Češljanje dugodlakih maca

Cvetna

Poznat
Poruka
9.335
Imam dugodlaku macu (najviše liči na sibirsku) koju redovno češljam plastičnim češljem. Iako svaki put iščešljam punu šaku mrtvih dlaka koje ostanu na češlju, maci se dlaka redovno ućeba na 2-3 mesta, pogotovo u predelu grudi i stomaka gde je dlaka najduža, i onda sama kida zubima te delove. Pored toga, sada je nastupio period linjanja, pa koliko god je češljala, imam utisak da nije dovoljno.

Kakav češalj ili četkica bi bili najadekvatniji za dugodlaku macu, s obzirom da mi se čini da ovaj moj češalj (širi redovi između sitnih zubaca) ne odradi posao do kraja?
Takođe, da li neko ima iskustva sa gumenom rukavicom sa zupcima za češljanje?

Ja sam malo provršljala po netu, u suštini piše da je rukavica bolja od češlja baš zbog tog skupljanja dlaka koje se ne razlete već ostaju slepljene između tih gumenih zubaca, no htela bih da čujem iskustva i iz prve ruke.

Imam ja i jednu kratkodlaku :), ali ona samo povremeno svraća na klopu, maženje i spavanje na terasi kad je napolju hladno ili kišovito. Probala sam i nju da očešljam, ali ne ide sa ovim češljem koji imam, izgleda da je razmak između zubaca preširok. Zato mi ta rukavica deluje kao možda najbolje rešenje..... em veća površina sa zupcima, em mi deluje jednostavnije.

Inače, moja dugodlaka maca uživa u češljanju, ali ne baš toliko dugo koliko mi je potrebno da je iščešljam čitavu (pogotovo deo zadnjih nogu koje su obrasle dugom dlakom kao da ima šorc), pa nekako pregovaramo :)
Čini mi se da bi rukavica to bolje rešila u par poteza...

Poslednja izmena:
Bas to, imam neku cetku i cesalj, ali nista ne ostaje na njima, a kad je mazim ili kad mi dodje u krilo, dlake na sve strane lete, u ruci grumen, ispod nje tek. Te rukavice nisam vidjala nigde, ima li kod nas gde da se kupe? I da li je kod macaka kao i kod pasa resenje da se tamo gde se dlaka mrsi skrati malo?

Ne znam, baš ću sutra da pogledam malo po pet šopovima šta ima za češljanje i šta bi bilo najbolje.
Nisam je nikad šišala, nekako mislim da bi to mršenje dlake bilo sasvim izbegnuto uz dobru opremu za češljanje....

Inače, kada se uredimo i počešljamo skroz (nakon onog podužeg pregovaranja), kao lutke smo glatke i sjajne :D

Back