravku od 700 EUR...

Totalno je nebitno gde je auto proizveden bitno je da je to solidan auto za male pare .

Inace jeste amerikanac ali se proizvodi u koreji , Chevrolet je tamo preuzeo fabriku Daewoo-a koji je propao.

Post naseg novog kolege koji je sa ovim autom presao preko 100.000 km bez ikakvog problema to dokazuje da ne ulazimo dalje u pricu...

- - - - - - - - - -

pa neko napisao

Posle 100 000 mijenjam plivajući zamajac, novi košta oko 550 EUR, polovni 250...:zskace:

pa na svakom dizelasu ili benzincu se se menja plivajuci zamajac sa setom kvacila u tom intervalu odprilike kaline

pa neko napisao

Posle 100 000 mijenjam plivajući zamajac, novi košta oko 550 EUR, polovni 250...:zskace:

Ovu informaciju postavio sam zbog ljudi koji RADIJE KUPE POLOVNI ZAMAJAC KOJI JE IZ PRVE UGRADNJE I PREŠAO JE 25000, nego novi....upravo sam ja kupio polovni (sa provjerenom kilometražom) iz tog razloga...često novi dio NE IZDRŽI NITI TREĆINU KOLIKO IZDRŽIO DIO IZ tzv. PRVE UGRADNJE :)

Zna se šta se i u kojim uslovima eksploatacije kvari. Iako je auto sklopljen u DAEWO pogonima, ključna stvar u produkciji je, ipak, ZNANJE. Sama činjenica da je druk ležaj koji se ugrađuje u Epicu identičan onome u Opel Antari govori o jednoj sinergiji znanja. Dakle, ako se jedan kvalitetni Opelov dio ugrađuje u Epicu, to je znak da auto ne može biti nekvalitetno. To što automobil ne drži cijenu je, takođe, relativna stvar, Audi istih dimenzija i tehničke opremljenosti (10 airbag, 6x CD šaržer, digitalna klima....) košta 3x više, za 6 godina Audi izgubi 4/5 svoje prvobitne vrijednosti (oko 35 000 eur), Epika izgubi 1/2 svoje vrijednosti (oko 10 000 EUR)....Razlika između 35 000 i 10 000 opravdava popravku od 700 EUR...

Odlican post kolega. Jedina razlika je znak na haubi. Moj drug koji je kupio nov Audi A4 S line prvi kaze da je bacio pare I da nikad vise u zivotu ne bi dao tolike pare za auto.

Back