Chat...

meni se više sviđa vid komunikacije koji je na forumu
teme su pregledne, uvek možeš da citiraš nekoga ko je na prethodnj strani i tako se nadovežeš
a na čatu ispada da odgovaraš samo onome koje iznad tebe
i dok kucaš post obavezno se ubaci neko
ne odgovara mi ni fejs toliko, fejs mi više liči na čat nego na forum

mada...sve to isto....stvara zavisnost :mrgreen:

Vid komunikacije koji je na forumu je zaista mnogo bolji, jer postoje teme koje zive kao licnost za sebe.... Bila je jedna moja tema "svrha foruma"...

Odoh da je potrazim! :)

ne svidja mi se chat, smara. ima ga i u okviru 4uma. prelistavanje chata i sta je ko napisao je cisto gubljenje vremena. isto vazi i za pracenje chata. dobro, ni listanje tema na 4umu nije uvek bolje, ali su barem teme pregledne i postovi. a mogu se izlistati i naknadno bez problema, ili barem ono sto ostane od postova nakon brisanja. :lol: a i moze da se sacuva za zlu ne terbalo, da se nadje pri ruci. :lol:

Na chat kanalu ko umije da vodi razgovor moze dozivjeti pravi performans.
Al nemamo svi dovoljno duha. Zacaureni u svojim malenkostima, rijetki umiju iskoristiti neke od divnih osobenosti tog inace krnjeg nacina komunikacije.

Kakva su vasa iskustva? Da li ste posjecivali ili posjecujete chat kanale?

Ne sada, ali ranije prilicno intenzivno. Serbiancafe, tj. miRC chat. Kanali: legendarni Mazo kviz, SC, Beograd, 25+, tamo negdje od 1998. pa do 2002., plus nesto kasnije. Imao sam intenzivnu chatersku romansu sa jednom osobom 2005. godine (najbolja prica ikada, od metempsihoze i reinkarnacije, preko sefardskih Jevreja, mongolske etnologije, americke klasicne literature, do neurologije), nasli smo se cak i stvarnom svijetu, ali je ispala zestoka svadja posto se na kraju ispostavilo da je imala decka.
Legendarna ekipa sa 25+: ZEKO, Grofica, Petite Grenouille, Vanda, Vesna BG, Savatije, gospodin snoshaj, e (sa njom od 2001. godine imam redovan i prijateljski kontakt sve do danas) i masa frikova sa SC-a... Sacuvao sam najzanimljivije price u Notepadu, tako da ponekad citam i smijem se koliko je bilo bas te verbalne kreativnosti, spontanosti i ludila... Svoj prvi cyber sex sam dozivio na SC chatu, ali se ispostavilo na kraju da je osoba bila musko. Nema veze. I to je za ljude. :mrgreen:
Posto sam naucio lekciju, najveci gust je bio prijaviti se kao zemska (Vrtirepka, to mi je bio jedno vrijeme nadimak) i paliti ove muske ali cisto da vidim kako operise muski mozak sto se tice kreativnosti, itd.
Treba da vidis BBS Sezamov chat (diskusije) iz 1992. godine (srpski programeri, sto je okacio jezikoslovac Danko Sipka na jednom od svojih sada utrnulih poljskih sajtova) kad vecina nas je umjesto kompa imala kramp i motiku, koji su to ludjaci bili. Odlicna prica i zezancija (za moj ukus mozda previse politike). Ipak, forumi su bolji sto se tice diskusije i polemike, mada, ne volim pretjerano druzenje i chatovanje na forumu. E, ako nesto ne volim na forumima, to je definitivno praznoslovlje.

Ne sada, ali ranije prilicno intenzivno. Serbiancafe, tj. miRC chat. Kanali: legendarni Mazo kviz, SC, Beograd, 25+, tamo negdje od 1998. pa do 2002., plus nesto kasnije. Imao sam intenzivnu chatersku romansu sa jednom osobom 2005. godine (najbolja prica ikada, od metempsihoze i reinkarnacije, preko sefardskih Jevreja, mongolske etnologije, americke klasicne literature, do neurologije), nasli smo se cak i stvarnom svijetu, ali je ispala zestoka svadja posto se na kraju ispostavilo da je imala decka.
Legendarna ekipa sa 25+: ZEKO, Grofica, Petite Grenouille, Vanda, Vesna BG, Savatije, gospodin snoshaj, e (sa njom od 2001. godine imam redovan i prijateljski kontakt sve do danas) i masa frikova sa SC-a... Sacuvao sam najzanimljivije price u Notepadu, tako da ponekad citam i smijem se koliko je bilo bas te verbalne kreativnosti, spontanosti i ludila... Svoj prvi cyber sex sam dozivio na SC chatu, ali se ispostavilo na kraju da je osoba bila musko. Nema veze. I to je za ljude. :mrgreen:
Posto sam naucio lekciju, najveci gust je bio prijaviti se kao zemska (Vrtirepka, to mi je bio jedno vrijeme nadimak) i paliti ove muske ali cisto da vidim kako operise muski mozak sto se tice kreativnosti, itd.
Treba da vidis BBS Sezamov chat (diskusije) iz 1992. godine (srpski programeri, sto je okacio jezikoslovac Danko Sipka na jednom od svojih sada utrnulih poljskih sajtova) kad vecina nas je umjesto kompa imala kramp i motiku, koji su to ludjaci bili. Odlicna prica i zezancija (za moj ukus mozda previse politike). Ipak, forumi su bolji sto se tice diskusije i polemike, mada, ne volim pretjerano druzenje i chatovanje na forumu. E, ako nesto ne volim na forumima, to je definitivno praznoslovlje.
Ovo, celoj priči daje novu socio - ekonomsku dimenziju !!!
Pošto su pravi, čistokrvni ****** podelili, između sebe, sve one silne strane donacije EU i raznih NVO, u cilju pravljenja " Parade ponosa ", da li i ti imaš pravo na svoj deo kolača, s' obzirom da su tebe ... pa, ovaj ... samo cyberovali ?!? :eek:

