Checking NVRAM... problem

Kad mi je pre par meseci "vrisnuo" kuler na grafičkoj i zujao ko lud, pronašla sam "tačku G" na kućištu i onda pesnicom lupim na istu i kuler se "ućuti" na cca pola sata.
Kad opet prozuji, ja ponovo. To je onda dovelo do toga da je grafička "ispala iz ležišta".
Jel nisi ti imao slične situacije?
:lol:

Kad mi je pre par meseci "vrisnuo" kuler na grafičkoj i zujao ko lud, pronašla sam "tačku G" na kućištu i onda pesnicom lupim na istu i kuler se "ućuti" na cca pola sata.
Kad opet prozuji, ja ponovo. To je onda dovelo do toga da je grafička "ispala iz ležišta".

Taj rad sunchaya!!!:mrgreen:

i onda pesnicom lupim na istu i kuler se "ućuti" na cca pola sata.

Jedno kućište sam skroz polupao zbog ovog:)

Resetovao sam plocu....Clear CMOS...pokusacu i ovu foru

Pa to i jest ta fora:)

Izvadi RAM memoriju, ili ako imaš više komada, zamijeni im mjesta, pokušaj sa samo jednom pločicom itd.

Moguće da ti je baterija riknula, ili jedan čip na ploči.

Bolji efekat bi imala...da si malo pritezala i otpuštala zavrtnje... koji nose taj ventilator....;)

Nije stvar u vibracijama, nego se čuje osovina rotora unutar kulera. Udarac ga pomjeri i onda se neko vrijeme ne čuje:D

KAKO NIJE....:think:

Sve pa i zvuk...POTIČE OD VIBRACIJA...:)

Što su vibracije manje amplitude ( osovina je dobila - manje lufta )...TON JE VIŠI.......a kada vibracije dobiju veću amplitudu....TON JE NIŽI....a tada se iste vibracije bolje prenose i na... KUĆIŠTE.......ONDA IMAŠ KONCERT - BUKE...;)

Pri paljenju kompa zapuca mi pri uchitavanju Checking NVRAM... u cemu je problem??? :dash:

Ovu poruku ti izbaci prvu, znači kad uključiš računar prvo što piše na ekranu je provjera grafičke memorije?
Gračička kartica je u pitanju. Nije se pomjerila, jer ima signala iz nje na monitoru, najvjeroc+vatnije je pokvarena memorija na njoj. Pokušaj sa drugom karticom.

*bg druze nije grafa :mrgreen: ,...zamenio sam bateriju na ploci i sad radi kao podnmazano.....glupa logika ali radi. U svakom slucaju hvala drustvo za pomoc...kao sto rekoh nije sve u glavi ,ima nesto i baterijama na ploci :mrgreen: :klap:

Pretpostavio sam da je to. Nije glupa logika.

KAKO NIJE....

Što su vibracije manje amplitude ( osovina je dobila - manje lufta )...TON JE VIŠI.......a kada vibracije dobiju veću amplitudu....TON JE NIŽI....a tada se iste vibracije bolje prenose i na... KUĆIŠTE.......ONDA IMAŠ KONCERT - BUKE...

To je tačno, al govorio sam o vibracijama koje uzrokuje osovina. Da bi se popustili šrafovi koji drže kuler, potrebne su mnogo jače vibracije;)

Nije stvar u vibracijama, nego se čuje osovina rotora unutar kulera. Udarac ga pomjeri i onda se neko vrijeme ne čuje:D
Pa da... Tako bilo...
Mada i ovo stoji :)
KAKO NIJE....
Sve pa i zvuk...POTIČE OD VIBRACIJA...
Što su vibracije manje amplitude ( osovina je dobila - manje lufta )...TON JE VIŠI.......a kada vibracije dobiju veću amplitudu....TON JE NIŽI....a tada se iste vibracije bolje prenose i na... KUĆIŠTE.......ONDA IMAŠ KONCERT - BUKE...
U svakom slučaju problemi su rešeni. I postavljača (a i moj vala)

Back