ЧЕТНИЧКА ДРЖАВА - ЦРНА ГОРА

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

BranoPG

Primećen član
Poruka
506
Црногорски политичар Предраг Поповић је једном у скупштини Црне Горе, рекао једну врло занимљиву констатацију, која када се боље сагледа, увиди се сва истинитост њгове изјаве. Он је рекао осврћући се на традицију и историју Црне Горе да: " Црна Гора по свом првобитном устројству има све елементе ЧЕТНИЧКЕ ДРЖАВЕ...и то је права СРПСКА герилска творевина".

И сам Његош те његове надове потврђуе својим стиховима у Горском Вијенцу:

"Што утече испод сабље турске,
Што на вјеру праву не похули,
Што се не хће у ланце везати,
То се збјежа у ове планине,
Да гинемо и крв проливамо,
Да јуначки аманет чувамо, -
Дивно име и свету свободу
! "

Послије косовског слома, у планинама Црне Горе коју су Турци због несаломивог отпора назвали КАРАДАГ (Црна Гора) одабране српске породице су наставиле борбу против османлијског окупатора до његовог коначног слома у Балканским ратовима и уједињења двије српске државе Србије и Црне Горе 1918.

Ко иоле познаје доктрину четничког ратовања, знаће да је војни приручник за четничке јединице регуларне Војске Краљевине Југославије писан на основу богатог искуства црногорских комитских јединица и српских четничких и хајдучких јединица које су оперисале по Старој Србији и Црној Гори против турског окупатора.

Од слома српске сјредњовјековне државе на Косову, Црногорци су себе увијек сматрали ОСВЕТНИЦИМА КОСОВА, умирали и рађали се са Обилићем на уснама, задојени косовским митом и вјером у поновно уједињење свих српских земаља распарчане и окупиране под османлијским освајачем.

И данас на СРПСКОМ ЦЕТИЊУ Постоји ОБИЛИЋА ПОЉАНА, а велики владика Раде Петар II Петровић ЊЕГОШ је установио и ОБИЛИЋА МЕДАЉУ као највеће црногорско војно одликовање.

Због свега овога и не чуди зашто је ЧЕТНИЧКИ РАВНОГОРСКИ ПОКРЕТ тако добро примљен у самој ЦРНОЈ ГОРИ за вријеме рата.

Непријатељ српства и православља је кидисао на Црну Гору вјековима али је увијек наилазио на буквално СМРТОНОСАН ОДГОВОР.

Безбожнички комунистички покрет који је у Црној Гори на силу инсталиран, одржаван је до дана данашњег и финансиран извана, као и читава његова организација али и унутрашња структура. У спрези са вјековним ватиканским стремљењима да покатоличи "шизматике" у Црној Гори.

На својем походу ка Истоку нашао је савезнике у комунистичким дериватима ратном злочинцу и Павелићевом слуги Секули Дрљевићу, а послије рата у вишепартијском систему у Либералном савезу (настављачу Секулине идеје) и ДПС који је објединио двије антисрпске струје КОМУНИСТИЧКУ И ВАТИКАНСКУ.

Данас урлатори црнгорске нације, вјере и језика настављају само недовршени посао ратног злочинца усташе Секуле Дрљевића.

Црна Гора се сада налази под окупацијом одрођеног марионетског режима у Подгорици. Овакву Црну Гору, подржавају само вјековни непријатељи некадашље праве српске Црне Горе, муслимани, католици, шиптари и полутани из безбожничких комунистичких породица.

Овакав данашњи провизоријум Монтенегро је привремена творевина као и тзв.држава Косово и као нешто неприродно није му суђено дуго да живи.

Садашње стање ће се у будућности промијенити и Црна Гора ће поново бити оно што једино може бити...СРПСКА ДРЖАВА.

Што више нападају Србе и Српску Православну Цркву...Срба све више и све су јачи.

