cet program u delfiju

uspeo si da posaljes tekstualni fajl, tj. objekat.
za sliku je potpuno isto, jedino treba da vodis racuna da primalac nekako dobije tip slike, tj. fajla koji prima.

sto se teksta tice - fajlovi su u stvari objekti. najprostije ti je da doradis tako da tekst poruku saljes kao tekst fajl, pri cemu naglasis da primalac to treba da izbaci na ekran a ne u fajl sistem.

kljucni element koji treba da ugradis je da pre slanja fajla programu posaljes poruku u kojoj se nalazi opis fajla koji saljes (tip, ekstenzija, sta sa njim da se radi)
a i to mozes kao fajl :) - svako slanje zahtevace dva slanja - definiciju poruke i poruku. malo glupo doduse, ali vrsi posao

Prvo da Vam se zahvalim na javljanju.
Da objasnim o kakvom programu je rec. Pravim program za moje ucenike u obliku kviza. Ono sto sam napravio je da tekst posaljem i da tekst primim, pogresio sam u pitanju rekao da saljem fajl to bi onda bilo lako to znaci posaljem na odredjeno mesto sliku a onda je trazim i prikazem.Evo kako izgleda slanje teksta
procedure TForm3.btnSendClick(Sender: TObject);
var
I: Integer;
begin
TcpClient1.RemoteHost := edtRemoteHost.Text;
TcpClient1.RemotePort := edtRemotePort.Text;
try

if TcpClient1.Connect then
for I := 0 to memSend.Lines.Count - 1 do
TcpClient1.Sendln(memSend.Lines);
TcpClient1.Sendln(label4.Caption)
finally
TcpClient1.Disconnect;
memSend.Lines.Text:='';
end;
end;

procedure TForm3.TcpServer1Accept(sender: TObject;
ClientSocket: TCustomIpClient);
var
s: string;
DataThread: TClientDataThread;
begin
// create thread
DataThread:= TClientDataThread.Create(true);

DataThread.TargetList := memRecv.lines;
s := ClientSocket.Receiveln;
while s <> '' do
begin
DataThread.ListBuffer.Add(s);
s := ClientSocket.Receiveln;
end;

DataThread.Resume;

end;
Slanje i primanje poruke nije problem to radim siframa odredjena sifra znaci da je poslato pitanje,odredjena odgovor a itd.
Ovo super radi sa tekstom medjutim ja predajem matematiku stoga mi je potrebno da zadaci imaju i sliku razumete razlomke itd.
mislio sam da ovo resim tako sto cu na kompjuterima postaviti zadatke a da saljem samo uputstvo koji zadatak da otvori, ali to moram raditi svaki put kada smislim novo pitanje pa mi pravi veci posao.

pa to si mogao sa mnogo manje zezanja da napravis kroz web

da bi slao fajl treba da ga ucitavas kao niz bajtova u bafer predefinisane velicine, npr 1024, i kad se bafer napuni (ili kraj fajla) saljes njegov sadrzaj, a primalac treba da prima i spaja u fajl (moze direktno da upisuje u fajl to sto primi). i dalje stoji da pre slanja fajla treba da posaljes u poruci ime fajla (ime.ext)

Back