Chavesova smrt

KianyRiws

Ističe se
Poruka
2.747
Evo,jutros je javljeno da je posle dve teske godine borbe sa opakom bolescu,preminuo veliki borac za svoj narod,veliki covek pre svega Ugo Chaves.Mozda se naizgled nekom cini da je ova vest postavljena na pogresan pdf,ali ja mislim da nije...i te kako nije.Svi problemi koji su ovog coveka snasli,poceli su od onog trena kad je velikoj i mocnoj SAD rekao,,Ne dam!To je nase!"Nije dao Amerikancima da udju na tle Venecuele i tamo sa svojim bankama i mocnim korporacijama,pre svega naftnim,urade legalnu pljacku njihovog naroda i zemlje.U toj borbi sa njima,,zakacio"je i kancer koji mu je na kraju dosao glave.Tamo je sada situacija neizvesna i teska i moguce je svasta,medjutim bez obzira na sva buduca desavanja,ostaje fakat da se Chaves i te kao uspesno pobunio i da je pokusao drzavu odrzati na nogama.U vezi toga,a povodom njegovog fizickog odlaska,mislim da bi bilo dobro-ko zeli i ko ima vremena-da pogleda ovaj filmo tome kako se iz ekonomskih razloga pokusavaju porobiti i unistiti mali narodi i polurazvijene zemlje Latinske Amerike.Dajem ovaj film sa prevodom na srpski na:

chavez1229.jpg

Koliko je sada pravednika ostalo na svetu? 35?

Venecuelanska nafta je bila dovoljno jeftina da amerima ozbiljno pokvari profit.
Nisu imali myda da ga bombarduju i otmu ili zapale naftne izvore.

A sada? Hoce li Teksasani platiti postavljanje kvislinske proamericke vlade u Venecueli?
Ili je pametni Ugo za zivota negde postavio zamku za medvede i Amere?

Sad ću da odgledam u više delova, jer nemam 1,30 sat u komadu, ovaj klip iz uvodnog posta
Prodaja zemlje amerima ili nekom drugom je zločin koji pojedinci na vlasti upakuju u lep ekonomski ukrasni papir.
To je zločin kome se ne sudi ni na jednom sudu...osim narodnom.

Back