Chevrolet cruze 1.6 vs Astra classic III 1.6

Često čitam na forumima da preporučuju jači motor. Recimo, Pežo 1.4 HDI je dosta slab, uzmite 2.0HDI. Ili Bmw 725 je slab, uzmite 730, etc. Sve to stoji, svako bi voleo i 206 od 180ks, odnosno bmw 750. Ja sam vozio godinu dana auto sa 110 ks i ni u jednom trenutku mi nije zafalilo snage. Malo razumnija preticanja su moguća bez problema. Ne preticanja kolone na nekom usponu, plus iz suprotnog smera nailazi vozilo.

Ja sam se par puta vozio u Kadett-u 1981. sa 1.3l DIZEL motorom! Auto je stvarno nejak, ali stvarno. Medjutim vlasniku to uopste nije smetalo, covek je zadovoljan autom a narocito potrosnjom. I uspeo je da pretekne jedan kamion na putu, ali uz dobru pripremu i na pravcu gde se lepo videlo da nema vozila u daljini :) Sve je u glavi, kome sta odgovara i sta je dovoljno.

Ja sam se par puta vozio u Kadett-u 1981. sa 1.3l DIZEL motorom! Auto je stvarno nejak, ali stvarno. Medjutim vlasniku to uopste nije smetalo, covek je zadovoljan autom a narocito potrosnjom. I uspeo je da pretekne jedan kamion na putu, ali uz dobru pripremu i na pravcu gde se lepo videlo da nema vozila u daljini :) Sve je u glavi, kome sta odgovara i sta je dovoljno.
:mrgreen:
1.3 dizel?
Ja sam vozio Volvo 740 113ks plin, i nikada nisam imao problema sa preticanjem. Ne može baš da ''preskače'' kolone, al je dobar. Na benzinu je tek drao.
Ja sa kadetom nemam problema. Plin mi je dosta odvrnut. Krećem često u preticanja.
Dok sam vozio w123 neko vreme, 200d, nema preticanja :)

Postoji 1.3 diesel u Kadettu :think: ??

Ja se dobro secam da je covek rekao da je 1.3 dizel. Znam da bi trebalo da budu 1.6, i tih je bilo dosta, ali ovaj je tvrdio da je njegov 1.3. Nisam ulazio dalje u raspravu zato sto nisam siguran da li se stvarno pravio tako ili nije. Mozda je registrovan tako, a ustvari bio 1.6, u svakom slucaju ono se vuce po putu.

To je ovakav, Kadett D:

Opel-Kadett-D-photo.jpg

Kad je covek to meni rekao, ta dva motora koja ste naveli nisu ni postojali, znaci nije to. Kazem, moze da se desi da je smuvao pri registrovanju kad je uvezao auto, pa mu upisali 1.3, stvarno neznam, ali se tacno secam da je rekao 1.3 dizel, nema greske. U svakom slucaju, i ako je "stamparska greska" u saobracajnoj, i ako je 1.6D, stvarno je malo brzi od traktora.

Da li mozes da iznes utiske ako si ih uopste i vozio. Nesto mi je motor za 1.400kg slab za Cruze-a.

Ne znam na koji motor tačno misliš, jer se ne sećam da si to negde pomenuo.
Cruze o kome ja pričam je 1.6L i sasvim je solidan auto. Nije za divljanje i tako te stvari.
Ali je vrlo pristojan. Ako tražiš nešto jače onda uzmi onaj 1.8L.

Sve zavisi kakav si vozač. Ali najbolje bi bilo da odeš na probnu vožnju.

Opel Astru nisam vozio, ali Vectru i Insigniu jesam. Opel je vrlo kvalitetan auto.
Sa oba sam presao po otprilike 150.000 i samo reči hvale.

Poslednja izmena:
Kad je covek to meni rekao, ta dva motora koja ste naveli nisu ni postojali, znaci nije to. Kazem, moze da se desi da je smuvao pri registrovanju kad je uvezao auto, pa mu upisali 1.3, stvarno neznam, ali se tacno secam da je rekao 1.3 dizel, nema greske. U svakom slucaju, i ako je "stamparska greska" u saobracajnoj, i ako je 1.6D, stvarno je malo brzi od traktora.

u taj kadet o kom ti pricas 1979-1984 je isao samo 1.6 dizel, korsa model koji je krenuo u proizvodnju 1982 imala je u ponudi 1.5 dizel motor, 1.3 dizel za tog kadeta bi bilo stvarno malo i 1.6 je malo

Poslednja izmena:

Back