Četiri godine je silovali muž, njegova rodbina, komšije

Opisana je u knjizi "Necista krv" donekle...
Mada sumnjam da je bio obicaj masovan...
Verovatno nije, mada masa je uvek takva da ima svakakva ludila.

Gde je opisana redaljka za darove? Možada mi je promaklo :think:
Što se tiče odnosa između svekra i snajke, sama knjiga nosi naziv "Nečista krv", tako da ne verujem da je postojao običaj kojim bi se "prljala krv". ;)

Što se tiče odnosa između svekra i snajke, sama knjiga nosi naziv "Nečista krv", tako da ne verujem da je postojao običaj kojim bi se "prljala krv". ;)

Pa spominje se u pozadini, ja nisam ni bio izvaljivao nego nam je profesorka objasnila jos u skoli. Onaj deo kada ona "otkrije" kao taj obicaj da se na svadbama stvaraju orgije, i taj njen svekrv kada hoce da spava sa njom misleci da je to "normalno" Medjutim kako je profesorka objasnila, kao fora je da je to bilo nesto tipa mit. Kao danas sto se prica sve i svasta za devojke, ali u sustini retko kada se desavaju te prenaduvane price.. Inace njen svekrv se ubio jer nije hteo da spava sa njom(a imao je zelju).. msm jeste glupo kad malor azmislis al eto xD.. Jos gluplje je da je udaje za dete xD
akos am dobro objasnio xDD..

Pa spominje se u pozadini, ja nisam ni bio izvaljivao nego nam je profesorka objasnila jos u skoli. Onaj deo kada ona "otkrije" kao taj obicaj da se na svadbama stvaraju orgije, i taj njen svekrv kada hoce da spava sa njom misleci da je to "normalno" Medjutim kako je profesorka objasnila, kao fora je da je to bilo nesto tipa mit. Kao danas sto se prica sve i svasta za devojke, ali u sustini retko kada se desavaju te prenaduvane price.. Inace njen svekrv se ubio jer nije hteo da spava sa njom(a imao je zelju).. msm jeste glupo kad malor azmislis al eto xD.. Jos gluplje je da je udaje za dete xD
akos am dobro objasnio xDD..

Crni kukavče a ne lepotane vidiš da ima ljudi koji ne beže sa lektire.
Branislave svaka čast.... bar neko pazi na času. :klap:

uhm... Pa hvala..
mada zaista to je teski shit taj trip, jer je zena u toj situaciji nesrecna, a i uostalom zasto bi ijedna zena htela tako nesto, tako da sam ja protiv toga sto se mene tice. Naravno ko voli nek izvoli svakako : D

uhm... Pa hvala..
mada zaista to je teski shit taj trip, jer je zena u toj situaciji nesrecna, a i uostalom zasto bi ijedna zena htela tako nesto, tako da sam ja protiv toga sto se mene tice. Naravno ko voli nek izvoli svakako : D

Ne odobravam ni ja takve porodične odnose, ali oni su bili realnost u našem narodu i to ne tako davno. Ovi koji beže sa lektire to ne znaju pa osuđuju druge ljude u drugim državama za iste običaje koje im je upražnjavao pradeda. Kažem ja prvo treba videti brvno u svom srpskom oku a onda gledati u trun u Indijskom oku. :aha:

Jesi li video da piše mit, tupsone.
Elem knjiga i nosi naziv "Nečista krv" jer je to bilo i za ono vreme nenormalno, a ne tradicionalno ponašanje. Kako drugačije shvatiti Sofku sa metiljavom decom nego kao kaznu za nešto što je nenormalno.

Jesi li video da piše mit, tupsone.
Elem knjiga i nosi naziv "Nečista krv" jer je to bilo i za ono vreme nenormalno, a ne tradicionalno ponašanje. Kako drugačije shvatiti Sofku sa metiljavom decom nego kao kaznu za nešto što je nenormalno.

U Vojvodini još postoji priča o "glupavim bosancima". Ide ovako: običaj kuropecanja u svojoj završnoj fazi pred nestanak se izvodio na taj način da mladu golu sednu na sto a svi muškarci takođe goli naprave tri kruga oko stola i na tome se završavalo (bez sexa). Došao "glupavi" bosanac u selo i video kuropecanje pa nije znao da treba samo proći tri put oko stola bez sexa nego on uhvatio mladu da guzi, a sremci se smejulje i gurkaju se laktovima uz komentar "vidi ove bosanske budale, pa ne zna ni da se kuropeca!". :mrgreen:

Back