IMG_0086.JPG

Poslednja izmena od moderatora:
:ok:

ako nesto moze da se izdvoji, kao kljucno, posto je sve odlicno napisano i na svome mestu, onda je to sledece:
Црна Гора се сада налази под окупацијом одрођеног марионетског режима у Подгорици. Овакву Црну Гору, подржавају само вјековни непријатељи некадашље праве српске Црне Горе, муслимани, католици, шиптари и полутани из безбожничких комунистичких породица.

Овакав данашњи провизоријум Монтенегро је привремена творевина као и тзв.држава Косово и као нешто неприродно није му суђено дуго да живи.

BranoPG nesrećo,
Zar možeš biti tolika neznalica?
Crnogorci uopšte nijesu učestvovali na Kosovu, čak su prije toga i ratovali sa Srbima.
U bitci na Kosovu je učestvovala srpska vojska zajedno sa vojskom skoro čitave hrišćanske Evrope. Posle te bitke, turska vojska se vratila u Tursku zbog odbrane od Mongola i Tamerlana a po Evropi su zvonila zvona i proglašavala se pobjeda nad Turcima. Tamo je Tamerlan kod Angore do nogu potukao Turke a Bajazita zarobio i vodao ga po gradovima u kavezu kao mečku dok nije lipsao.
Turci su se tek posle nekoliko godina vratili na Balkan i ponovo u velikoj bitki u Bugarskoj pobijedili evropsku hrišćansku vojsku. U turskoj vojsci je bio i Stefan Lazarević sa srpskom konjicom.
Tako su Turci došli na Balkan i tu ostali skoro 500 godina dok ih nije ponovo, ta hrišćanska Evropa i mi u njoj istjerala i postavljene su nove granice.
Neke neznalice zloupotrebljavaju slavno srpsko i crnogorsko, kao i Makedonsko četovanje i četništvo iz prošlosti (partizanski način borbe) i to pripisuju četnicima u 2..sv.ratu.
Pa još i ovo:
Prvo ime četnik se pojavio u Makedoniji, pa je kasnije prihvaćen i šire.
Ti nasjedaš na te zloupotrebe neznalica. Četnici su u 2.sv.ratu bili prije svega za etničko čišćenje a partizani su povezali sve narode u borbu protiv vanjskog napadača, Njemaca i Italijana.
Ne brukaj se sa takvim pisanjem.

BranoPG nesrećo,
Crnogorci uopšte nijesu učestvovali na Kosovu, čak su prije toga i ratovali sa Srbima.
U bitci na Kosovu je učestvovala srpska vojska zajedno sa vojskom skoro čitave hrišćanske Evrope. Posle te bitke, turska vojska se vratila u Tursku zbog odbrane od Mongola i Tamerlana a po Evropi su zvonila zvona i proglašavala se pobjeda nad Turcima. Tamo je Tamerlan kod Angore do nogu potukao Turke a Bajazita zarobio i vodao ga po gradovima u kavezu kao mečku dok nije lipsao.
Turci su se tek posle nekoliko godina vratili na Balkan i ponovo u velikoj bitki u Bugarskoj pobijedili evropsku hrišćansku vojsku. U turskoj vojsci je bio i Stefan Lazarević sa srpskom konjicom.
Tako su Turci došli na Balkan i tu ostali skoro 500 godina dok ih nije ponovo, ta hrišćanska Evropa i mi u njoj istjerala i postavljene su nove granice.
Neke neznalice zloupotrebljavaju slavno srpsko i crnogorsko, kao i Makedonsko četovanje i četništvo iz prošlosti (partizanski način borbe) i to pripisuju četnicima u 2..sv.ratu.
Pa još i ovo:
Ti nasjedaš na te zloupotrebe neznalica. Četnici su u 2.sv.ratu bili prije svega za etničko čišćenje a partizani su povezali sve narode u borbu protiv vanjskog napadača, Njemaca i Italijana.

:hahaha::hahaha::hahaha:

kome ti da se ne bruka?

ajd postavi jedno jedino naredjenje Tita koje u prvi plan stavlja borbu protiv Nemaca, Italijana ili ustasa?

