Četiri bele smrti: hrana koja ti krade zdravlje dok misliš da uživaš.

Skafander

Domaćin
Poruka
4.638
1. Beli šećer.

2. Belo brašno.

3. So.

4. Mast
(svinjska mast, životinjska masnoća – pogotovo kad se koristi u velikim količinama).

Ovaj izraz je nastao kao upozorenje da su to namirnice koje su se nekad mnogo koristile u ishrani na Balkanu i šire, a dugoročno mogu da oštete zdravlje ako se preteruje.

Šećer – opterećuje pankreas, podiže šećer u krvi, vodi ka gojaznosti i dijabetesu.

Belo brašno – nema vlakana i vitamina, brzo podiže glukozu i izaziva zavisnost kao i šećer.

So – previše soli diže krvni pritisak i opterećuje bubrege.

Mast – naročito zasićene masti mogu da povećaju holesterol i rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Naravno, poenta nije da su te namirnice otrov same po sebi, nego da u većim količinama i bez mere dugoročno deluju kao „bele smrti“.

Šta vi mislite?

Zapravo je najbolje ne jesti nista...
Решио газда да научи магаре да мање једе. Сваки дан му је давао све мање и мање хране све док једног дана магаре не липса, а газда рече: „Штета, таман га научих да не једе, а оно црче“.

Isto kao sto mi nije jasno sledece....90% a i vise ljudi po bolnicama boluju od zatvora, i to hronicno , nije zato sto su dosli tamo ili od kad su tamo...a opet kvalitet solja koji je na srpskom trzistu je za smejanje u odnosu na solje u nerazvijenomj Taljandu kad imaju solje, kad nemaju, onda je kao kod nas na selu....ustvari gore, nemaju tradiciju cucavca od drveta......

Ispada da iako primete da im nesto smeta i boluju , ljudi ne rade nista po tom pitanju....

1. Beli šećer.

2. Belo brašno.

3. So.

4. Mast
(svinjska mast, životinjska masnoća – pogotovo kad se koristi u velikim količinama).
Ништа од овога није смрт.

Со и маст су неопходни сваком људском бићу. Без соли и масти, силне болести вребају.

Без шећера и брашна се може. То не значи да и шећер и брашно немају улогу у човечјој исхрани. Чак и у идеалној исхрани, шећер и брашно могу да нађу своје место.

Претерано коришећње је штетно? Јесте. Али и претерано коришћење воде је штетно. Као и свега другог.

А стопостотно избегавање шећера је посебно штетно за психичко здравље.

Замисли, избегаваш да поједеш палачинку или принцес крофну. И тако се стежеш, стежеш, да не једеш палачинку јер се не уклапа у интернет здраву исхрану.

Па, 'ладно можеш психички да оболиш.

Ништа од овога није смрт.

Со и маст су неопходни сваком људском бићу. Без соли и масти, силне болести вребају.

Без шећера и брашна се може. То не значи да и шећер и брашно немају улогу у човечјој исхрани. Чак и у идеалној исхрани, шећер и брашно могу да нађу своје место.

Претерано коришећње је штетно? Јесте. Али и претерано коришћење воде је штетно. Као и свега другог.

А стопостотно избегавање шећера је посебно штетно за психичко здравље.

Замисли, избегаваш да поједеш палачинку или принцес крофну. И тако се стежеш, стежеш, да не једеш палачинку јер се не уклапа у интернет здраву исхрану.

Па, 'ладно можеш психички да оболиш.
Ljudi se boje raka a sve u životu može da doprinese smrti
Living gives you cancer. Zato mora sve umereno.

Zapravo samo se trebamo setiti da će 1/3 muškaraca umreti od raka u životu

1. Beli šećer.

2. Belo brašno.

3. So.

4. Mast

Ovaj izraz je nastao kao upozorenje da su to namirnice koje su se nekad mnogo koristile u ishrani na Balkanu i šire, a dugoročno mogu da oštete zdravlje ako se preteruje.

Šećer – opterećuje pankreas, podiže šećer u krvi, vodi ka gojaznosti i dijabetesu.

Belo brašno – nema vlakana i vitamina, brzo podiže glukozu i izaziva zavisnost kao i šećer.

So – previše soli diže krvni pritisak i opterećuje bubrege.

Mast – naročito zasićene masti mogu da povećaju holesterol i rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Naravno, poenta nije da su te namirnice otrov same po sebi, nego da u većim količinama i bez mere dugoročno deluju kao „bele smrti“.

Šta vi mislite?
BS

zato treba izbegavati vodu

Meni su i urolog i nutricionista rekli da je dobro piti sto vise vode...
Naravno, ne u kolicinama da covek izvrsi samoubistvo nalivajuci se istom bez prestanka. Cuo sam da je to moguce, ali opet ne kapiram da neko to moze da zaista izvede. Npr. ja sam prilikom napada gihta jednom popio nekih 7,5 litara vode (ceo balon i jednu plasticnu flasu) otprilike za nekih 18 sati. I ne da mi nije bilo nista, vec su me vrlo brzo prosli bolovi.

Back