Četvrtina mladih Amerikanaca ne zna ko je bio Hitler!

Врло просто, па кад би знали шта је Хитлер радио, врло брзо би повукли паралелу између Хитлеровог и Бушовог дела. Политике су им сличне, зар не...:cool:

E, ali za to je, osim obrazovanja, potreban i nivo svesti.
Zašto bi povlačili bilo kakvu paralelu?
Prosečan Amerikanac je patriota, a patriotizam mu se svodi na predstavu o sopstvenoj zemlji kao supersili. Boli ga uvo da li mu predsednik liči na Hitlera, dok god ima svoju kreditnu karticu. Tako je svuda, ne samo u SAD.

A šta nas briga to što četvrtina mladih Amera ne zna ko je bio Hitler?
Ajde, ajde... Nismo ni mi baš toliko savršeni... U jednoj ovdašnjoj gimnaziji, učenici trećeg razreda nisu znali da definišu fašizam; štaviše, nisu znali šta je "desnica" a šta "levica". TO treba da nam bude bitno, a ne koliko znaju Amerikanci.

Ne bih se složila sa tobom. To što su u gimnaziji tražili je jasna definicija jednog "pojma". Ali ako neko ne zna ko je Hitler, to znači da je to veliki propust u obrazovanom sistemu jedne zemlje namerni ili slučajni.....procenite sami.....

Врло просто, па кад би знали шта је Хитлер радио, врло брзо би повукли паралелу између Хитлеровог и Бушовог дела. Политике су им сличне, зар не...:cool:

Najverovatnije bi povukli paralelu između toga. To je logičan zaključak. Zaboraviti zločin...znači ponoviti ga....Kada bi malo više znali o zlu koje je Hitler napravio u svetu ne bi ni pomišljali da idu u Irak i na druge zemlje....

Ne bih se složila sa tobom. To što su u gimnaziji tražili je jasna definicija jednog "pojma". Ali ako neko ne zna ko je Hitler, to znači da je to veliki propust u obrazovanom sistemu jedne zemlje namerni ili slučajni.....procenite sami.....

Ali, zašto bi nama bilo važnije kako se obrazuje američki školarac od toga kako se obrazuje srpski školarac?
Konačno, zašto imamo preku potrebu da se, kao nacija, poredimo sa drugima?
Naša deca možda znaju ko je Hitler, ali ne znaju ko je, npr, Kvisling...a o nekim drugim stvarima, van istorije i politike, da i ne govorim. Ne znaju mnogo toga, zbog očajnog obrazovnog sistema, i TO treba da nam bude bitno - naša deca, naše vaspitanje i naše školstvo.

Ako hocemo da budemo posteni, ti americki tinejdzeri JESU culi za Hitlera, ali nisu umeli tacno da objasne ko je on bio. Mnogi su odgovorili da je proizvodio oruzije. Znaci, znaju da je napravio s.ranja i da je bio uzrok rata, ali ne znaju ko je, niti odakle je (ti isti tinejdzeri ne znaju sa kim je Amerika ratovala, tj. protiv koga).

Pa verovatno su morali nešto "uzgred da pomenu", pa eto šta će umesto da spomenu porobljavanje čitavog sveta, oni našli samo jedan detalj "oružje"....Mada sam ja čitala negde da postoji mogućnost da su Amerikanci upravo ti koji su snabdevali Hitlera tenkovima....(ali ću tu neproverenu informaciju zadržati za sebe, jer ne znam koliko je to tačno).
Nedavno sam gledala kako Amerikanci uživaju da repariraju tenkove i upravo su od nas kupili i još nekih zemalja stare tenkove za neku siću, koje su reparirali i sada su u odličnom stanju. Auto pod kojim prođe takav tenk postane "spljošten palačinak" (prikazali su snimak).

Najnovija informacija koju sam čula u vestima na tv-u, kaže da prema jednom istraživanju četvrtina mladih Amerikanaca ne zna ko je bio Adolf Hitler......

Па сигурно да не знају. Њихове газде васпитавају генерације кретена и оваца којима ударају жиг или чип да не залутају ван њиховог обора.

Њихов школски систем је такав да појма са животом немају - како би иначе њихове газде могле тако лако да манипулишу са крдима говеда и стадима оваца.

Potez ocajnika...Amerikanci jesu jedni od najzasluznijih nacija u II svetskom ratu ali sto se tice kontinenta ipak su Sovjeti i Britanci oni koji su spasioci...

Da, Nemci su najgore muke imali sa Sovjetima. Tamo je svaki dan ginulo onoliko vojnika koliko pogine za mesec dana na zapadnom frontu. Istorijska je cinjenica da su nemci preko 75% svojih vojnih kapaciteta i vojske usmerili na istok. Ono na zapadu je, gledano sa ove strane, smejurija

I ja sam cula da su Ameri davali oruzije Hitleru, nije to bas tako neproverena informacija. Ne kazem da je to drzava radila, ali bilo je svacega. Mudro su se drzali po strani dok nisu i sami bili uvuceni u rat.

Da i čula sam uzgred, kad je već pomenuta tema oko toga, da su oni proizvodili izuzetne tenkove Nemcima i prodavali su ih njima. Zanimljivo je i kako je njihova čelična inudustrija cvetala. Ne mogu da čvrsto stojim iza neproverenih informacija, ali sam o tome negde čitala i čula, koliko je tačno, zaista ne mogu da tvrdim.

Back