Chat...

_Snow Queen_

Primećen član
Poruka
659
Na chat kanalu ko umije da vodi razgovor moze dozivjeti pravi performans.
Al nemamo svi dovoljno duha. Zacaureni u svojim malenkostima, rijetki umiju iskoristiti neke od divnih osobenosti tog inace krnjeg nacina komunikacije.

Kakva su vasa iskustva? Da li ste posjecivali ili posjecujete chat kanale?

Al nemamo svi dovoljno duha. Zacaureni u svojim malenkostima, rijetki umiju iskoristiti neke od divnih osobenosti tog inace krnjeg nacina komunikacije.

Дефинши мало ''прави перформанс''....
Шта је то што чет пружа, а да тога нема у живој комуникацији или на форуму?

Šta ti je to?

Дефинши мало ''прави перформанс''....
Шта је то што чет пружа, а да тога нема у живој комуникацији или на форуму?

Razgovaras u cetiri oka, najljepsi vid komunikacije. Dijelite linkove, slusate istu muziku...surfujete skupa.
Aktivnije se razgovara nego na forumu. Identitet je takodje zasticeniji. To ti daje umjetnicku slobodu... Nema mirisa i dodira, nema zive slike...masta buja, idealizam cvate..itd itd

Ja se jednom zaljubila catujuci. :rumenko:

Yup... performans... razna iskustva... i bilo je svega.
Za one koji se pitaju - da, drugačije je i od komunikacije uživo i od foruma.

Jedino što se ne bih složio sa onim ''začaureni u svojim malenkostima''. Jednostavno, postoje ljudi kojima je teško da vode real-time komunikaciju preko tastature, i ja to mogu da razumem.

Ima vas koje ste polu-profesionalke...znaci srocite pricu, covek misli ko zna kakva riba-avion....znaci strasno. :eek: :mrgreen:

Razgovaras u cetiri oka, najljepsi vid komunikacije. Dijelite linkove, slusate istu muziku...surfujete skupa.
Aktivnije se razgovara nego na forumu. Identitet je takodje zasticeniji. To ti daje umjetnicku slobodu... Nema mirisa i dodira, nema zive slike...masta buja, idealizam cvate..itd itd

Ovo meni zvuči opasno....ako do sada nisam probala,onda i neću....:think:

Nemam iskustva s tim
I ne privlaci me
Zacaurena u svoju malenkost, zivot koji imam u rl je dovoljno realan i uzbudljiv da ne moram da unosim dodatne stimulanse te vrste u zivot

Ovo meni zvuči opasno....ako do sada nisam probala,onda i neću....:think:

E bas bi bilo dobro da probas. Drugacije je nego na fejsu. Ko kad odes u kafe ali imas duhovnu sliku. :) Kad se samo sjetim raznih mi nikova. :zper:

Zacaurena u svoju malenkost...

Moze se i zadrzati detalje, podatke o sebi za sebe, a sluzeci se istinom ostati u rl-u...pa opet izaci iz sebe, i izaci iz svakodnevnog, otisnuti se u umjetnost, dubuni...uzivancija! :)

:bye:

Poslednja izmena:
Volim javne chat kanale na kojima nema previse ljudi.I ako su ucesnici duhoviti pa svojim dosetkama dopunjuju jedno drugo. Nekad se naglas smejem. Krstarica nema takav chat... steta.

krsta ima pričaonicu... :) ali ne znam da li forumaši idu tamo... :D ja od kako sam došla na forum, u pričaonicu sam otišla još svega par puta...
inače ja lično ne volim chatove u sklopu foruma, one ugrađene chatove na index strani... chateri su drugačija vrsta od forumša i to mi nikako ne ide jedno sa drugim... :lol:

ranije sam posećivala dosta wap chatova, a poslednjih par godina sam uglavnom bila na nekim irc kanalima koji su vezani za neke online igrice... i nikad nisam chatovanje shvatala kao ozbiljan vid komunikacije, pa valjda zato nikada i nisam doživljavala neke neprijatne situacije... :)

Ovde se o catu govori kao o nekom sportu pa kao jesmo u tome ili nismo. Catujem, naravno ali catujem kad se zelim "cuti" sa nekim od prijatelja ili poznanika, kad zelim videti sta ima novo kod odredjene osobe. Uopste nisam razumela da se misli na skoro svakodnevni cat pa razgovor sa bilo kim nepoznatim ko je tu. Ja i catujem samo na fb ili sa naloga na gmail adresi, a tu su mahom meni poznati ljudi.
Ne mogu zamisliti sta bi to trebalo da kaze nepoznati na catu a da me uopste zainteresuje.

Cat moze biti zanimljiv sa prva dva ili tri sagovornika a posle sve se svede na isto osim ako naletimo na ludjake kao postavljacica koji pisu nebuloze, ali ni oni nisu zanimljivi samo su odvratni. Ni sa prijateljima sa foruma ne catujem, tacnije samo sam sa jednom prijateljicom catovala par puta, ne zelim da nam razgovori prerastu u ona glupa svakodnevna pitanja koja postavljamo jedni drugima reda radi...Bilo bi mi strasno da pitam svaki dan Vandu npr. sta si ti kuvala danas, kako si spavala, posto je kod vas celer ili da pitam Helen je l hladno tamo danas, koliko je karta u gradskom prevozu...Ovde smo zasticeni od tih meni tako banalnih pitanja kojim sam u rl pretrpana.
A da se zamislim opet kako sam kako se rece ovde anonimnoscu zasticena pa catujem sa neikm i lupetam gluposti i lazi o mom zivotu, o sebi kao nekom nadbicu...U mnogo cemu cu umreti kao dete ali za takve sam stvari odrasla.

Znaci sto se tice teme, ne, ne catujem sa nepoznatim ljudima.

I da kazem. Forum je u prednosti i nad catom i nad fb. Ovde ljudi razmisljaju pa sad na koji nacin nije bitno ali ipak moraju upotrebljavati mozak. Na catu lazu a na fb kace fotografije i pisu jedna drugoj bas si sllatka, u stvari ne slatka vec swatka, bas si lepa, sto si starija ti si lepsa, kao vino si i sl. sranja.
Znaci forum jedan i jedini. :)

Katarina, ocigledno nisi razumela postavljacicu. Pitanje je bilo da li posecujete chat kanale a ne da li privatno caskate sa nekim.
Kao i forum i javni chat ima svojih drazi. I da ponovim, ja volim manje chat kanale, gde se grupa ljudi zna vec neko vreme, nisu umobolni, nije im na pameti virtualni sex. Ne otvori vam se u sekundi 99 pvt prozora kao u Krstinoj pricaonici sa pitanjem: m ili z?... Eto toliko da znas da i na chatovima ima normalnih ljudi, kao sto i na forumu ima bolesnika. Ne mozes da budes tako iskljuciva. Na chatu takodje moze da se povede ozbiljna tema, tako da i chateri povremeno moraju da ukljuce mozak.

Back