goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Simpatični su ti Irci,čak su nam dali podršku za vreme bombardovanja,ali nije mi baš bliska ta ideologija

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Какав ти је то грб?![]()
Dobro Njofra,ali ovaj s lijeve...
Dragi drugovi,
Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) čestita Omladinskom pokretu Konoli (CYM), irskoj radničkoj klasi i slobodoljubivom narodu Irske odbacivanje Lisabonskog ugovora, odnosno Ustava Evropske unije. Svojim jasnim NE, sledeći primer Francuza i Holanđana, stanovnici Irske odbacili su ideju o stvaranju super države EU čiji je osnovni cilj jačanje imperijalističkog militarizma, pljačkaškog procesa privatizacije i gaženje nacionalnog suvereniteta. Posebno raduje što su za NE na referendumu u Irskoj listom glasale oblasti u kojima živi radnička klasa i seljaštvo, koji su prepoznali da je jačanje EU direktno suprotstavljeno interesima obespravljenih i da od njega korist ima samo krupni kapital. Pobeda irskog naroda je istovremeno pobeda svih slobodoljubivih naroda Evrope i poruka imperijalističkim vladarima EU da njihova reakcionarna politika nema podršku radnih ljudi.
Naša zemlja, Jugoslavija, jedan je od primera agresivne imperijalističke politike EU i NATO. Socijalistička Jugoslavija nije se raspala, kako tvrde imperijalisti, nego je nasilno razbijena zarad interesa zapadnog krupnog kapitala. U tom procesu ogromnu ulogu imale su SAD, zemlje EU i udarna pesnica kapitala NATO. Sve progresivne snage dužne su da agituju protiv reakcionarne politike EU. Negativan stav irskog naroda prema jačanju međunarodnog kapitalističkog sistema sa centrom u Briselu pokazuje da buržoazija nije ni svemoguća ni nepobediva.
NE EVROPSKOJ UNIJI I NATO!
ŽIVELO JEDINSTVO RADNIČKE KLASE EVROPE i SVETA!
ŽIVELA POBEDA IRSKOG PROLETARIJATA NAD LISABONSKIM UGOVOROM!
Centralni komitet SKOJ-a
17. jun 2008. god.
Jedini izlaz je motika u ruke i da svetski proletrerijat otera elisticku bagru.
To je i za očekivati, jer neki su pametni i neumorni poput tebe, a drugi su bitange neradničke poput mene,Svima je jasno da nema jednakosti kada je u pitanju neo-liberalna ekonomija.Bogatiji su sve bogatiji,a siromasniji sve siromasniji.
Kako se toga niko nije ranije setio!
Je li kralje, ti si propustio hladni rat?
Spoiler alert: komunizam je propao.
Ispostavilo se da ljudi nisu motivisani da rade ako im plata ne zavisi od učinka. Čudno, ha?
To je i za očekivati, jer neki su pametni i neumorni poput tebe, a drugi su bitange neradničke poput mene,
i onda ne možemo da imamo isti dohodak, znaš. Nije kul da te mi sputavamo.![]()
Kakav "neoliberalizam" koji *****, kod nas su sve levičarske stranke, imamo "socijalno odgovornu" vladu, a ne laissez-faire.
Dragi drugovi,
Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) čestita Omladinskom pokretu Konoli (CYM), irskoj radničkoj klasi i slobodoljubivom narodu Irske odbacivanje Lisabonskog ugovora, odnosno Ustava Evropske unije. Svojim jasnim NE, sledeći primer Francuza i Holanđana, stanovnici Irske odbacili su ideju o stvaranju super države EU čiji je osnovni cilj jačanje imperijalističkog militarizma, pljačkaškog procesa privatizacije i gaženje nacionalnog suvereniteta. Posebno raduje što su za NE na referendumu u Irskoj listom glasale oblasti u kojima živi radnička klasa i seljaštvo, koji su prepoznali da je jačanje EU direktno suprotstavljeno interesima obespravljenih i da od njega korist ima samo krupni kapital. Pobeda irskog naroda je istovremeno pobeda svih slobodoljubivih naroda Evrope i poruka imperijalističkim vladarima EU da njihova reakcionarna politika nema podršku radnih ljudi.
Naša zemlja, Jugoslavija, jedan je od primera agresivne imperijalističke politike EU i NATO. Socijalistička Jugoslavija nije se raspala, kako tvrde imperijalisti, nego je nasilno razbijena zarad interesa zapadnog krupnog kapitala. U tom procesu ogromnu ulogu imale su SAD, zemlje EU i udarna pesnica kapitala NATO. Sve progresivne snage dužne su da agituju protiv reakcionarne politike EU. Negativan stav irskog naroda prema jačanju međunarodnog kapitalističkog sistema sa centrom u Briselu pokazuje da buržoazija nije ni svemoguća ni nepobediva.
NE EVROPSKOJ UNIJI I NATO!
ŽIVELO JEDINSTVO RADNIČKE KLASE EVROPE i SVETA!
ŽIVELA POBEDA IRSKOG PROLETARIJATA NAD LISABONSKIM UGOVOROM!
Centralni komitet SKOJ-a
17. jun 2008. god.
Pun mi je kufer i evropacenika i *********, muka mi je i od jednih i od drugih.
Dobro, slažem se da DS nije staljinistička stranka koja želi 100% privrede pod kontrolom države,imamo "sve levičarske stranke" koje bi redom privatizovale sve živo i pola države stavila u privatne ruke, naravno u duhu neoliberalizma.
Ta motivisanost radnika se najbolje vidi iz njihove udarničke pesme: "Plata ide, a ja ležim."Radnici su motivisani da rade,ali neki su motivisaniji da zaradjuju na visku vrednosti rada radnika...tkacio:
![]()
Dobro, slažem se da DS nije staljinistička stranka koja želi 100% privrede pod kontrolom države,
ali jesu zastupnici zapadnoevropske verzije socijalizma.
Na primer, za vreme krize kod nas, ljudi su se šokirali da u Nemačkoj nezaposleni primaju stotine, ili hiljade maraka mesečno samo na ime socijalne pomoći.
Ta motivisanost radnika se najbolje vidi iz njihove udarničke pesme: "Plata ide, a ja ležim."
Ne znam šta ti je to "potrošačko društvo."
Ko hoće da bude potrošač, može, i nek koristi svoje pare; a ko neće da bude potrošač, ne mora.
Ti evidentno nećeš da budeš potrošač, i ja nemam nameru da te sprečavam u tom asketizmu.