Pošto su pravi, čistokrvni ****** podelili, između sebe, sve one silne strane donacije EU i raznih NVO, u cilju pravljenja " Parade ponosa ", da li i ti imaš pravo na svoj deo kolača, s' obzirom da su tebe ... pa, ovaj ... samo cyberovali ?!? :eek:
ne priznaje mu se staž dok bar ne objavi log fajl...

Totalni promasaj. Naprotiv, radi se o jednoj sasvim jasnoj psiholoskoj dimenziji. Max Wertheimer je osnivac gestalt-psihologije ciji temelj jeste u shvacanju cjeline, strukture ili oblika, znaci, dijelovi su odredjeni prema toj istoj cjelini. Isti element ili ton u drugacijem kontekstu te cjeline ima sasvim drugo znacenje i razlicito se interpretira (tzv. zakon strukture i zakon clanstva). Gestalt teorija, izrazita intelektualisticka, izvrsila je jak uticaj na modernu psihologiju.
Na sve navedeno se nadovezuje psiholog Wolfgang Kohler, Wetheimerov sljedbenik, koji je dokazivao hipoteze svoga ucitelja eksperimentisuci sa zivotinjama, pogotovo pticama i covjekolikim majmunima. Utvrdio je da antropoidni majmun visoko postavljenu bananu "grabi" uvidjanjem bas te cjeline (sastavljanjem razbacanih sanduka ili spajanjem odvojenih stapova). Fino procitaj opet moj tekst, nemoj da izvlacis stvari iz konteksta, probaj da uvidis cjelinu teksta (sastavi kutije ili stapove, bez vlastitih predrasuda, strahova, projekcija, itd), pa ces shvatiti da si izveo pogresan zakljucak. Mozda dobijes jednu bananu kao nagradu.

Poslednja izmena:
Nemam iskustva u četovanju sa nepoznatim osobama, ali mi je mnogo značio kada sam tako, preko FB ,stupila u kontakt sa bratanicom koja živi u Irskoj( bivša snaja je Irkinja i odvela je kad je imala 6 meseci), pa se i tako dogovorile, da sa punih 17 godina dođe u svoj rodni grad ovog leta:vatromet:.Čule smo se redovno telefonom, ali to nije bilo ono pravo, tek redovno četujući, mogla sam da joj pokažem, koliko nam nedostaje, a i ona je shvatila, jer je bila zbunjena i neodlučna do tada, da želi da upozna i svoju drugu domovinu.Ako čet i u drugim oblastima ima ovako pozitivna dejstva, onda ga podržavam:D

Al nemamo svi dovoljno duha. Zacaureni u svojim malenkostima, rijetki umiju iskoristiti neke od divnih osobenosti tog inace krnjeg nacina komunikacije.

eto
a ja baš odbih poziv na chat
nikad nću znati šta sam propustila

Posecivala nekada davno intenzivnije serbiancafe chat putem Mirca, pa i SC forum. U vreme dok je chat bio bas popularan i ljudi su imali namere opusteno se druziti. Sad mi se cini da je chat vise sredstvo za trazenje kres shema, nego li za opustenu zezanciju. Bilo je dosta dobre price, druzenja (jedno druzenje je preraslo u vezu, koja je kasnije pukla)... ali mi ubrzo dosadilo konstantno sedenje za kompom i kuckanje. Vise sam za spiku, druzenje, akciju uzivo, gde se ima uvid u facialnu ekspresiju sagovornika, gde mozes osetiti neciju energiju, cuti boju glasa, dodirnuti osobu...itd. uostalom mnogo me smorise silna kuckanja, virtuelna "nadmudrivanja", isprazni razgovori i sl.. Chat je odlican za idealizovanje, pogresno interpretiranje napisanog i razne druge greske u komunikaciji.

Kad se samo setim koliko razgovora je bilo sa ljudima raznih profila - interesovanja, profesija, godina, pa razmenjenih zivotnih prica (saznao si ko, koga, zasto, koliko, gde, kada i sve drugo sto im se desavalo, a da im bliznji nisu znali sve te informacije), uhvatim se za glavu. Bilo je ljubavnih, finansijskih, bracnih, profesionalnih..itd. potopa...sedenja za kompom nocima i jutrima...
Iako su svi ti razgovori doprineli nekima saznanjima i bilo je prijatno provoditi vreme sa njima, ipak smatram da su chatovanje i forumasenje veliko gubljenje vremena. Post, dva dnevno i to je mnogo.

Ne samo da mi se ne kucka, vec mi se i ne prica..

Poslednja izmena:

wow, do ovog trenutka sam verovala da ništa u životu nisam propustila:D

staromodna sam. preferiram razgovor licem u lice, a od pisane forme volim pisma, koja valjda više niko nikom ne piše:confused:
chat je za mene brz, konfuzan i ne verujem da bih se snašla:rumenka:

Back