Chevrolet cruze 1.6 vs Astra classic III 1.6

bora61

Primećen član
Poruka
584
Posle sajma automobila, moj izbor se sveo na jedan od ova dva auta.

Cruze 12.700 €
full oprema, unutra dosta mesta . 4.6m

Astra Classic III 1.6 limuzina. 11.800 €
veliki, udoban, tabla malo demode. Nije full i nema parking senzore, mp3, Esp. 4.6 m

Kazu da je u oba automobila Astrin 1.6 motor ?

Da li neko ima iskustva sa Cruze-om i ovom Astrom?
Zakazao sam za sutra probnu voznju a necije islustvo mi moze mnogo pomoci.

Posto su oba vozila iz GM korporacije, nije cudno da koreanac ima Astrin motor. Ustvari, znam da je Cruze nastao na platforimi najnovije Astre, tako da je na modernijoj bazi nego Astra H.

Ja bih uzeo Cruze, kad bih birao izmedju ova dva koje si ti naveo, i ne bih se razmisljao, bas zato sto znam da su po kvalitetu maltene isti, a Cruze za isti novac pruza mnogo vise. I lepsi je :)

Jeste da Cruze ima bolju opremu, pa čak i atraktivniji izgled i dizajn, ali za Astru ćeš naći delove i u piljarnici. Samim tim što je veći izbor delova i cene mogu biti biti pristupačnije. Pogotovo ako ti uztreba neki deo koji ti odgovara čak i sa auto-otpada, onda je tu Astra u prednosti. Znači cela priča je u održavanju. Astra ima desetogodišnju garanciju za lim, što joj daje prednost kod prodaje kao polovnjaka. A kada smo već kod polovnjaka, uvek će Opel bolje kotirati. A da li si možda razmišljao Reno Fluensu?

Poslednja izmena:
Jeste da Cruze ima bolju opremu, pa čak i atraktivniji izgled i dizajn, ali za Astru ćeš naći delove i u piljarnici. Samim tim što je veći izbor delova i cene mogu biti biti pristupačnije. Pogotovo ako ti uztreba neki deo koji ti odgovara čak i sa auto-otpada, onda je tu Astra u prednosti. Znači cela priča je u održavanju. Astra ima desetogodišnju garanciju za lim, što joj daje prednost kod prodaje kao polovnjaka. A kada smo već kod polovnjaka, uvek će Opel bolje kotirati. A da li si možda razmišljao Reno Fluensu?

Auto uzimam da mi traje sto duze ( do smrti ) i nemam nameru da ga prodajem. i kada sam vozio Zastavu 101 ( 20 godina) nikada se nisam snabdevao na otpadima.
Reno sam odbacio, zbog mnogo kradja i uzasnim servisom i delovima kod nas.

U svakom slucaju, hvala na vasim vidjenjima situacije, iako ih niste voziili i nemate iskustva iz prve ruke.

Kad sam spomenuo auto-otpade, pre svega sam mislio na neke delove tipa plastikarije, neko staklo, limarija itd. glupo je za to bacati pare i kupovati orginal u servisu. Ni ja nisam pristalica delova sa otpada koji su vezani za upravljački mehanizam, kočnice, vešanje, motor, it. Znači manje-više na potrošni meterijal. Što se tiče Renoa, i sam sam vlasnik ove marke, Živim u Subotici. Servis ima. Korektan. Delova ima. Što nema to se naruči. Možeš birati, Hoćeš orginal, ili neorginal. Ako ćeš strogo orginal, to se lepo naruči, i stiže iz centralnog magacina za par dana, ali i ima svoju cenu. Što se tiče krađe, ne vidim da je jedan Opel u prednosti u odnosu na Renoa. Švabi su popularni. Druga je stvar sa koreancima. Jedna "lavlja šapa" ne može da škodi, bez ozira na proizvođača.

