Hedonista
Poznat
- Poruka
- 9.343
To su Zuze,domaće Slovakinje.
Ja govorim o Slovacima u Slovačkoj.
Bratislava,Žilina,Komarno,Trnava,Nove zamky,Trenčin....
pa da, ali i one su nekada davno dosle odatle..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To su Zuze,domaće Slovakinje.
Ja govorim o Slovacima u Slovačkoj.
Bratislava,Žilina,Komarno,Trnava,Nove zamky,Trenčin....
pa da, ali i one su nekada davno dosle odatle..
Mnogo dosadna zemlja, ljudi dosadni, samo pricaju o vremenu, prilicno konzervativni, kao da zivis u klubu penzionera.
Ovde sam jer moram, posao fin, kesh fin.
Bureka nemas, pljeskavice nemas, dobre hrane nigde nemas, hrana je uzasna, karton da jedes, isto je, pivo nije lose, devojke lake.
Ja sam u Brnu.
Hrana u menzi nije losa, imas gomilu salata itd, najbolja stvar je sto ako si student dobijes ogroman popust, pa hranu placas tipa 1/3 originalne cene, danas sam gledao da su sva jela uglavnom oko 120 dinara, dok ja placam npr oko 300, mislim da taj popust vazi za svaku menzu, vazno je samo da si student, ali se u svaku menzu moras posebno prijaviti da bi dobio karticu.
[COLOR="black"
Koji se Ciga u Srbiji ponaša k'o Indus ? [/COLOR]
@Mali_oglasni Ja zivim ovde, mislim da je moje iskustvo sa njima malo bolje od tvojih 4 dana po turistickim mestima Praga. Moje reci nemam nameru da potkrepljujem linkovima, da li ce neko verovati ili ne, njihov izbor. Ja sam komentarisao tvoj pokusaj da celu drzavu definises samo kroz njenu prestonicu. Napisao si gore da je Prag jako skup, to zapravo nije tacno, naravno i u Beogradu su cene visoke, ali u knez mihajlovoj, jer tamo idu turisti. Da si stvarno obisao grad, ne bi to napisao, pivo 120 dinara, ja placao pre 2 vikenda.
Grof Vronski sto je napisao, slazem se, Slovaci su bolji ljudi.
@animal_lover Menze su ti u sklopu skoro svakog fakulteta, ali su ti cene slicne kao i po skoro svakoj "hospodi" iliti kafani po naski, gde je cena prosecnog jela oko 250 dinara.
To ne vazi ako imas studentsku karticu, onda te u menzi izadje oko 120 dinara u proseku.
Vidim da si iz Kragujevca, pa cenim da si dosla ovde na 3 meseca spremanja iz jezika, kao sto je obicaj da tvoji zemljaci dolaze.
@metacortex, od firme ti se odvaja deo za osiguranje, prosecno 50-ak eura mesecno. Pokriva sve troskove, a i mislim da i DHL ima takodje i privatno osiguranje koje ti pokriva firma. Oni trenutno dobijaju i vaucere za rucak u vrednosti od 80 kruna, i 400 kruina mesecno vaucere za bioskop, bilijar, itd.
Placa se i penziono, posle 2.5 godine mozes da se prijavis za stalni boravak, ili posle 1.5 ako imas minimum visu skolu i radis posao u toj struci.
imas blue card opciju sada, a ako je dobijes, duzan si da jos 2 godine ostanes u Ceskoj, onda mozes ici bilo gde u EU da radis.
Ma,Česi su pizdeki.
Sanjaju da budu Nemci....
Slovaci su mnogo bolji i pristupačniji ljudi.
Više liče na nas.
Bili ste u Pragu i cenite grad i stanovništvo na osnovu par turističkih dana?
Jeste li išli van Praha 1,2? Malo Praha 8, predgrađe, pa vidite krša i đubreta po ulici.
Pijandure koje ne mogu da hodaju već u 7 uveče, posle 12 grad je bezbedan kao Kosovska Mitrovica. Za Prag važi izreka:" Malo malo, pa *****", ko je primetio da su ljudi tamo veliki ljubitelji pasa, skontaće odmah.
Bili ste u Pragu i cenite grad i stanovništvo na osnovu par turističkih dana?
Jeste li išli van Praha 1,2? Malo Praha 8, predgrađe, pa vidite krša i đubreta po ulici.
Pijandure koje ne mogu da hodaju već u 7 uveče, posle 12 grad je bezbedan kao Kosovska Mitrovica. Za Prag važi izreka:" Malo malo, pa *****", ko je primetio da su ljudi tamo veliki ljubitelji pasa, skontaće odmah.