BranoPG nesrećo,
Pa još i ovo:

Ајде бруко не смрди овуда, читај што ти је написано и учи се.Сва црногорска племена сем потурица попут тебе су са Косова дошли. Тебе је у мудима донио какaв комунистички изрод ко зна окле. Питај било којег честитог Црногорца, рећи ће ти што и ја.

Ти се смрдове можеш препознати само међу оним режимским подрепним мувама који покушавају на силу да расрбе Црну Гору но вам то неће поћи за руком. Те политичке "памфлете" које потураш по разним форумима остаће теби и таквима на образ, а кад скинемо овај ненародни режим у Црној Гори, буди сигуран да ћеш и ти нестати са њима као да никад нијеси постојао.

Ваше вријеме полако пролази...неће вас остати на за сјећање да сте некад постојали изроди црногорски.

Ајде одјеби са овог топика мајмунчино одвратна.

Koliko ja znam neočetništvo u Crnoj Gori njeguje Nova (i to stidljivo, nešto se ni vojvoda Mandić ne zori titulom, već je krije ka zmija noge), NS, DSS, SRS i stranke Dobrila Dedejića i Aćima Višnjića (zaboravio sam im imena)! Na zadnjim izborima ukupno oko 14% građana Crne Gore (ni polovina Srba u Crnoj Gori)!
Pa nije ni čudo što je to tako, nije ovaj narod "muvljeg pamćenja" - ja znam ljude koji su bili u četnicima, komšije su mi, i oni sami kažu da su bili ništa vojska - da tu nije bilo vojske nikakve! Nije ih narod džabe zva kokošarima i jadovima!

Koliko ja znam neočetništvo u Crnoj Gori njeguje Nova (i to stidljivo, nešto se ni vojvoda Mandić ne zori titulom, već je krije ka zmija noge), NS, DSS, SRS i stranke Dobrila Dedejića i Aćima Višnjića (zaboravio sam im imena)! Na zadnjim izborima ukupno oko 14% građana Crne Gore (ni polovina Srba u Crnoj Gori)!
Pa nije ni čudo što je to tako, nije ovaj narod "muvljeg pamćenja" - ja znam ljude koji su bili u četnicima, komšije su mi, i oni sami kažu da su bili ništa vojska - da tu nije bilo vojske nikakve! Nije ih narod džabe zva kokošarima i jadovima!

Ти си само ништа човјек, разумијем ја зашто тако пишеш...не секирај се, нијеси једини али сте у мањини.

Ти си само ништа човјек, разумијем ја зашто тако пишеш...не секирај се, нијеси једини али сте у мањини.

Ne sjekiram se - po ovom pitanju dijelim mišljenje sa 86% građana Crne Gore, i na istoj strani sam sa većinom Srba u Crnoj Gori ;)
Dakle - ubijedljiva manjina :)
Ajde što si slab sa istorijom - vidim da ti ni matematika nije jača strana :mrgreen:

Ne sjekiram se - po ovom pitanju dijelim mišljenje sa 86% građana Crne Gore, i na istoj strani sam sa većinom Srba u Crnoj Gori ;)
Dakle - ubijedljiva manjina :)
Ajde što si slab sa istorijom - vidim da ti ni matematika nije jača strana :mrgreen:

Не лажи да си Србин , јер никад не би рекао да си убједљива мањина. Срби су створили Црну Гору познату из историје, једино за ову данашњу заиста нијесу заслужни.Ову су направили изроди и душмани да би се изругивали са Србима...али једноставно оваква творевина неће дуго живјети као и свака вјештачка ствар.

Да си Србин ка што нијеси не би никад рекао да су 32% убједљива мањина кад знаш да ни "Црногораца" на задњем попису није било надполовично...

Ти си само још један провокатор са више никова...час си турбо монтенегрин..час "умјерени" Србин а све на штету Срба.

Не лажи да си Србин , јер никад не би рекао да си убједљива мањина. Срби су створили Црну Гору познату из историје, једино за ову данашњу заиста нијесу заслужни.Ову су направили изроди и душмани да би се изругивали са Србима...али једноставно оваква творевина неће дуго живјети као и свака вјештачка ствар.

