Четнички војвода шамарао Черчила у центру Београда

011-Voja-Tankosic.jpg

Војвода Воја Танкосић са својим четницима. Доњи ред с лева на десно: први НН, други Мустафа Голубић, трећи Танкосић, четврти Смајо Феровић (Омерагић) из Гусиња, пети НН. Горњи ред: НН, Владимир Милановић Воскар из Аранђеловца, Љуба Јовановић Чупа (оснивач часописа „Словенски југ“ и „Пијемонт“, један од твораца „Црне руке“), НН.

Kako kakvi mitovi ?
Amebe, pa onda mi.... zatim, Bekenbauer Srbin.
Pravio ga naš čovek, internirac iz ww2, koji radio kao sluga kod bogatog Švabe,
pa mu noću servisir'o ćerku.A, Nemica rodila kasnijeg najboljeg nemačkog fudbalera svih vremena..
Koliko znam, čak se i oglasila neka budala iz okoline Leskovca, koji se kleo da mu je tata.
Pa, srpski soldat išamarao Čerčila, jer nije bio dobar...

Po toj percepciji i Obama je Srbin !
Ali, baba ga nije na vreme izvukla iz rerne, pa se malo prepek'o....!
Ma, mi Srbi smo vasionci, na časnu reč !

Majka Ivana IV Groznog je srpskog porekla. A ti proveri.

tako sam i ja mislila dok nisam dosla do podataka iz arhiva...
Da me ne shvatis pogrsno....svakako sam uz ideju koji je zastupala vojska Srbije, cetnici, ali bilo je mnooooogo boljih i pametnijih od Draze koji nisu uspela da se probiju u tot hijerarhiji....nisu bili dovoljno namazani, lukavi, ljigavi....

Zar ne shvataš šta je cilj ovakvih tema!? Blaćenje četničkog pokreta u celini.

Prema istorijskim podacima baš taj članak je na sav glas, veoma besan u jednoj tada poznatoj beogradskoj kafani pročitao mladi potporučnik Vojislav Tankosić, i tom prilikom se zakleo da će se osvetiti dotičnom novinaru: “Stoka jedna! Ako se tog Vinstona ikada dočepam, sve ću klevete da mu naplatim!“:per:

Ova legenda je kasnije, dobila šire razmere, naravno na nivou teorije zavere. Čerčil je, navodo, upravo zbog ovog događaja mrzeo Srbe, naročito Ravnogorce, naslednike četnika kojima je i Voja Tankosić pripadao, pa je zato podržao Tita i partizane u toku II svetskog rata.

Ето видите КАКО ПОСТУПАЈУ ПРАВИ СРПСКИ ЧЕТНИЦИ, ПРАВЕ СРПСКЕ ЧЕТНИКЕ ВОЈВОДЕ!!!

naravoučenije junacima

kad god ti se digne da se lično kur4iš u ime naroda, vodi računa da taj narod posle ne naje6e zbog toga
........................................
da je Sloba stegnuo zube i je60 Medlin, ne bismo toliko naje6ali
da je onaj kljakavi Dačić poje60 Eštonku, ne bi nas sad davili k'o zmija žabu
j6g

Kakva zgodna bajka. :)

A kad je Dule dao Englezima go, tamo ..?
Jel' i to bajka ??

Onda, zaebali smo Bajforda za penziju,
a prvi brod koji je pomogao tonućem Titaniku je bio naš ...
Itd.

Daj nam Bože pameti
da ne pobrkamo
na šta treba da budemo ponosni,
a šta treba džentlmenski prećutati,
a čega se možda treba i stideti !!!

Back