CESTI PROLIVI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Granit

Obećava
Poruka
51
Moj poznanik ( 53 godine star, radno aktivan, cesto putuje) je u poslednja dva meseca imao tri puta proliv, pracen jakim grcevima u stomaku (usled kojih nije mogao da spava). Svaki put bi proliv prosao za neka 3 do 4 dana. Inace vodi vrlo uredan zivot, ne pusi, ne pije alkohol u preteranim kolicinama (po casu dve vina/piva uz rucak/veceru), pazi na ishranu. Skoro je radio veliku krvnu sliku, EKG pod opterecenjem, urin - svi nalazi su bili odlicni (upravo ga je gore navedeno navelo da obavi ove preglede).

Molim da mi neko da sevet sta bi moglo biti i sta preduzeti.

Hvala unapred.

Moze da bude od promene mesta boravka, vode, hrane, klime (mnogo putuje), moze da bud eod stresa, na nervnoj bazi...Moze d abude hiljadu stvari. Pregled kod gastrologa, i pregled stolice na krvarenje i parazite.

Postoji oboljenje tzv. "putnicka dijareja"(putnicki proliv) koje izaziva jedan virus,cijeg se imena nikako sada ne mogu setiti(neka mi je na sramotu),a nemam kod sebe adekvatnu literaturu da proverim.
Mislim da sam i sam bio jednom zrtva,a manifestuje se iznenadnim prolivom jos u toku istog dana tj. na putu.Nije narocito strasno,obicno spontano prodje,uz rehidrataciju.
Medjutim,ako je tako cesto,kao kod ovog coveka,najbolje je poslusati pikax i WW(koja je u malo sirem kontekstu i sama ovo pretpostavila).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back