ЧЕТНИЧКА ГИБАНИЦА

Срба Србић

Domaćin
Banovan
Poruka
4.007
Драги кулинари, гурмани и љубитељи квалитетног јећа и пића, помаже Бог!

Куварице мање збори, да ти ручак не загори, хехе.

После ове уводне шале, ред би бијо да пређемо на тему. Каква су ваша искуства са четничком гибаницом? Спремате ли је често? Волите ли да је једете.

Ред би бијо да овде поделимо и рецебте, да сви заједно откријемо пут како спремити добру равногорску и антикомунистичку гибаницу.

Драги кулинари, гурмани и љубитељи квалитетног јећа и пића, помаже Бог!

Куварице мање збори, да ти ручак не загори, хехе.

После ове уводне шале, ред би бијо да пређемо на тему. Каква су ваша искуства са четничком гибаницом? Спремате ли је често? Волите ли да је једете.

Ред би бијо да овде поделимо и рецебте, да сви заједно откријемо пут како спремити добру равногорску и антикомунистичку гибаницу.
A jel komunistima zabranjeno da jedu gibanicu?

"Četnička" je sa miksom kajmaka i sira u filu,kajmak opušta masnoću tokom pečenja što daje efekat dodatne masnoće,pored standardne količine ulja ili ako se baš držite originala rastopljene svinjske masti. Zato je brutalno masna po današnjim standardima i ima jak šmek zbog kajmaka i masti. Inače starija je "malo" od četnika.

Ja iskreno više volim ovu "gradsku" varijantu sa sirom,jogurtom i pavlakom i kiselom i zejtinom. Ali ja sam iz partizanske familije... šta ja znam :lol:

Cetnicku gibanicu su izmislili komunisti posle rata.
Kakva crna gibanica,pa vidite koliko je Draza bio "debeo" od te gibanice kad su ga uhvatili,ko pritka za paradajz.
Gladovalo se,a u poratnim filmoivima se jelo,pilo i senlucilo.
Na filmu moze sve,narocito ako ga snimaju pobednici.

Back