Četinari

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
Posadio sam 50 cetinara,25 borica i 25 jela.Ostalo mi jos 25 tuja,njih cu odvojeno,na drugom mestu.

Drvece je sa Manjace (BIH),ja sam u Srbiji,klima je drugacija,tamo je dosta hladnije i ima vise vlaznosti,a i sama zemlja je peskastija.

Svaki savet mi je dobrodosao u vezi napretka,sa cetinarima nemam iskustva,pre nekoliko godina doneo sam dva borica i presadio ali slabo napreduju.

Kako da poboljsam rast,i sta da primenim da se drvece primi,bilo bi steta jer je u pitanju je 65 malisana.

1327015364ce879be28bad.jpg

Borice sam zasadio zbog lepog mirisa.

Borici slabo napreduju jer im je to, pretpostavljam, drugi put da su presadjeni, pa boluju. Malo ih dodjubri. Takodje, borići i sami po sebi, nekako kao da dugo stagniraju, a onda krenu da rastu kao iz vode. Ide zima i to je ono što im treba, mirovanje. Čim dodje proleće i počnu topliji dani, ukoliko nema kiše, moraćeš da ih zalivaš. To posebno važi za tuje. Prve dve godine dobre nege su najbitnije. Toliko ja znam iz svog iskustva.
Znači, preko leta dobro zalivanje.

• Podržavam
Reactions: GiT
Ne,prvi put,doneti su iz sume i posadjeni su u sljivik,sljive su stare,jos koju godinu pa ce se eliminasati.To sam i ja cuo,da su mirni par godina,a onda odjednom buknu.Voda se podrazumeva,narocito leti,stavio sam pomesano malo djubra,obicne zemlje i malo sumske,pa sta im bude,valjda ce uspeti.

U BIH dosta ljudi se zali na vec oformljene tuje da su ove godine pozutele.U danasnje vreme je umetnost odrzati drvo u zivotu.Hvala ljubana.

:(

Probaj da odsečeš taj bolestan deo. Viđala sam da neki iseku zbog žica od sruje, pa neka od bočnih grana preuzme ulogu vodeće.
Nekada se drveće suši zbog kiselih kiša. To se može neutralisti dodavanjem kreča. U kojoj razmeri i na koji način ne znam. A i pitanje da li se suši zbog toga.

Ja imam tri bora i prilično su visoki i blizu kuće, verovatno će pre ili kasnije morati da odu, a nema veće uživancincijr nego leći u mrežastu ležaljki ispod njih

Posadio sam 50 cetinara,25 borica i 25 jela.Ostalo mi jos 25 tuja,njih cu odvojeno,na drugom mestu.

Drvece je sa Manjace (BIH),ja sam u Srbiji,klima je drugacija,tamo je dosta hladnije i ima vise vlaznosti,a i sama zemlja je peskastija.

Svaki savet mi je dobrodosao u vezi napretka,sa cetinarima nemam iskustva,pre nekoliko godina doneo sam dva borica i presadio ali slabo napreduju.

Kako da poboljsam rast,i sta da primenim da se drvece primi,bilo bi steta jer je u pitanju je 65 malisana.

1327015364ce879be28bad.jpg

Borice sam zasadio zbog lepog mirisa.
Ja sam hteo tuje ispred zgrade, pitao neku zenu ( drzi neku igraonicu za decu) koja je ubdvoristu imala jedno 40 tuja svaka visok a 8m+, kaze da za njih treba sveza zemlja svake godine ( odes na frusku goru I gde si I onu crnu Zemlju doneses ) I prehrana.

:(

Probaj da odsečeš taj bolestan deo. Viđala sam da neki iseku zbog žica od sruje, pa neka od bočnih grana preuzme ulogu vodeće.
Nekada se drveće suši zbog kiselih kiša. To se može neutralisti dodavanjem kreča. U kojoj razmeri i na koji način ne znam. A i pitanje da li se suši zbog toga.

Ja imam tri bora i prilično su visoki i blizu kuće, verovatno će pre ili kasnije morati da odu, a nema veće uživancincijr nego leći u mrežastu ležaljki ispod njih
Isekao sam sad pa da vidim kod ovih sto prodaju sadnice dal znaju cime tretirati,dotle je zdravo samo da zaustavim ako moze

Back