Да си Србин ка што нијеси не би никад рекао да су 32% убједљива мањина кад знаш да ни "Црногораца" на задњем попису није било надполовично...

Ти си само још један провокатор са више никова...час си турбо монтенегрин..час "умјерени" Србин а све на штету Срба.

Očigledno me nisi shvatio (o pa ti si i sa logikom tanak :mrgreen:), ja nisam Srbin, već Crnogorac - mada to i nije bitno, jer ljude ne cijenim po nacionalnosti - i nisam uopšte svrstavao Srbe u manjinu u Crnoj Gori - jer to nisu!
Rekao sam da većina Srba u Crnoj Gori odbacuje neočetništvo, i da sam po tom pitanju na istoj strani sa većinom Srba u Crnoj Gori - na moje veliko zadovoljstvo :) Bez ako nećeš Milića, Peđu Bulatovića i Medojevića, kao i one Srbe što glasaju DPS svrstati u neočetnike?

PISMA UREDNIKU

Preci Crnogoraca nijesu učestvovali u bitci na Kosovu 1389.

Njegoš je u Gorskom vijencu, iz političkih razloga raspalio kosovsku mitomaniju u Crnoj Gori. Bilo bi zanimljivo da CEDEM jednom objavi istraživanje, koliko građana Crne Gore zna, bez dileme, da naši preci nijesu bili na kosovskom boju 1389. Vjerujem da 80% ne zna. U udžbenicima istorije, iz kojih uče crnogorska đeca, niđe se ne navodi da Balšići i naši preci nijesu bili na kosovskom boju. Prirodno, kod nas su se uvijek na časovima istorije, u školama, učile poluistine ili neistine, koga briga za istinu? Što će nam istina, kad je tu sveštenstvo SPC da nam objasni sve što treba da znamo o kosovskom boju. A sad činjenice.
Vladika Vasilije Petrović u svojoj knjizi Istorija o Černoj Gori, Moskva 1754. kaže da se Crnogorci nijesu borili ni na Marici 1371, a ni 1389. na Kosovu:
"Baoša, kojega prije spomenuh, treći dan stiže na Kosovo poslije one bitke..."
Što zaključujemo? Vladika Vasilije u 18. vijeku, samim tim i Crnogorci, imaju jasnu svijest da nijesu učestvovali ni na Marici, ni na Kosovu.

Svi srpski istoričari, svi se slažu, da Balšići i Zećani (Zećani su preci Crnogoraca i Brđana i pola stare Hercegovine) nijesu učestvovali u kosovskoj bitci, evo nekih kazivanja:

Akademik SANU Rade Mihaljčić, Istorija srpskog naroda, Beograd 1994. kaže:
"Jedino je Đurađ Stracimirović Balšić bio tada na strani Turaka. Zbog toga je malo verovatno da je sudelovao u bici na Kosovu."

Akademik SANU Momčilo Spremić u knjizi Đurađ Branković i njegovo doba, Beograd 1994. kaže:
"Na primer, drugi Lazarev zet, Đurađ Stracimirović Balšić nije uopšte došao na Kosovo, i još se uz pomoć Turaka borio protiv bosanskog gospodara Tvrtka I, Lazarevog saveznika"

Dr Miladin Stevanović, Večernje Novosti, 25. 01. 2010. kaže:
"Vizantija, Bugarska, braća Dejanovići i Kraljević Marko sa bratom Andrijašom su bili u vazalnom odnosu sa Turcima i nisu imali snage, ni želje da se priključe knezu Lazaru. Oklevao je da se izjasni i Lazarev zet, zetski gospodar Đurđe Stracimirović Balšić, pošto izgleda da se još ranije odlučio za vazalni odnos prema Turcima. Tako su knezu Lazaru ostali samo bosanski kralj Tvrtko I i njegov zet Vuk Branković, gospodar kosovske oblasti."

Dr Željko Fajfrić, u knjizi Sveta loza kneza Lazara tvrdi:
"Isto tako nije tu bilo ni Đurđa Stracimirovića, a gde je on bio ostaje tajna."

