Četiri male srećne pufnaste žmrngdlje :)

Fuu-chan

Zainteresovan član
Poruka
321
Otkako se ispostavilo da moja dva mala sibirska hrčka (poznati su još i kao ruski patuljasti hrčak, ruski zimski hrčak, patuljasti sibirski hrčak, leming, hrčak Roborovski, i ako se setim još nekog naziva, blagovremeno ću vas obavestiti), elem - otkako se ispostavilo da moja dva mala hrčka nisu baš istog pola, kao što smo moj dečko i ja izvoleli verovati, naš život se umnogome promenio. Umesto da slobodno vreme provodimo ispred TV-a ili u šetnji po Adi, mi uglavnom sedimo ispred hand-made kaveza i vršimo opservaciju ovog potpuno preslatkog i neopisivog oblika života, uz povremene salve neobuzdanog smeha.
Dakle, naši ljubimci su nas pre nešto više od tri nedelje počastvovali paketom od pet goluždravih minijatura veličine jagodice prsta, koje su do sad narasle u pufnaste loptice oko 3,5 cm u prečniku. Jednu od njih smo večeras, ne bez suza, ispratili put novog doma, u nadi da će se novi vlasnik ophoditi prema njoj/njemu (nemoguće je odrediti) sa ljubavlju i posvećenošću, kako bi omogućio da izraste u personu dostojnu svakog poštovanja.
Preostale četiri ove male kreature i dalje čekaju trenutak svog srećnog preseljenja, pa vas pozivam i nadasve molim - javite se, ako boga znate, ne mogu više da ih obuzdam, postaju potpuno nemogući ovako u gomili!!! :D

Evo i fotografije, da malo steknete predstavu o čemu govorim:

Ovo je fotografisano pre nekoliko dana, sada su malčice veći, ali su toliko nemirni, da nisam uspela da napravim nijednu fotku na kojoj se jasno vide.
A ovako izgledaju odrasli:

Ako vam ovo dosad prikazano deluje zabavno, još nemate ni izdaleka jasnu ideju o tome kako zapravo izgleda život sa njima.
Verujte mi, smešni su i kad spavaju, a nekmoli kad obavljaju neke važne životne funkcije. :D
Ako ima zainteresovanih, molim ih (preklinjem, zapravo) da je jave privatnom porukom, ili na e-mail: catherine.blake@live.com.

I, da: ako imate ikakvih pitanja, ako želite neke dodatne informacije o njima koje sam izostavila, slobodno pitajte - za ovih šest meseci koliko ih imam, naučila sam o ovim malim glodarima više nego što sam ikad sanjala da ću znati!

Poslednja izmena:
Ja živim u Beogradu. Ovih osam koje sam pominjala najverovatnije sutra ili prekosutra idu u pet-šop, pa mi javi samo da li hoćeš da ti ostavim nekog od njih, a u međuvremenu sam dobila još jednu turu od 6 komada, pa ako hoćeš da sačekaš dve-tri nedelje, mogu da ti dam nekog od njih, kako god ti više odgovara. Samo mi javi na vreme.
I thanx :D

Nemamo ih trenutno, ali baš sam pre neki dan ponovo pustila matorce da se pare, tako da će mi za jedno mesec dana stići tura. Kad se rode mali, ne bi smeli da se diraju bar tri-četiri nedelje, tako da bi mogao da ih dobiješ za jedno dva meseca.
I još jedna stvar. Kad su tako mali, vrlo je teško sa sigurnošću odrediti pol. Nije nemoguće, ali postoji mogućnost greške, pošto to možeš da proveriš na samo jedan način :D
To su sve bitne informacije za sada, ako si i dalje zainteresovan, javi mi, da ne bih obećavala maldunce kojekude, pošto već polako pravimo plan kako d aih se otarasimo :D
Pozdrav i hvala što si se javio :D

Back