Četiri osobe u Oregonu koje su primile obe doze vakcine pozitivne su na koronavirus

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.152
Four people in Oregon who received both doses of vaccine test positive for coronavirus
Minyvonne Burke
Sat, February 13, 2021, 12:59 PM

Four people in Oregon have tested positive for the coronavirus after receiving both doses of the Covid-19 vaccine, health officials said.

There are two cases each in Yamhill and Lane counties, the state's Health Authority said in a series of tweets on Friday. The cases are either mild or asymptomatic.
...
https://www.yahoo.com/news/four-people-oregon-received-both-205918157.html

NBC NEWS je u subotu objavio vest da je četvoro ljudi koji su primili obe doze Kovid-19 vakcine ipak zaraženo virusom. Dodaju i da su sva četiri slučaja ili blaga ili da ne pokazuju znake zaraze. Pročitajte ceo članak prateći gore nevedeni link.

Koliko na vas utiče ovakva vest pri odluci da se i sami vakcinišete?

ne utiče,ali me zabrinjava da se nije pojavio još neki soj,na primer neki koji se dovoljno izmenjao da ga antitetala koja vakcina stvara ne prepoznaju...
Al verovatno da su se zarazili pre nego što je vakcina odradela svoje pošto treba nekih desetak,petnaestak dana da se imunitet razvije
iz navedenog članka:
"Agencija se osvrnula na osobe koje su pozitivne na testu kao na "prelomne slučajeve", što znači da su se razbolele od virusa najmanje 14 dana nakon što su primile obe doze."

Četiri osobe od koliko ukupno?

Uzmi milion ljudi različitih godina, rasa, zdravstvenog stanja, staleža itd, i recimo da su svi primili vakcinu u roku od nekoliko dana. Statistički, jedan određen broj njih će svakako umreti u narednih mesec dana ili koliko već, bez obzira na vakcinu.
U tekstu se dalje navodi
"Na osnovu onoga što znamo o vakcinama za druge bolesti i ranih podataka iz kliničkih ispitivanja, stručnjaci veruju da dobijanje vakcine Covid-19 takođe može pomoći da se ne razbolite ozbiljno čak i ako dobijete virus. ... Vakcinisanje što više Oregonaca ostaje kritičan cilj za okončanje pandemije."

iz navedenog članka:
"Agencija se osvrnula na osobe koje su pozitivne na testu kao na "prelomne slučajeve", što znači da su se razbolele od virusa najmanje 14 dana nakon što su primile obe doze."
evo,sad sam ga pročitao do kraja...Al prva reakcija mi je panika da nije neki neki novi soj za kog vakcina ne pomaže jer bi smo tad bili baš onako svi komplet khhm,da...
Sad,kako vidim tu je je najgore što takvi slučajevi mogu da budu zarazni a asimtimatični...zato ionako savetuju da se i posle vakcinacije nose maske i drži distanca

Koliko sam razume anititela su tu da I ukoliko se razboliš lakse podneses to. Barem tako kineska deluje, tj za lakse je manje efikasna dok je za ove "opasnije" vise...
Upravo sam to i htela da napišem. A i za vakcine delotvornost je oko devedeset i nešto posto, tako da moguće je da se i neko zarazi. Gledala sam objave ljudi koji se testirali nivo antitela posle druge doze i prilično je visok. Pitanje je i koliko dugo traje zaštita.
Ja sam juče dobila prvu dozu kineske.
Mnogi u mojoj okolini neće da se vakcinišu, što zbog njihovih teorija zavera, što zbog toga što su u novembru imali koronu. Ne želim nikog da ubeđujem -njihov izbor.

Evo veceras u emisiji kod Olivere Jovicevic,doktor iz Novog Sada,fe rekao da postoji velika mogucnost da se opet zarazite Koronom i posle prve i posle druge vakcine,ali kao manja je sansa da umrete.Znaci da je pocelo polako da se cuje sta se desava narodu posle vakcinacije.Normalno ne svih,ali dosta njih kao sto sam pisao ranije da se zaraze od korone ili posle prve ili posle druge vakcine.Ovo povecanje obolelih je od toga,a ne do naroda.Polako rekao sam,saznace se i vise od ovoga.

Evo veceras u emisiji kod Olivere Jovicevic,doktor iz Novog Sada,fe rekao da postoji velika mogucnost da se opet zarazite Koronom i posle prve i posle druge vakcine,ali kao manja je sansa da umrete.Znaci da je pocelo polako da se cuje sta se desava narodu posle vakcinacije.Normalno ne svih,ali dosta njih kao sto sam pisao ranije da se zaraze od korone ili posle prve ili posle druge vakcine.Ovo povecanje obolelih je od toga,a ne do naroda.Polako rekao sam,saznace se i vise od ovoga.
Pa to se znalo odavno, imas antitela koja su spremna da te odbrane, nemas magic shield koji te stiti od korone...

Pa to se znalo odavno, imas antitela koja su spremna da te odbrane, nemas magic shield koji te stiti od korone...
Vidis neki nece to da prihvate,a cinjenice su cinjenice.Citao sam od jednog svetskog epidemiologa,sad ne mogu da nadjem gde,da ko je prelezao Kovid,ne bi smeo da se vakcinise,tek posle 6 meseci.

Vidis neki nece to da prihvate,a cinjenice su cinjenice.Citao sam od jednog svetskog epidemiologa,sad ne mogu da nadjem gde,da ko je prelezao Kovid,ne bi smeo da se vakcinise,tek posle 6 meseci.
Шта су навели као разлог, неће бити делотворне или нешто друго.
Интересује ме јер се четворо колега који су прележали корону вакцинисало.

Шта су навели као разлог, неће бити делотворне или нешто друго.
Интересује ме јер се четворо колега који су прележали корону вакцинисало.
Ko prelezi koronu,imunizacija traje,minimum 6 meseci i ne bi trebalo da se prime vakcine,dok ne prodje to vreme.

iz navedenog članka:

pa vakcina nije garant da se neoboli od kovida ali je garant da ne mozhe doci do teshke klinicke slike

pa vakcina nije garant da se neoboli od kovida ali je garant da ne mozhe doci do teshke klinicke slike
to su i rekli. Ono što nisu posebno istakli je da virus može da se zapati i kod takvih te su kao asimptomatični daleko opasniji po okolinu jer šireći bolest "nečujno". Takodje, ne potpadaju pod rigoroznu kontrolu letenja ili ulaska u veći broj zemalja a mogu biti raznosioci zaraze.

to su i rekli. Ono što nisu posebno istakli je da virus može da se zapati i kod takvih te su kao asimptomatični daleko opasniji po okolinu jer šireći bolest "nečujno". Takodje, ne potpadaju pod rigoroznu kontrolu letenja ili ulaska u veći broj zemalja a mogu biti raznosioci zaraze.

kako je u USA nemam pojma, u njemachkoj je pravilo i dalje da i za osobe koje su vakcinisane nisu oslobodjenji higijenskih mjera shto znachi i dalje moraju nositi masku, drzhati odstojanje i nemaju povlasnice da lete po svijetu sve dok nije veci dio stanovnishtva primilo vakcinu.

Back