Pa da. Dobar je Cruz. Ali kada ti uztreba neki branik, hauba, krilo, hladnjak, far, itd, ima da ti bude i "dobar" novčanik. Za te pare kupićeš pet Opelovih. Pa ti sad vidi. A jedog dana kada ga budeš prodavao, (tada će biti u godinama),ne da češ ga prodati, nego ćeš još i da platiš samo da ga odnesu. :rotf::rotf::rotf: Ja još nisam video nekog da kupuje polovnog koreanca. Barem ne kod nas. A Opela? Uvek ćeš ga moći prodati. Pa makar za 2 dinara. Ali ćeš ga prodati, i nešto dobiti za njega. Ama ljudi pogledajte malo i održavanje, kasniju prodaju itd. Nemojte se samo hvatati za opremu, izgled itd.

Poslednja izmena:
Cruze ne nosi Daewoo-ov znak no Chevroletov. Odavno ti automobili nisu Korejanci.
GMu pripadaju oba. A što se Opela tiče on nije poznat kao auto koji drži cenu
(napr. kao izvikani Golf). Lično mislim da će u ovom slučaju bolje proći
sa Cruzom.

Pričaš o delovima kao da je MB. Bolje onda Fiata uzeti ako tako gledaš
pa da ga čuka i grebe da mu ne bude žao :D :P

Sigurno je čovek zaračunao sve kasnije troškove kad se odlučio baš za ova 2.
Ne verujem da je tek tako ;)

Poslednja izmena:
@vd

Sigurno da nije onaj 'pravi' Chevrolet iz SADa, ali je dobar auto.
GM, tj. Chevrolet ih je kupio i mnogo poboljšao proizvodnju.
Neki drugi ljudi su sada zaduženi. Korejanci nemaju veze.

Nije to situacija kao u SRB kad se kupi fabrika da propadne još više,
pa ostaju isti ili gori ljudi na čelu.

Poslednja izmena:
[Ne_Vazim_Se];17277497:
... a i Opel je drzao cenu samo tako poslednji put kada sam gledao... znachi pre nekih aj da kazemo 6 meseci Astra klasik 2001-2 4 i po soma evra bila...

Ovo što gledaš kod nas nije realno stanje. Mi smo poznati da precenjujemo aute.
Tu Astru u Nemačkoj će otprilike da ti poklone džabe uz neki auto samo da je odvezeš.
Reci auto 10-11 god, izakan, 3 puta vraćana kilometraža, izdrndan za 4.000. Gde je tu mozak.

Ja sam imao jednog Opela skoro, u onom najjačem fullu pa sam ga prodao bud zašto
samo jer je Opel.. Kvalitetan je to auto, nema šta, ali šta naš ljakse zna. Nema VW znak :D

Pa da. Dobar je Cruz. Ali kada ti uztreba neki branik, hauba, krilo, hladnjak, far, itd, ima da ti bude i "dobar" novčanik. Za te pare kupićeš pet Opelovih. Pa ti sad vidi.

Ovo je tačno, i moglo bi da bude odlučujuće u ovoj dilemi.

A jedog dana kada ga budeš prodavao, (tada će biti u godinama),ne da češ ga prodati, nego ćeš još i da platiš samo da ga odnesu. :rotf::rotf::rotf: Ja još nisam video nekog da kupuje polovnog koreanca. Barem ne kod nas. A Opela? Uvek ćeš ga moći prodati. Pa makar za 2 dinara. Ali ćeš ga prodati, i nešto dobiti za njega. Ama ljudi pogledajte malo i održavanje, kasniju prodaju itd. Nemojte se samo hvatati za opremu, izgled itd.

Dobro veli čo'ek.

Bilo bi lepo kada bi vas dvojica - trojica koji ste se našli da ispravljate moje stavove
napisali nešto o ova 2 auta, a ne da se raspravljamo da li je na mestu
šefa u Chevroletu Korejanac ili Amerikanac.

Ja u firmi imam jednog Cruza a vozio sam i Opela.
Koji god da uzme neće pogrešiti.

Da li mozes da iznes utiske ako si ih uopste i vozio. Nesto mi je motor za 1.400kg slab za Cruze-a.

Back