cesta pojava linfnig zlezda

milanmps

Početnik
Poruka
2
Postovani imam problem sa zlezdama od svoje seste godine. Javljaju se povremeno uglavnom na desnoj preponi, levoj podlaktici i ispod levog pazuha. 2006-te sam bio na poslednjoj kontroli. bilo je situacija i kada nisam mogao da hodam mada uglavnom se jave sa blagim otokom i povisenom temperaturom uz malaksalost. Lecenje se zasniva na nekom antibiotiku uglavnom penicilin. zanima me dali postoji lek da se problem sa zlezdama u potpunosto resi? ove godine su mi vec tri puta izasle? ranije je to uglavnom bilo jednom u godini,dve. temperatura je znala da predje 39 sto me najvise zabrinjava. neki savet,resenje znacilo bi mi puno... hvala unapred

Жлезде вам се активирају због инфекције.
Као што сами наводите увек сте имали и температуру.
Значи, оне само реагују- не настаје температура због њиховог увећања, већ обрнуто.
Једноставно, тако вам организам реагује.

I mom sinu se uvek pojavljuju zlezde kad ima infekciju a dugo se zadrzavaju.Kad je imao oko 6 godina bas je bilo strasno (velike ,u preponama ,na vratu ) i stigli smo i do decje klinike u Beogradu gde su posle analiza rekli da je zdrav(pre toga je bukvalno nekoliko meseci isao iz infekcije u infekciju-prehlada,grip,boginje...a onda su zlezde buknule i nisu se povlacile ) a da spada u "limfaticne "ljude kojima su zlezde izrazenije -doktor je rekao da su plavi ljudi limfaticni a on je i plavook i plavokos .
Mozda spadas u takve pa ne brini zbog zlezda

Poslednja izmena:
Sećam se da je doktor Džodić mojoj pokojnoj mami rekao da je limfatičan tip. A jedan tatin dalji rođak je isto to bio i umro je od limfoma. Mislim da su to obično smeđi i plavi puniji ljudi. Moja mama, je umrla od posledica, hemoterapije, ali bolest nije bila limfom, nego metastaze na jetri, tj nije imala veze sa tom genetskom predispozicijom

Poslednja izmena:

Back