Pri paljenju kompa zapuca mi pri uchitavanju Checking NVRAM... u cemu je problem??? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad mi je pre par meseci "vrisnuo" kuler na grafičkoj i zujao ko lud, pronašla sam "tačku G" na kućištu i onda pesnicom lupim na istu i kuler se "ućuti" na cca pola sata.
Kad opet prozuji, ja ponovo. To je onda dovelo do toga da je grafička "ispala iz ležišta".
Jel nisi ti imao slične situacije?
![]()
i onda pesnicom lupim na istu i kuler se "ućuti" na cca pola sata.
Resetovao sam plocu....Clear CMOS...pokusacu i ovu foru
Kad mi je pre par meseci "vrisnuo" kuler na grafičkoj i zujao ko lud, pronašla sam "tačku G" na kućištu i onda pesnicom lupim na istu i kuler se "ućuti" na cca pola sata.
Kad opet prozuji, ja ponovo. To je onda dovelo do toga da je grafička "ispala iz ležišta".
Jel nisi ti imao slične situacije?
![]()
Bolji efekat bi imala...da si malo pritezala i otpuštala zavrtnje... koji nose taj ventilator....![]()
Bolji efekat bi imala...da si malo pritezala i otpuštala zavrtnje... koji nose taj ventilator....![]()
Nije stvar u vibracijama, nego se čuje osovina rotora unutar kulera. Udarac ga pomjeri i onda se neko vrijeme ne čuje![]()
Pri paljenju kompa zapuca mi pri uchitavanju Checking NVRAM... u cemu je problem???![]()
*bg druze nije grafa,...zamenio sam bateriju na ploci i sad radi kao podnmazano.....glupa logika ali radi. U svakom slucaju hvala drustvo za pomoc...kao sto rekoh nije sve u glavi ,ima nesto i baterijama na ploci
![]()
![]()
KAKO NIJE....
Što su vibracije manje amplitude ( osovina je dobila - manje lufta )...TON JE VIŠI.......a kada vibracije dobiju veću amplitudu....TON JE NIŽI....a tada se iste vibracije bolje prenose i na... KUĆIŠTE.......ONDA IMAŠ KONCERT - BUKE...
Pa da... Tako bilo...Nije stvar u vibracijama, nego se čuje osovina rotora unutar kulera. Udarac ga pomjeri i onda se neko vrijeme ne čuje![]()
U svakom slučaju problemi su rešeni. I postavljača (a i moj vala)KAKO NIJE....
Sve pa i zvuk...POTIČE OD VIBRACIJA...
Što su vibracije manje amplitude ( osovina je dobila - manje lufta )...TON JE VIŠI.......a kada vibracije dobiju veću amplitudu....TON JE NIŽI....a tada se iste vibracije bolje prenose i na... KUĆIŠTE.......ONDA IMAŠ KONCERT - BUKE...