Lazar Hrebeljanović, najmiliji svetac Amfilohijev ("Srbija je tijelo Lazarevo, a Kosovo glava Lazareva"), proglašen je od strane srpske crkve za sveca brzo poslije kosovske bitke, ali, u crkvenom kalendaru Crnojevića nema ga među svecima! Kneza Lazara Crnogorci krajem 15. vijeka nijesu poštovali kao svog sveca, pa je jasno - nikakva kosovska misao i takozvani kosovski zavjet, nijesu postojali u Crnoj Gori prije Gorskog Vijenca. Ako zetska mtropolija, to jest crkva Crnojevića, nije poštovala kao svoje, svetitelje srpske crkve, neka čitaoci sami razmisle da li je naša crkva u doba Crnojevića pripadala srpskoj crkvi, ili je bila nezavisna.

Vuk Popović, Cetinje

Griješiš BranoPG i praviš zlo svojoj zemlji zbog neznanja i zatucanosti.

Е то ми је једино драго што си признао...правити зло оваквој имбецилној творевини је душеугодан посао. Сваки прави Србин из Црне Горе овај провизорујум треба да схвати као сопствену тамницу коју треба растурити...и тако ће на крају бити.

Ти си један јадник на којег бих се нардије испишао али си толико биједан да сједиш у мишјој рупи и ту ћеш црћи као свака кукавица кевћући из даљине.

Морачанине ти си једна државна несрећа .Радиш за паре и ја ти се серем у хлеб који овако зарађујеш.
Користиш више никова али иза свакога којег се кријеш једнако баздењаш...продана душа си и јадна ти је мајка која те окотила.

Poslednja izmena:
Е то ми је једино драго што си признао...правити зло оваквој имбецилној творевини је душеугодан посао. Сваки прави Србин из Црне Горе овај провизорујум треба да схвати као сопствену тамницу коју треба растурити...и тако ће на крају бити.

Ти си један јадник на којег бих се нардије испишао али си толико биједан да сједиш у мишјој рупи и ту ћеш црћи као свака кукавица кевћући из даљине.

Морачанине ти си једна државна несрећа .Радиш за паре и ја ти се серем у хлеб који овако зарађујеш.
Користиш више никова али иза свакога којег се кријеш једнако баздењаш...продана душа си и јадна ти је мајка која те окотила.

Ti si jedna primitivna budala.
Sa kim mi ovdje pričamo! Ovo treba na ignore.

Poslednja izmena:
Ne postoje plemena kod Srba, i nikada nijesu postojala. Nema plemena na Ksovu, Mačvi, Šumadiji, takva organizacija društva nikada nije postojala kod Srba.
Srpstvo je politički projekat smišljen u 19. vijeku.
Tebe su isprogramirali da budeš Srbin, Srbin si zbog ova dva programa:

SRBI, SVI I SVUDA! i Načertanije

Da nijesu napisana ova dva programa ti nikada ne bi bio Srbin!
Razumiješ, napravljeni su programi prije 170 godina po kojima si isprogramiran da budeš Srbin.
Pročitaj ih i sve će ti biti jasno.

Ти си испрограмиран да будеш изрод као што су били сви твоји преци и потомци...то је твој проблем, али не постоје нерешиви проблеми.Бићеш и ти ријешен кад дође вријеме.

Očigledno me nisi shvatio (o pa ti si i sa logikom tanak :mrgreen:), ja nisam Srbin, već Crnogorac - mada to i nije bitno, jer ljude ne cijenim po nacionalnosti - i nisam uopšte svrstavao Srbe u manjinu u Crnoj Gori - jer to nisu!
Rekao sam da većina Srba u Crnoj Gori odbacuje neočetništvo, i da sam po tom pitanju na istoj strani sa većinom Srba u Crnoj Gori - na moje veliko zadovoljstvo :) Bez ako nećeš Milića, Peđu Bulatovića i Medojevića, kao i one Srbe što glasaju DPS svrstati u neočetnike?

Ти си једна обична вуцибатина и пичкетина...то си само ти...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back